40 שנה לחוג לקולנוע ולטלוויזיה

משתנה
מים - פרויקט קולנוע ישראלי-פלסטיני

מתוך הסרט "מים" - פרויקט קולנוע ישראלי-פלסטיני

החוג לקולנוע ולטלוויזיה של אוניברסיטת תל-אביב מציין השנה ארבעים שנה להיווסדו.

מאז הקמתו ב-1972 היווה החוג בית וחממה לדורות של יוצרים, חוקרים ואוהבי קולנוע אשר תרומתם לנוף התרבותי-חברתי של מדינת ישראל הינה משמעותית ומכרעת. רבים מבוגרי החוג הינם אנשי מפתח בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה ופועלם שינה את פני הקולנוע הישראלי וקידם רבות את מעמדו ברחבי העולם.

במסגרת חגיגות ה-40 שנה, יתקיימו במהלך חודש אוקטובר ונובמבר ערבי מחווה לחוג בסינמטק תל-אביב, חיפה וירושלים.

לו"ז הקרנות באוקטובר:

בסינמטק ירושלים

הקרנת סרטי סטודנטים קצרים ופיצ'רים של בוגרי החוג:

יום רביעי, ה-10.10, 20:30

הקרנת "סרוגייט"/ טלי שלום עזר, "ליבינג רום"/ טלי שלום עזר. בליווי מפגש עם טלי שלום עזר ואמיר וולף.

יום רביעי, ה-24.10,  20:30

הקרנת "ויצמן 10"/ פיני טבגר, "האסונות של נינה"/ שבי גביזון, בליווי מפגש עם שבי גביזון ופבלו אוטין.

בסינמטק חיפה

יום ראשון, ה-14.10, סרטי מחאה - 20:00

יום חמישי, ה-18.10, מים /  ماء -  18:00-21:00

פרויקט קולנוע ישראלי-פלסטיני / مشروع السينمائي الإسرائيلي الفلسطيني

יוזמת ומנהלת אמנותית: יעל פרלוב  מפיקים: קובי מזרחי ומאיה דה-פריס, מפיקים שותפים: אדגר טנמבאום ומישל זאנה

הקרנת  "מי מנוחות"/ ניר סער ומיה צרפתי, "מוכר המים"/ מוחמד פואד, "רז וראג'ה"/ יונה רוזנקיאר, "טיפות עיניים"/ מחמד בכרי, "הבריכה של כרים"/ אחמד ברגותי, "טיפות"/ במאי פיני טבגר, "מעכשיו ועד עולם"/  טל הרינג, "הנשים של רפאעיה"/ יואב שביט, "להרגיש בבית"/ חלי הרדי, בליווי מפגש עם הבמאים.

יום רביעי, ה-24.10, יצירה נשית - 19:00-22:00

הקרנת "סרק"/ מיכל ויניק, "ברבי בלוז"/ עדי קוטנר, "זוהר"/ יסמין נובק

"סרוגייט"/ טלי שלום עזר, בליווי מפגש עם היוצרים.

בסינמטק תל-אביב

יום שני, ה-15.10, סרטים מנצחים – 20:00

הקרנת סרטי הסטודנטים של בוגרי החוג, שהשתתפו וזכו בפסטיבלים הגדולים בעולם:

"משמרת שנייה"/ אודי בן אריה, "עם חוקים"/ דובר קוסשווילי, "ביקור חולים"/ מיה דרייפוס, "דרכים"/ ליאור גלר, "תסנים"/ עילית זקצרבליווי דיון של שמוליק דובדבני וארז דבורה על מהות הסרט הקצר המנצח.

יום שני, ה-22.10, מים /  ماء - 18:00-21:00

פרויקט קולנוע ישראלי-פלסטיני / مشروع السينمائي الإسرائيلي الفلسطيني

יוזמת ומנהלת אמנותית: יעל פרלוב  מפיקים: קובי מזרחי ומאיה דה-פריס

מפיקים שותפים: אדגר טנמבאום ומישל זאנה

הקרנת  "מי מנוחות"/ ניר סער ומיה צרפתי, "מוכר המים"/ מוחמד פואד, "רז וראג'ה"/ יונה רוזנקיאר  "טיפות עיניים"/ מחמד בכרי, "הבריכה של כרים"/ אחמד ברגותי, "טיפות"/ במאי פיני טבגר, "מעכשיו ועד עולם"/  טל הרינג, "הנשים של רפאעיה"/ יואב שביט, "להרגיש בבית"/ חלי הרדי, בליווי מפגש עם הבמאים.

יום שני, ה-29.10, סרטי מחאה – 18:00

הקרנת "לעיני כל"/ גליה עוזמו, "שאלות של פועל מת"/ איה סומך והקרנת "שביתה"/ אמיר טאוזינגר ואסף סודרי בליווי מפגש עם אמיר טאוזינגר.