יום עיון: ערים מקדמות מצוינות סביבתית

בניין נפתלי אולם זאב סגל 003
ללא תשלום
יום עיון: ערים מקדמות מצוינות סביבתית

יום עיון של ביה"ס פורטר ללימודי הסביבה, החוג למדיניות ציבורית, ביה"ס לממשל ולמדיניות ע"ש הרטוך והמכון לשלטון מקומי.

ערים ויישובים זוהו כזירות החשובות ביותר לפתרון המשבר הסביבתי העולמי. הקשר הקרוב בין דרג השלטון המקומי לבין תעשיות, סוחרים ותושבים, מאפשר כינון פתרונות מוצלחים תוך שיתוף הציבור בגיבושם. יום העיון בנושא "רשויות מקומיות מקדמות מצוינות סביבתית" יתמקד בצעדים שיכול השלטון המקומי לקדם, וזאת לאור המגמה ההולכת ורווחת בעולם וגם בארץ לפיה השלטון המקומי מקדים את השלטון המרכזי הן בזיהוי בעיות הסביבה והן במימוש מדיניות לפתרונן.

יום העיון, המסכם את פעילותה השנתית של הקליניקה למדיניות סביבה, פרויקט ייחודי משותף לבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר ולחוג למדיניות ציבורית, ייערך זו הפעם השלישית. השנה לראשונה חובר ליום העיון גם המכון לחקר השלטון המקומי, אשר הוקם במסגרת החוג למדיניות ציבורית באוניברסיטה, ובראשו עומד שר הפנים לשעבר, מר אופיר פינס.

אורחת הכבוד ביום העיון היא פרופ' מירנדה שרוירס (Prof. Dr. Miranda Schreurs), ראש מרכז המחקר למדיניות סביבה באוניברסיטה החופשית בברלין (Freie Universität Berlin). בנוסף, ישתתפו ביום העיון ראשי רשויות מקומיות מצטיינות סביבתית שיציגו את מודל העבודה שלהם בתחומים שונים ואת העקרונות שלהם להצלחה.

יום העיון מיועד לנציגי רשויות מקומיות, לנציגי משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות, לפעילי סביבה וחברה, ולסטודנטים וחוקרים בתחום הסביבתי.