פרופ' נדב לבנון זכה באחד הפרסים היוקרתיים ביותר של האגודה הבינלאומית להנדסת חשמל IEEE

03 יולי 2016

פרופ' נדב לבנון מבית הספר להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן זכה באחד הפרסים היוקרתיים ביותר של האגודה הבינלאומית להנדסת חשמל .IEEE הפרס הוענק לו על תרומתו לפיתוח טכנולוגיות בתחום הראדאר, המשמשות בין היתר לתקשורת לווינים.

פרופ' נדב לבנון הוא פרופ' אמריטוס להנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1998 נבחר פרופ' לבנון כעמית המכון האמריקאי להנדסת חשמל (IEEE), בזכות תרומתו לניתוח ולגילוי אותות מכ"ם. משנת 2003 הוא עמית של המכון הבריטי המקביל (IET).

פרופ' לבנון היה חוקר ופרופ' אורח במוסדות שונים בארה"ב, בהם: המרכז למדע החלל באוניברסיטת וויסקונסין, המעבדה לפיסיקה שימושית באוניברסיטת ג. הופקינס במרילנד, ובחברת קוואלקום בקליפורניה.

תחום המחקר העיקרי של פרופ' לבנון הוא מכ"ם(RADAR)  ואותות מכ"ם בפרט. הוא מחברם של שני ספרים בהוצאת Wiley ארה"ב: "Radar Principles" (1988) ,"Radar Signals" (2004). עד היום פרסם מעל 70 מאמרים בכתבי עת מדעיים מהמובילים בעולם.

כאמריטוס, פרופ' לבנון ממשיך בפעילותו באוניברסיטה, בהוראה, במחקר ובהנחיית סטודנטים לתארים גבוהים.