פרס א.מ.ת לשנת 2016 הוענק לפרופ' זהבה סולומון ולפרופ' יוסף ברנשטיין

הפרס, בסך מיליון דולר, מוענק לפרופ' זהבה סלומון מביה"ס לעבודה סוציאלית ולפרופ' יוסף ברנשטיין מביה"ס למדעי המתמטיקה עבור מחקריהם פורצי הדרך

04 אוגוסט 2016
פרס א.מ.ת לשנת 2016 הוענק לפרופ' זהבה סולומון מביה"ס לעבודה סוציאלית ולפרופ' יוסף ברנשטיין מביה"ס למדעי המתמטיקה
פרופ' יוסף ברנשטיין ופרופ' זהבה סולומון

פרופ' זהבה סולומון מביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל ופרופ' יוסף ברנשטיין מביה"ס למדעי המתמטיקה ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר הם זוכי פרס א.מ.ת לשנת 2016.

נימוקי ועדת השופטים:

פרופ' יוסף ברנשטיין

פרופ' ברנשטיין נולד במוסקבה. הוא השלים תואר מוסמך ותואר דוקטור בחוג למתמטיקה שבאוניברסיטה הממלכתית של מוסקבה. בשנות לימודיו היה חוקר במעבדה לשיטות מתמטיות בביולוגיה. עשר שנים כיהן כפרופסור במחלקה למתמטיקה באוניברסיטת הרווארד, ומשנת 1993 כיהן כפרופסור בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב. במרוצת השנים היה פרופסור אורח ועמית, בין היתר, במכון מקס פלנק למתמטיקה, במכון הישראלי ללימודים מתקדמים, במכון קוראנט שבאוניברסיטת ניו יורק ובמחלקה למתמטיקה באוניברסיטת ברקלי.

פרופ' זהבה סולומון

פרופ' זהבה סולומון נולדה בהרצליה בשנת 1950. היא סיימה תואר בוגר ומוסמך בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה והשלימה תואר דוקטור באפידמיולוגיה פסיכיאטרית באוניברסיטת פיטסבורג בארצות הברית. עם שובה לארץ התגייסה לשירות קבע בצה"ל והיתה ראש ענף מחקר בבריאות הנפש. ב-1992 הצטרפה לסגל של בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל-אביב והייתה, בין היתר, ראש בית הספר, ראשת התוכניות המיוחדות באוניברסיטה וראשת מרכז רנטה אדלר לחקר רווחת הילד. בשנת 2013 התמנתה לעמוד בראש מרכז המצוינות הרב-תחומי של אוניברסיטת תל-אביב לחקר טראומה המונית.

מחקריה הרבים מתמקדים בזיקה בין טראומה לחברה וכוללים, בין היתר, מחקרים על תגובת קרב, על נפגעי פוסט טראומה, על פדויי שבי (ממצאי המחקר היו בסיס להפקת הסרט התיעודי "ערים בלילה"), וכן מחקרים על השפעת הטרור על אזרחי ישראל והשפעת המצב הביטחוני בגבול רצועת עזה על תושבי דרום הארץ.