ערב עיון ולמידה חוויתי בנושא יצירה, משחק ודרמה - בריאות, משמעות ואושר בזיקנה
ערב העיון יתקיים בניהולו המקצועי של ד"ר רונן ברגר ובהשתתפות קבוצת דרמה-תרפיה של גמלאיות מהגליל
מפגש למידה זה יציג את הערך שיש ליצירה, למשחק ולדרמה לקידום בריאות חיובית בזקנה. נתייחס לאופן שבו יצירתיות ומשחקיות יכולות לעזור לאנשים זקנים להתחבר לכוחות, לתקווה ולשמחה, תוך כדי הרחבת המשמעות והפרספקטיבה על החיים. נדגים את הפוטנציאל הטיפולי הייחודי של תהליכי היצירה ואת תרומתם של תהליכים אלה לעיבוד תכנים אישיים ולהפגת בדידות.
בעזרת הצגת מושגי יסוד וטכניקות עבודה מרכזיות מתחומי הדרמה-תרפיה והטיפול באומנויות, נמחיש גם את המשמעות שיש לתוצר האמנותי ולהצגתו. בין השאר נסביר כיצד התוצר האמנותי מקדם תחושות של העצמה וקבלה עצמית, מבסס חוויות פרודוקטיביות, ומחזק את העצמאיות והחיוניות של האדם המזדקן ומשפחתו.
מפגש הלמידה ישלב הדגמות מתהליכי העבודה בקבוצת הדרמה-תרפיה של עמותת "ותיקי הגליל" במכללת תל-חי. המפגש יכלול הופעות קצרות, סרטון ושיחה עם מנחי וחברות הקבוצה, אשר יציגו את הדברים הלכה למעשה.
משתתפים:
חברות קבוצת הדרמה-תרפיה של "ותיקי הגליל": לאה בארי, אוולין המרשלג, רחל שחורי, ברוריה לב, יעל ברין-מירב, נירה טל, אביבה ארבל, אלכסנדרה זייד, עליזה איתן, עליזה פינטו ומינה מורל.
הנחיה:
- ד"ר רונן ברגר
- רותי תנחלסון
על המנחים:
ד"ר רונן ברגר – מנהל תוכנית ה-MA בדרמה-תרפיה במכללה האקדמית לחברה ואמנויות, ומנהל התכנית לטבע-תרפיה באוניברסיטת ת"א. ד"ר ברגר חיבר את הספרים "היער המרפא" (עם פרופ' מולי להד), "היצירה לב הטיפול" ו"להתבונן ביצירה – לראות את הנפש". הוא מרצה במכללת תל-חי ומנחה בעמותת ותיקי הגליל.
רותי תנחלסון – בעלת MA בטיפול באמצעות אמנויות – דרמה-תרפיה. מדריכת סטודנטיות לתואר שני במכללת תל-חי ומנחה בעמותת ותיקי הגליל. מנהלת רווחה ובריאות בקהילת קיבוץ דפנה.
להרשמה (ללא תשלום) יש לשלוח מייל לכתובת herczeg@post.tau.ac.il בציון מספר משתתפים.