תפיסתם של איום אוטומציה, פופוליזם והצבעה בבחירות: הרצאת המכון ללימודים מתקדמים ע"ש מורטימר וריימונד סאקלר

עדויות מ-14 דמוקרטיות אירופיות

08 בנובמבר 2021, 16:15
בניין נפתלי, חדר 527
ללא תשלום

"ההשלכות הפוליטיות של אוטומציה ואינטליגנציה מלאכותית הפכו למוקד של ספרות פופוליזם ולאומיות מסוימת. אנו תורמים לספרות זו על ידי חקירת נתונים ממערך של למעלה מ-15,000 משיבים מ-14 מדינות אירופיות, כדי להעריך כיצד הפחדים האגוטרופיים והסוציוטרופיים של המשיבים לגבי אוטומציה ואובדן עבודה קשורים לתמיכה במפלגה. הניתוח שלנו מצביע על כך שניתן להציב מפלגות שמאל לא פופוליסטיות ופופוליסטיות כאחד, כדי להשיג רווחים משמעותיים כאשר אזרחים מרגישים חשופים יותר באופן אישי לאוטומציה ובינה מלאכותית".

פרופסור פיטר לוון עמית מיוחד במכון ללימודים מתקדמים ע"ש מורטימר וריימונד סאקלר, ומהמחלקה למדע המדינה בבית ספר מונק ליחסים גלובליים ומדיניות ציבורית אוניברסיטת טורונטו, קנדה, יקיים הרצאה במסגרת הסמינר המחלקתי של בית הספר למדע המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים בנושא תפיסתם של איום אוטומציה, פופוליזם והצבעה בבחירות.

ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 8 בנובמבר 2021 , בשעה 16:15, בבניין נפתלי, חדר 527.

להזמנה >

שימו לב: ההרצאה תינתן באנגלית