יוצרים קולנוע בלי לצאת מהבית

סדרת הרצאות מקוונות על קולנוע שנוצר בזמן הסגר

27 אפריל 2020

מה קורה כשיוצרי הקולנוע נאלצים גם הם להסתגר בבית או להישאר בבידוד חברתי? בניגוד לאמנויות אחרות כמו ציור, מוזיקה או ספרות - נראה שעולם הקולנוע, שבדרך כלל לא יכול להתקיים בלי צוות, שכולל לפחות צלם, מפיק או תאורן, נדרש לחשוב מחדש על מערך ההפקה ועל אמצעי המבע.

כדי לפתח עניין מחקרי בנושא ולעורר השראה ליצירה בימים משונים אלו, משיק בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש סדרת הרצאות קצרות מקוונות, המתמקדת במספר יצירות קולנועיות מובחרות, שנעשו בתנאים כאלו. בכל שבוע תעלה הרצאה מצולמת באורך של כרבע שעה, על סרט שצולם מתוך הבית או בחלל סגור אחר בגלל אילוצים שונים (מעצר בית, כליאה, בידוד עצמי או כל סיבה אחרת).

לצפייה בסדרת ההרצאות >

ההרצאות תועברנה על ידי מרצים ומרצות מבית הספר, וישולבו בהן קטעים קצרים מתוך הסרטים.

בין המשתתפים:

• פרופ' רז יוסף
  • פרופ' יגאל בורשטיין
  • פרופ' ענת זנגר
  • ד"ר אוהד לנדסמן
  • ד"ר שמוליק דובדבני
  • ד"ר אורי לוין

מארגן הסדרה: ד"ר אוהד לנדסמן

בין הסרטים שבהם תתמקד הסדרה:

• זהו אינו סרט (ג'אפר פנאהי, 2011)

• המרתף (נתן גרוס, 1964 )

• טישה (ויקטור קוסקובסקי, 2002)