אוניברסיטת תל אביב העניקה תארי דוקטור לשם כבוד ועמית כבוד לעשרה אישים וארגונים פורצי דרך

בין מקבלי התארים: מדענים, אנשי תקשורת, מובילי תעשייה, פילנתרופים, פעילה חברתית ותזמורת לאומית – על תרומתם יוצאת הדופן למדע, לתרבות, לכלכלה, לחברה ולשלום

19 מאי 2025
פרופ' אריאל פורת, פרופ' מרק שטייף ועו"ד דפנה מיתר נחמד עם זוכות וזוכי התואר דוקטור לשם כבוד לשנת 2025: גב' דנה עזריאלי, מר יאיר המבורגר ומר גדעון המבורגר, ד"ר יעל אדמי, התזמורת הפילהרמונית הישראלית, מר דן הולצמן, מר תומאס ל. פרידמן, פרופ' סטיבן קווייק, פרופ' מירנדה שרוירס ומר ג'ונתן ר. גודמן,
פרופ' אריאל פורת, פרופ' מרק שטייף ועו"ד דפנה מיתר נחמד עם זוכות וזוכי התואר דוקטור לשם כבוד לשנת 2025: גב' דנה עזריאלי, מר יאיר המבורגר ומר גדעון המבורגר, ד"ר יעל אדמי, התזמורת הפילהרמונית הישראלית, מר דן הולצמן, מר תומאס ל. פרידמן, פרופ' סטיבן קווייק, פרופ' מירנדה שרוירס ומר ג'ונתן ר. גודמן,

בטקס חגיגי ומרגש שנערך לאחרונה, העניקה אוניברסיטת תל אביב תארי דוקטור לשם כבוד ועמית כבוד לעשרה אישים וארגונים, אשר הצטיינו בפועלם במגוון תחומים – ממדע וטכנולוגיה, דרך מדיניות, תרבות ועסקים, ועד יזמות חברתית, חינוך ושלום. התואר היוקרתי מוענק כאות הוקרה על תרומה יוצאת דופן לאנושות, לחברה הישראלית ולערכים אוניברסיטאיים של חדשנות, השפעה ציבורית ומצוינות אקדמית.

 

דן הולצמן – יזם, משקיע ופילנתרופ

אוניברסיטת תל אביב העניקה לדן הולצמן תואר דוקטור לשם כבוד על פועלו החלוצי לאורך למעלה משלושה עשורים כאיש עסקים, יזם, פילנתרופ ומשקיע. הולצמן הקים חברות מצליחות במגוון תחומים – מפיתוח נדל"ן וניהול בזירת הספורט, ועד קוסמטיקה מבוססת בינה מלאכותית – ותמך ביותר מ-50 עמותות חינוכיות וחברתיות ברחבי העולם באמצעות קרן הולצמן. הוא הוכר גם בזכות מחויבותו להעצמת הדור הבא של יזמים בישראל, ובפרט סטודנטים באוניברסיטת תל אביב, בין היתר דרך תוכנית "Launchpad Dan" הפועלת בקמפוס.

 

ד"ר יעל אדמי

מהנדסת תוכנה ופעילת שלום בולטת, מהקולות המשמעותיים בשיח הבין-תרבותי בישראל. אדמי הייתה ממובילות פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני, ומייסדת תנועת "נשים עושות שלום", תנועה חוצה מגזרים המקדמת השתתפות נשים בתהליכי שלום. אוניברסיטת תל אביב העניקה לה תואר דוקטור לשם כבוד כאות הוקרה על תרומתה יוצאת הדופן לבניית אמון, לקידום פיוס אזרחי ולעיצוב שיח ציבורי המושתת על אומץ לב, שוויון ואחריות חברתית.

 

גדעון המבורגר – נשיא קבוצת הראל, תומך ותיק בהשכלה הגבוהה

גדעון המבורגר קיבל את התואר דוקטור לשם כבוד כאות הערכה על תרומתו רבת השנים לענף הביטוח בישראל, ועל פעילותו הפילנתרופית הרחבה למען החברה והאקדמיה. בין השאר, ייסד יחד עם אחיו יאיר את מרכז הראל לחקר שוק ההון ומכון הראל לחדשנות באקטואריה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. מעבר לפעילותו העסקית הענפה, המבורגר מכהן בתפקידים ציבוריים ותרבותיים רבים, כולל באופרה הישראלית, מוזיאון תל אביב, ווראייטי ישראל ומכון ויצמן למדע.

 

התזמורת הפילהרמונית הישראלית – שגרירת התרבות של ישראל

התזמורת הפילהרמונית הישראלית הוכתרה כעמיתת כבוד של אוניברסיטת תל אביב, על תרומתה יוצאת הדופן לתרבות הישראלית והבינלאומית במשך כמעט תשעים שנה. התזמורת, שנוסדה ב-1936 כדי לקלוט מוזיקאים יהודים שנמלטו מאירופה, ממשיכה עד היום להופיע עם המנצחים והסולנים המובילים בעולם, ומהווה שותפה מרכזית בהכשרת הדור הבא של מוזיקאים דרך שיתוף הפעולה ההדוק עם בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטה. מאסטרו להב שני, המנהל המוזיקלי של התזמורת, הוא אף בוגר בית הספר.

