זוכי פרס קדר למצוינות מחקרית 2021

אוניברסיטת תל אביב העניקה את הפרס ע"ש משפחת קדר למצוינות מחקרית לארבעה חוקרים מצטיינים על הישגים פורצי דרך

14 אוקטובר 2021

במסגרת אירועי חבר הנאמנים, אוניברסיטת תל אביב העניקה את פרס קדר לעידוד מצוינות במחקר לארבעה חוקרים מצטיינים בתחומי המדעים ומדעי הרוח. ועדת הפרס בחרה את הזוכים על פי הקריטריונים הבאים: מחקר פורץ דרך, חוקר יוצא דופן, איכות ההוראה (הן ההוראה הפרונטלית והן הנחיית סטודנטים לתארים מתקדמים), קבלת מענקי מחקר מקרנות תחרותיות, איכות וכמות הפרסומים המדעיים (מאמרים ו/או ספרים) ומעמד בקהילה המדעית העולמית (הרצאות בכנסים וחסויות ממדענים מובילים). פרס ע"ש משפחת קדר למצוינות מחקרית מוענק השנה לארבעה חוקרים המובילים בתחומם:

בקטגוריית החוקרת הבכירה במדעים זכתה פרופ' אמליה פרידמן מביה"ס להנדסת חשמל, הפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן.  הפרס מוענק לה על הקריירה האקדמית המזהירה, ארוכת השנים שלה, בתחום המחקר המאתגר של תורת הבקרה.

בקטגוריית החוקרת הבכירה במדעי הרוח זכתה פרופ' דלית רום שילוני מהחוג למקרא, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין. הפרס מוענק לה על עבודתה  המורכבת בתחום הספרות הנבואית והישגיה המחקריים אשר מיצבו אותה כמובילת תחום חקר התנ"ך והשפיעו רבות על תחום המחקר בכללותו.

בקטגוריית החוקר הצעיר במדעים זכה פרופ' יוסי יובל מביה"ס לזואולוגיה, ראש ביה"ס סגול למדעי המוח, הפקולטה למדעי החיים ע"ש גורג' ס' וייז. הפרס מוענק לו על תוכנית המחקר המגוונת, החדשנית ופורצת הדרך שלו בתחום חקר ההתנהגות וחקר המוח, תוך שימוש בעטלפים כחיות מודל. פרופ' יובל משתמש בידע הלקוח מעולם העטלפים לשימושים ביוטכנולוגיים מגוונים.

בקטגוריית החוקר הצעיר במדעי הרוח זכה פרופ' דומניקו אגוסטיני מהחוג להיסטוריה כללית, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין. הפרס מוענק לו על מחקרו יוצא הדופן, המתמקד בהערכה מחודשת של הרעיונות האפוקליפטיים והאסכטולוגיים באיראן ומקורם בשלהי העת העתיקה, וכן על טיעוניו החדשניים אשר אפשרו להסתכל על תחום המחקר מנקודות מבט חדשות וליצור מתודולוגיות מחקר חדשות.

פרופ' דן פאר, סגן הנשיא למחקר ופיתוח, יו"ר ועדת פרס ע"ש משפחת קדר: "פרס קדר הוא אות הצטיינות לחוקרים המובילים בתחומם באוניברסיטת תל אביב לצד ההשקעה בהוראה וחינוך דור העתיד. הפרס משקף את הגיוון המחקרי המצוין של האוניברסיטה, ואנו גאים להעניק אותו."

זוכי פרס קדר מימין לשמאל: פרופ' דלית רום שילוני, פרופ' דומניקו אגוסטיני, פרופ' אמליה פרידמן ופרופ' יוסי יובל (צילום: ישראל הדרי)