סמינר מחקר של מכון Orange לחקר האינטרנט

הבדלים בצריכת חדשות - תמונת מצב ופערי ידע בקרב סטודנטים ישראלים ופלסטינים

12 במאי 2014, 16:00 
אולם 407, בניין רקנאטי 
ללא תשלום
סדנת סייבר של מכון orange לחקר האינטרנט

סמינר מחקר של מכון Orange לחקר האינטרנט בנושא:

 

הבדלים בצריכת חדשות - תמונת מצב ופערי ידע בקרב סטודנטים ישראלים ופלסטינים

המחקר, שנערך בשנה החולפת, השתמש במשחק סימולציה ממוחשב על הסכסוך הישראלי-פלסטיני. המשחק "פיסמייקר", היה ליבת המחקר בקרב 185 סטודנטים ישראלים לתואר ראשון באוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת חיפה, מכללת אלקאסמי, והמרכז האוניברסיטאי באריאל. המשתתפים ייצגו שתי קבוצות דומיננטיות בחברה הישראלית: יהודים וערבים. המחקר בחן את התפקיד של פיסמייקר בצמצום פער הידע בין מנצחים ללא מנצחים במשחק. המחקר גם בחן את התפקיד של צריכת חדשות מדיה על הסכסוך (היקף הצריכה וסוג המדיה שצורכים תוך הבחנה בין מדיה מסורתית לבין מדיה חדשה). המחקר מצביע על הפוטנציאל של משחקי מחשב "רציניים", לשמש ככלי לרכישת ידע וצריכת חדשות על הסכסוך עבור צעירים, אשר ניצבים משני עברי השסע היהודי-ערבי בחברה הישראלית.

 

על המרצים:

ד"ר רונית קמפף, מלמדת בחוג לתקשורת ובתכנית למחקר תרבות הילד והנוער באוניברסיטת תל-אביב. היא בעלת תואר דוקטור בתקשורת פוליטית מהאוניברסיטה העברית וביצעה את לימודי הפוסט דוקטוראט במכון לחקר השפה והמידע באוניברסיטת סטנפורד. חוקרת משחקי מחשב רציניים ולמידה בפרספקטיבה בינלאומית ושותפה לייסוד עמותת משחקים לשלום שמיישמת את הידע שצברה בפרויקטים יישומים עם משחקי מחשב במזרח התיכון.

 

נתן סטולרו, דוקטורנט בחוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב. נושא הדוקטורט שלו - ההשלכות של חיפושי מידע מקוונים, על פרטיות וצריכת חדשות בקרב צעירים. בין תחומי המחקר שלו גם חדשות מקוונות, מדיה דיגיטליים, שימושים של צעירים בטכנולוגיה והפער הדיגיטלי. 

 

ההשתתפות הינה ללא עלות, אך מספר המקומות מוגבל ויש להירשם מראש בדוא"ל: niis@post.tau.ac.il

 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>