השקת הספר "הודו ישראל" בעריכתו של פרופ' רענן ריין

29 יוני 2022
פרופ' רענן ריין

לאחרונה הושק הספר "הודו ישראל" - ספרו החדש של פרופ' רענן ריין, המופקד הקתדרה ע"ש אליאס סוראסקי להיסטוריה ספרדית ולטינו אמריקנית, וחבר סגל במרכז דניאל אברהם ללימודים בינלאומיים ואזוריים, בפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין. את הספר ערך פרופ' ריין ביחד עם פרמיט פאל כאודרי  (Pramit Pal Chaudhuri), העורך הראשי של Hindustan Times.

מוקד העניין של הספר הוא ניתוח היחסים הדיפלומטיים בין ישראל להודו ב-30 השנים האחרונות, לאחר כינון היחסים הדיפלומטיים הרשמיים בין המדינות. הספר מאגד בתוכו מאמרים של אנשי סגל בכירים באוניברסיטת תל אביב, דיפלומטים ואנשי תעשייה ישראלים, וכן שורה של מומחים ואנשי תעשייה מהודו. הספר מנתח את היחסים בין ישראל להודו, הקשיים והאתגרים שבהם, תוך התייחסות למגוון תחומים רחב בהם קיים שיתוף פעולה בין המדינות כגון חדשנות, יזמות ואף חקלאות.

באירוע ההשקה נכחו פרופ' מלאת שמיר, סגנית הנשיא לבינלאומיות באוניברסיטת תל אביב , סנג'יס סינגלה, שגריר הודו לישראל, דן קטריבס, מנהל אגף סחר חוץ וקשרים בינלאומיים בהתאחדות התעשיינים וד"ר ברנדון פרידמן ממרכז דיין באוניברסיטת תל אביב.

"הודו, אחת ממדינות הענק של יבשת אסיה, נמנעה מיחסים דיפלומטיים רשמיים עם ישראל עד לכינון היחסים הרשמי לפני 30 שנים. בספרנו ניסינו לאגד מאמרים המתייחסים הן להיבטים הפוליטיים והן לשיתוף הפעולה בין המדינות החל מתחומי החלל והביטחון וכלה בתחומי החקלאות, המים, החדשנות והיזמות. אני רואה חשיבות רבה בפיתוח היחסים בין שתי המדינות ובמיוחד בקידום הגיוון בתחומי שיתופי הפעולה", אמר פרופ' ריין באירוע השקת הספר.