כנס: "ישראל לאן? מה יחליף את הליברליזם הישראלי"
נקודת המוצא לדיון בכנס "ישראל – לאן? מה יחליף את הליברליזם הישראלי?" היא הצומת שבין המציאות החברתית-פוליטית בישראל בת ימינו לבין העמדה המחקרית-אינטלקטואלית שמציעה האקדמיה הישראלית ביחס אליה.
נראה כי בשנים האחרונות נתקל הליברליזם בישראל בהתנגדות רחבה, אמוציונלית, רבת מגזרים וזירות. למעשה, נדמה כי הוא הופך יותר ויותר לנחלתן של קבוצות מיעוט אליטיסטיות, בין אם יהודיות ובין אם ערביות, אשר מנותקת מהציבור הרחב ומרחשי ליבו. מנגד, נראה כי האקדמיה בישראל – שלאורך השנים נעה "שמאלה" וקיבלה על עצמה עמדה ביקורתית הנתונה בחשד מתמיד כלפי עמדות הרוב – משתייכת לאותן קבוצות מיעוט ליברליות, וככזו מתקשה להציג ניתוח מרענן ומעורר תקווה ביחס לבעיית הליברליזם בישראל.
כנס זה מבקש לרדת לשורש הבעיה, תוך הפניית מבט נוקב אל הליברליזם עצמו כשיטה פוליטית, כעולם משמעות וכעיקרון מארגן של חיי הפרט והכלל. כחלק מכך, מבקש הכנס להציג מגוון של ביקורות החורגות מהביקורתיות הרווחת. ככזה, הוא אינו מבקש להפנות אצבע מאשימה כלפי הליברליזם הישראלי על היותו לא ליברלי מספיק – היינו לא מספיק מכיל או לא מספיק פתוח, וכן להימנע מלייחס למתנגדיו תודעה כוזבת המעוורת אותם מלהכיר באמיתותו.
אף על פי שחלק לא מבוטל מן הביקורות הללו מוצדקות ותורמות להבנת המציאות החברתית-פוליטית בישראל, כנס זה מבקש להציע כי אין בהן די לשם תיאור וניתוח הבעיה האמורה. במקום זאת, מבקש הכנס לאפיין את הליברליזם בישראל תוך עמידה על נקודות התורפה שלו עצמו ותוך חשיפת מקורות ההתנגדות אליו כשיטה וכעולם משמעות.