פרסי בלווטניק למדעי המחשב הוענקו לדוקטורנטים מצטיינים
הפרס נועד להבליט עבודות דוקטורט מעולות בתחום מדעי המחשב ולהדגיש את חשיבותם של לימודי דוקטורט בכלל
פרסי בלווטניק הוענקו השנה לארבעה דוקטורנטים ישראליים מצטיינים במדעי המחשב, בטקס באוניברסיטת תל אביב. הפרסים הוענקו באמצעות מימון נדיב של קרן משפחת בלווטניק, על מנת להבליט עבודות דוקטורט מעולות של תלמידי ותלמידות דוקטורט בתחום מדעי המחשב ולהדגיש את חשיבותם של לימודי דוקטורט באופן כללי. הפרסים מוענקים על ידי בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק בפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר ועל ידי קרן המחקר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק של בית הספר.
הזוכים לשנת 2022 הם נווה פרוסט מאוניברסיטת תל אביב, גל יונה ממכון וייצמן למדע, אסף שוחר ממכון וייצמן למדע ולשם חושן מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בציון לשבח זכו חגי רוסמן וגלעד יהודאי ממכון וייצמן למדע, אלעד רומנוב מהאוניברסיטה העברית בירושלים וליאור רותם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
חבר השופטים מורכב ממומחים למדעי המחשב מאוניברסיטאות ישראליות, לרבות אוניברסיטת תל אביב, מכון וייצמן למדע והאוניברסיטה העברית בירושלים, שבוחרים את הזוכים מתוך מאגר של דוקטורנטים ומקבלי תואר שלישי מהעת האחרונה, מכל האוניברסיטאות בישראל.
תומך מסור במדע ותורם ותיק
בין המשתתפים בטקס היה התעשיין והפילנתרופ הבריטי-אמריקאי סר לאונרד בלווטניק (לן בלווטניק), שעל שמו קרויים הפרסים. הפרס הזה הוא אחד הפרויקטים האחרונים שנתמכים על ידי התורם הוותיק של אוניברסיטת תל אביב והתומך המסור במדע, חדשנות והשכלה גבוהה בישראל.
לסר לאונרד בלווטניק, נאמן של אוניברסיטת תל אביב ודוקטור של כבוד, יש מורשת טרנספורמטיבית של נתינה לאוניברסיטה, שהחלה לפני למעלה מעשור עם סיוע למלגות ולבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק. משם התחייבה קרן בלווטניק למתן מענקים נכבדים להקמת "יוזמת בלווטניק", תוכנית רב שנתית בתחומי מדעי המחשב, הסייבר, פיתוח התרופות, הפקת הסרטים וגיוס הסגל. תוכניות מפתח שזכו לסיוע של היוזמה כוללות את מרכז בלווטניק לגילוי סמים ואת מרכז בלווטניק למחקר בין תחומי בסייבר.
"שוב ושוב מוכיח סר לאונרד בלווטניק את מחויבותו מכל הלב לטפח את הדור הבא של המדענים והיוצרים הצעירים המצטיינים - באוניברסיטת תל אביב, בישראל ובעולם. אנו באוניברסיטת תל אביב אסירי תודה על תמיכתו וידידותו המורגשת בכל הקמפוס, ופותחת אפיקים חדשים למצוינות בתחומים מכריעים", אמר פרופ' אריאל פורת, נשיא האוניברסיטה.
"ישראל נמצאת בחזית המהפכה המתמשכת במדעי המחשב שמשפיעה יותר ויותר על חיי היומיום ברחבי העולם. לכן, חיוני להגביר את ההישגים האקדמיים של חוקרים פורצי דרך חדשים, אשר עומדים להפוך למנהיגים עתידיים ולמובילי חדשנות באקדמיה ובתעשייה", הוסיף סר לאונרד בלווטניק.
"דוקטורנטים ישראליים למדעי המחשב תורמים רבות למחקר ולהוראה ומצעידים את התחום קדימה. סר לאונרד בלווטניק ותרומותיו מאפשרים לבית הספר להעניק להם ולהן סביבת לימודים ועבודה מיטבית. פרסי בלווטניק מעלים על נס את הישגיהם של מיטב הדוקטורנטים והדוקטורנטים בישראל, ובית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק גאה להעניק את הפרסים האלה בפעם השנייה", סיים פרופ' סיון טולדו, ראש בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק.