האקתון "Waste Covid: היום שאחרי"

כיצד ממזערים את הנזקים הסביבתיים שיישארו אחרי שהקורונה תעלם?

28 בינואר 2021, 10:00
זום
ללא תשלום
האקתון "Waste Covid: היום שאחרי"

בקורונה, כמו בכל משבר, כולנו עוסקים בהתגוננות ובהתמודדות עם ההשפעות המידיות של המגפה: איך מצמצמים הדבקה? כיצד מתמודדים עם המשבר הכלכלי? איך מקיימים שגרת חיים בתוך הכאוס? אך לחלק מדרכי ההתמודדות יש השלכות ארוכות טווח על איכות הסביבה, והן עלולות לסכן את בריאותנו ואיכות חיינו גם שנים רבות אחרי שמשבר הקורונה יחלוף.

לפני הקורונה חזו שמשבר האקלים יהיה המשבר הגדול הבא – השלכות הקורונה עלולות להאיץ את בואו. חשבו על כמויות הענק של המסכות החד-פעמיות, ציוד המגן של הצוותים הרפואיים, פסולת רפואית נגועה – הפסולת "החדשה" הזו מצטרפת להררי הפסולת שאינה מתכלה, שתזהם את מקורות המים ותשחרר טונות של פחמן חד-חמצני.

אז מה עושים?

היחידה לחיזוי טכנולוגי וחברתי ומרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף רשת אסכולה – מרכז מדעני העתיד, מזמינים את דור העתיד של ישראל והעולם, להצטרף להתמודדות עם פסולת הקורונה בכדי לשמור על בריאותנו ואיכות חיינו, כחלק מפרוייקט HubIT המתקיים במסגרת יוזמות קרן המחקר Horizon2020.

התחרות תתקיים החל מיום חמישי 28/01/2021 בשעה 10:00, ועד יום שישי למחרת, 29/01/2021 עד השעה 14:00.

טקס הכרזת הזוכים יתקיים ביום שיש בין השעות 14:00-13:30.

לפרטים ולהרשמה >

היחידה לחיזוי טכנולוגי וחברתי בראשות ד"ר טל סופר פועלת באוניברסיטת תל אביב בביה"ס לחינוך ועוסקת בניתוח וחיזוי התפתחויות טכנולוגיות שונות והשפעותיהן על החברה והכלכלה. היחידה מהווה ערוץ חשוב למחקרים תומכי מדיניות בתחומים רבים ומגוונים: מדע וטכנולוגיה, חינוך, ביטחון, סביבה, חקלאות, מדע, תעשייה, תחבורה, אנרגיה ועוד.היחידה פעילה במחקרים בינלאומיים כגון פרויקטים של תוכניות המסגרת של האיחוד האירופי, ומשתפת פעולה עם גורמים מובילים בעולם העוסקים בחיזוי וחקר-עתידים.

מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב נוסד מתוך התפיסה כי שבעולם הדינאמי של המאה ה-21 יש לצייד את בוגרי האוניברסיטה בכלים שיאפשרו להם להיות יזמים ועל כן מאפשר לסטודנטיות ולסטודנטים מכל התחומים לשלב לימודי יזמות בתואר האקדמי. מרכז היזמות, המנוהל על ידי אנשי מקצוע מהתעשייה ומהעולם החברתי והעיצובי, מציע לסטודנטים מגוון אפשרויות לבניית תוכנית לימודים מותאמת אישית לנושא היזמות, ולהתקדם בדרך להקמת המיזם הבא שישנה את העולם – זאת באמצעות מגוון סדנאות, תחרויות ופעילויות נוספות.

מרכז מדעני העתיד לקידום מחוננים ומצטיינים של קרן מיימונידיס הוקם במטרה להעניק לתלמידות ולתלמידים מצטיינים ומחוננים אפשרויות משמעותיות למיצוי הפוטנציאל. המרכז מפעיל את התכניות אלפא, אודיסיאה, אידיאה, נבחרות ישראל במדעים ואסכולה- רשת הבוגרים, בשותפות עם משרד החינוך ומשרד ראש הממשלה.אסכולה היא רשת בוגרים חברתית-מקצועית המיועדת לכל תלמידי התכניות של מרכז מדעני העתיד. רשת זו נועדה להוות מרחב משותף עבורם במסגרתו מתקיימת פעילות לאורך כל שנות חייהם באופנים שונים ומגוונים- מרגע סיום לימודיהם, בזמן שירותם הצבאי, בלימודים האקדמיים ובמהלך הקריירה המקצועית שיפתחו.הרשת שואפת לפתח את הבוגרים כמי שיעמדו בחזית המדע והטכנולוגיה ויהוו את דור העתיד אשר יובילו את מדינת ישראל.מפעילי התוכנית רואים חשיבות רבה ברתימת הבוגרים להתמודדות עם אתגרים ומציאת פתרונות טכנולוגיים וחינוכיים בעולם ובארץ.