 

פרופ' מירנדה א' שרוירס

חוקרת מדיניות סביבתית בעלת שם עולמי, פרופסור באוניברסיטה הטכנית של מינכן, העוסקת בגישור בין מדינות ויבשות לקראת מעבר לאנרגיה בת-קיימא. היא מחזיקה בתפקידים ציבוריים רבי השפעה באירופה, ומקדישה את פועלה לגיוס הציבור להתמודדות עם משבר האקלים. אוניברסיטת תל אביב העניקה לה את התואר כאות הוקרה על פועלה המחקרי, על הובלתה בתחומי הסביבה והקיימות, ועל תרומתה לעיצוב שיח אקדמי וגלובלי המחבר בין מדע, מדיניות וצדק סביבתי.

 

יאיר המבורגר

יזם, מנהל ומנהיג ציבורי, המכהן כיו"ר קבוצת הראל ביטוח ופיננסים ואוחז ברקורד ניהולי מרשים של למעלה מחמישה עשורים. הוא תרם רבות לחברה הישראלית דרך מעורבותו בעמותות חינוכיות, תרבותיות ורפואיות, והוא חלק מהחזון המשותף להקמת מרכז הראל לחקר שוק ההון ומכון לחדשנות באקטואריה בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. התואר הוענק לו כהכרה על מחויבותו רבת השנים לעיצוב הכלכלה הישראלית, לקידום אחריות חברתית ולהשקעה בעתיד החינוך והאקדמיה.

 

דנה עזריאלי

אשת עסקים, יזמת נדל"ן ופילנתרופית מובילה, יו"ר קבוצת עזריאלי וקרן עזריאלי. תחת הנהגתה הפכה קבוצת עזריאלי לחברת נדל"ן גלובלית הפועלת בתחומים מגוונים – מקניונים ומשרדים, דרך דיור מוגן, ועד מרכזי דאטה בשווקים בינלאומיים. עזריאלי עומדת גם מאחורי יוזמות פילנתרופיות רחבות היקף בתחומי החינוך, הבריאות, הסביבה, והחברה הישראלית – תוך חיזוק הזהות היהודית ובניית גשרים עם קהילות יהודיות בעולם. תואר הדוקטור לשם כבוד הוענק לה כהוקרה על חזונה הכלכלי והחברתי, על המשך מורשתו של אביה המנוח דוד עזריאלי, ובפרט על מחויבותה ארוכת השנים לבית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת תל אביב ולעיצוב הדור הבא של בוני המרחב הישראלי.

 

תומאס ל' פרידמן

עיתונאי ופרשן פוליטי מהמשפיעים בעולם, חתן שלושה פרסי פוליצר ופרס הספר הלאומי של ארה"ב. בכתיבתו, המתפרסמת בטוריו בניו יורק טיימס ובספריו רבי-המכר, עיצב את השיח הגיאופוליטי והציבורי סביב מדיניות חוץ, גלובליזציה והמזרח התיכון. אוניברסיטת תל אביב בחרה להעניק לו תואר דוקטור לשם כבוד כהוקרה על תרומתו יוצאת הדופן להבנת אזורנו בזירה הבינלאומית, על השפעתו המעמיקה בעיצוב דעה ציבורית, ועל ידידותו רבת השנים לישראל ולמערכת ההשכלה הגבוהה בה.

 

פרופ' סטיבן (סטיב) קווייק

מדען פורץ דרך בתחום הביו-הנדסה מהאוניברסיטה של סטנפורד, מופקד הקתדרה על שם לי אוטרסון, ראש תחום המדע ביוזמת צ'ן-צוקרברג, ומייסד שותף של מרכז המחקר לביולוגיה (Biohub). במהלך קריירה עשירה, פיתח טכנולוגיות ששינו את פני הביולוגיה והרפואה – מריצוף גנטי מהיר ועד בדיקות דם לא פולשניות לאבחון מוקדם. עבודתו בצומת שבין מדעי החיים, גנומיקה, הנדסה וביוטכנולוגיה חוללה מהפכה מחקרית ואפשרה גישות חדשניות באבחון ובריפוי. קווייק מוכר גם כמורה ומנטור לדור חדש של חוקרים, וביניהם שיתופי פעולה פורים עם מדענים ישראלים ואנשי אוניברסיטת תל אביב. תואר הדוקטור לשם כבוד הוענק לו כאות הוקרה על תרומתו המדעית יוצאת הדופן, על חדשנותו היישומית, ועל מחויבותו לקידום מדע גלובלי נגיש ומעורר השראה.

 

ג'ונתן ר' גודמן

יזם ומנהיג בתעשיית התרופות הקנדית והבינלאומית, ממייסדי חברת פלדין ומנכ"לה לשעבר, ולאחר מכן מייסד ויו"ר חברת נייט ת'רפיוטיקס. לאורך הקריירה שלו הוביל גודמן חברות ציבוריות חדשניות והיה שותף לעיצוב פני תחום מדעי החיים בקנדה. במקביל, הקדיש את זמנו לפעילות ציבורית רחבה – בין השאר כיו"ר הקמפיין של פרס לפתרונות אקלים, וכמי שהוביל יוזמות להעלאת המודעות למצוקות יהדות אתיופיה. גודמן פועל במסירות להנצחת מורשת הוריו באמצעות הקרן המשפחתית על שם מוריס ורוזלינד גודמן, התומכת בחינוך יהודי, חקר הסרטן, השכלה גבוהה וקהילות יהודיות ברחבי העולם. תואר הדוקטור לשם כבוד הוענק לו כהוקרה על תרומתו רבת ההשפעה לתעשייה ולחברה, על חזונו לקידום מוביליות חברתית – ובמיוחד על מחויבותו העמוקה לישראל, המתבטאת גם בתמיכתו בפרויקטים ייעודיים באוניברסיטת תל אביב.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>