שיחות זום באנגלית וסמול-טוק בטורקית: המרכז למצוינות בכישורי שפה מרחיב את פעילותו
סטודנטים, סגל וקהל רחב: בואו לשפר כישורי שפות זרות בשיעורים פרטיים ובחבילות מפגשים במחירים נוחים
המרכז למצוינות בכישורי שפה (CLE), הפועל במסגרת היחידה ללימודי שפות, ממשיך להרחיב את פעילותו. במרכז, היחיד מסוגו בישראל, ובו ניתן לקבל שיעורי שפה פרטניים לפי בחירה, החליטו לאחרונה להוסיף לשיעורי האנגלית גם שיעורים בספרדית, בצרפתית, בערבית, ברוסית, בגרמנית ואפילו בטורקית. "המרכז קיים מזה תשע שנים וזוכה להצלחה רבה", מספרת ד"ר רוזלי סיטמן, מנהלת היחידה ללימודי שפה.
כל סטודנט.ית או איש ואשת סגל באוניברסיטה, כמו גם סטודנטים.ות מאוניברסיטאות אחרות, יכולים להירשם דרך אתר המרכז ולקבל שיעורים פרטיים בני 45 דקות בעלות נמוכה של 90 ש"ח לשיעור, או לרכוש חבילה של עשרה מפגשים, המזכה במפגש נוסף חינם. המורות והמורים במרכז הם בחלקם מורים של היחידה ללימודי שפות, ובחלקם סטודנטיות וסטודנטים מחו"ל לתארים מתקדמים הלומדים באוניברסיטה. "אנחנו מנסים לבנות קהילה סביב ה-CLE ולהיעזר בקהילות הקיימות בקמפוס", מסבירה ד"ר סיטמן.
שיפור יכולות כתיבה, דיבור והכנה לאירועים מיוחדים
"בהתחלה חשבנו שהדרישה היחידה תהיה לשיפור יכולת הכתיבה", היא מוסיפה, "אבל מהר מאוד גילינו שאנשים צמאים לתרגל את הדיבור ואת אוצר המילים שלהם, וכמו כן מעוניינים בכישורי שפה שקשורים למאה ה-21, כמו מצגות או פיצ'ינג. לדוגמה, היה אצלנו דוקטורנט שרצה להתקבל לאוקספורד וידע שיצטרך לעבור ראיון בזום. עשינו איתו סימולציה לראיון, והוא התקבל. אחרים מרגישים שהם צריכים עזרה לפני כנס, כדי לעבוד על המצגת או ההרצאה. אחרים באים כדי לחזק את הדקדוק ואת הכתיבה, למשל, חברי סגל מנהלי שצריכים לכתוב מיילים לחו"ל, או לנהל שיחות בקמפוס עם סטודנטים בתוכניות בינלאומיות. כל אחד לפי הצורך שלו".
"יש אצלנו סטודנטים מכל התארים, מתואר ראשון ועד דוקטורט, וגם כמה מרצים", מספרת הרייט רובין שנהלה את המרכז עד לאחרונה. לדבריה, עד כה למדו במרכז כאלפי איש. "לאחרונה התחלנו להפעיל גם שיעורים בזום, כך שגם אם אתה גר בחו"ל או במקום מרוחק בארץ, אפשר לנהל שיעורים, ואפילו לעבוד יחד על מאמר. אנשים פשוט נדהמים מהשירות, כי לא מדובר רק בלימוד, באמת אכפת לנו מהאנשים ואנחנו רואים איך הם מתקבלים לעבודות ולפוסט-דוקטורטים, ומצליחים בקורסים שהם לוקחים," מספרת רבקה לוי, המנהלת החדשה של התוכנית. "יש סיפוק רב בידיעה שאנו מאפשרים לסטודנטים שלומדים ב-CLE להגשים את מטרותיהם האקדמיות והמקצועיות. התוכנית פתוחה לקהילה הרחבה יותר ואנו מזמינים סטודנטיות וסטודנטים בכל שלב של לימודיהם ללמוד אצלנו."