פרופ' עמנואל פלד מביה"ס לכימיה הוא חתן פרס ישראל בתחום חקר הכימיה והנדסה כימית

20 מרץ 2023
פרופ' עמנואל פלד

שר החינוך, יואב קיש, הודיע היום (ה') כי פרופ' עמנואל פלד, מדען בעל שם עולמי בתחום של בטריות ותאי דלק, הוא חתן פרס ישראל בתחום חקר הכימיה והנדסה כימית לשנת תשפ"ג.

פרופ' עמנואל פלד מבית הספר לכימיה בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר: "אני נרגש מאוד לקבל את הפרס, זה כבוד גדול עבורי ואני שמח שמדינת ישראל מוקירה את פעילותי האקדמית רבת השנים".

ועדת הפרס התכנסה בראשותו של פרופ' דן מאירשטיין ובהשתתפותם של החברים פרופ' בלהה פישר, פרופ' גיטי פריי ופרופ' אורי צ'שנובסקי, וציינה בנימוקיה כי "מחקריו פורצי הדרך בהבנת מנגנוני הפעולה וההתכלות של סוללות, משמשים לפיתוח דורות מתקדמים של סוללות בעולם כולו". עוד ציינה הוועדה כי הפרס מוענק לו על המחקר החלוצי בפיתוח סוללות לצבירה והמרה של אנרגיה ועל תרומתו הנרחבת לתעשייה הישראלית ולביטחון המדינה.

פרס ישראל הוא הפרס היוקרתי ביותר הניתן במדינת ישראל בתחומים שונים ומגוונים בהוויית העשייה והיצירה בישראל. הפרסים יוענקו במוצאי יום העצמאות ה-75 למדינה ל-11 חתני וכלות הפרס.