קונצרט MultiPiano

55 ש"ח
קונצרט MultiPiano

קונצרט פרידה מרהיב

לאחר שסחפו את הקהל במזרח הרחוק בערים מרכזיות כבייג'ין וטייפה, יוצאים ארבעה ממשתתפי הפרויקט "מולטיפיאנו" המתקיים במסגרת ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, בפקולטה לאמנויות של אוניברסיטת תל-אביב, למסע קונצרטים באולמות הגדולים של דרום אמריקה. הפסנתרנים יופיעו בין היתר ב"תיאטרו קולון", החשוב שבאולמות היבשת, ב-"רדיו נסיונל" ובטלויזיה הממלכתית של ארגנטינה, וכן בברזיל, אורוגוואי ופרו.

לרגל יציאתם למסע ההופעות, ייערך קונצרט פרידה מרהיב באולם "קלרמונט" באוניברסיטת תל-אביב, שבו ינגנו הפסנתרנים בפסנתר אחד ושניים, ב-20 עד 80 אצבעות.

דור העתיד של פסנתרני ישראל

"מולטיפיאנו" הוא פרויקט ייחודי, המציג את דור העתיד של הפסנתרנים בישראל. במסגרת המופע  יארחו ארבעת הפסנתרנים ארבעה פסנתרנים צעירים נוספים, בנגינה משותפת של עד 80 אצבעות. כל משתתפי הפרויקט הינם סטודנטים בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, המשותף לאוניברסיטת תל-אביב ולתזמורת הפילהרמונית הישראלית. המנהל המוזיקלי של הפרויקט הינו פרופ' תומר לב, המנגן יחד עם הסטודנטים.

יצירות מקוריות ועיבודים מיוחדים

בתכנית הקונצרטים יצירות מקוריות להרכב של ארבע, חמש, שש ושמונה ידיים מאת צ'ייקובסקי, רחמנינוב, ראוול, סמטנה ופולנק, ועיבודים מיוחדים ליצירות באך (המנחה המוזיקלית) ורוסיני. בתכנית תיכלל גם בכורה עולמית של יצירה חדשה מאת אריה לבנון, "ארץ ארבע השפות", המבוססת על שירים מסורתיים בלדינו, תימנית, יידיש וערבית, ומבקשת להציג את הרב-תרבותיות יוצאת הדופן של החברה בישראל ואת העושר המוזיקלי החד-פעמי המתקיים בה.

מן הביקורת:

"שש ידיים מרחפות במהירות על מקלדת אחת...כמה מרגש לראות ולשמוע אותם...הם כובשים את לב הקהל",  אורה בינור, "מעריב"

"תכנית מרהיבה...תענוג צרוף לראות את הפסנתרנים הנפלאים האלה בפעולה", עומר שומרוני, "גלובס"

הפסנתרנים: תומר לב, ברניקה גליקסמן, דניאל בורוביצקי, יובל גלעד

לתכנית המלאה >>