ד"ר גילי ביסקר וד"ר אורי בן דוד זכו בפרס קריל

16 יוני 2022
ד"ר גילי ביסקר וד"ר אורי בן דוד

ד"ר גילי ביסקר, מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, וד"ר אורי בן דוד מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, זכו בפרס קריל היוקרתי.

בהודעה מטעם הקרן נאמר כי ד"ר ביסקר זכתה בפרס על תרומתה לפיתוח סנסורים אופטיים ולהבנת הפיזיקה של מערכות מורכבות מחוץ לשיווי משקל. ד"ר בן דוד זכה בפרס על תרומתו להבנת הבסיס התאי והמולקולרי של אנאפלואידיה בסרטן, כלומר תופעת השינוי במספר הכרומוזומים בתא הסרטני.

קרן וולף מעניקה את פרס קריל להצטיינות במחקר מדעי לחוקרים וחוקרות ישראלים צעירים מבריקים ממוסדות שונים עבור תרומתם הייחודית בתחומי מחקריהם. הפרס מוענק לחוקרים שגילו נחישות, יוזמה ויצירתיות והוכיחו פריצות דרך מחקריות משמעותיות בתחומי המדעים המדויקים, מדעי החיים, רפואה, חקלאות והנדסה.

קרן וולף ומשפחת קריל מעניקות את הפרס מדי שנה, מאז שנת 2005, לזכרם ולכבודם של בנימין וגיטלה קריל מנסבך שלנגר ז"ל. הענקת הפרסים מסמלת את הזיקה של משפחת קריל למדינת ישראל ואת אמונתה בקשר ההדוק שבין מדע לחזון.

ד"ר ביסקר וד"ר בן דוד מצטרפים לשורת חברי וחברות סגל מאוניברסיטת תל אביב שזכו בפרס לאורך השנים, בהם פרופ' טל פופקו, כיום ראש בית הספר למחקר ביו-רפואי וסרטן ע"ש שמוניס, פרופ' עודד רכבי מהמחלקה לנוירוביולוגיה וביה"ס למדעי המוח ע"ש סגול, ופרופ' שירי צ'צ'יק מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק.