אקלים משתנה: הכנס הישראלי הראשון לחקר משבר האקלים במדעי הרוח והחברה

אירוע לקידום חשיבותו של משבר האקלים כמושא מחקר אקדמי בישראל, והגברת המודעות לעוצמתו באקדמיה ומחוצה לה

27 בינואר 2021, 18:30
אירוע מקוון
ללא תשלום
אקלים משתנה: הכנס הישראלי הראשון לחקר משבר האקלים במדעי הרוח והחברה

חקר משבר האקלים אינו מוגבל עוד לגבולות מדעי הטבע והחיים. הוא נידון גם בהיבטים אתיים, פוליטיים, תרבותיים, חברתיים, כלכליים, אמנותיים, היסטוריים ועוד.

בכנס ראשון מסוגו ומשותף לארבע אוניברסיטאות: העברית, בן גוריון, חיפה ותל אביב, יעלו לבמה הווירטואלית חוקרות וחוקרים ויציגו מחקרים בתחומים הרלוונטיים, שעשויים לקדם את הבנתנו לגבי השפעות המשבר על חברות אנושיות ולגבי המכשולים האפיסטמולוגיים, הפוליטיים והתרבותיים, שמונעים מאתנו התמודדות אפקטיבית, וכן על האפשרויות הפתוחות בפני האנושות להתמודדות עם משבר האקלים.

ההשתתפות ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש >

מה בתוכנית?

יום ד' | 27.1.21

18:30 | שולחן עגול - לאן נושבת הרוח? מקומם של מדעי הרוח והחברה אל מול משבר האקלים.

20:00 | מזון, הגירה וחומות - לקחים מהעבר על התגובות למשברי האקלים - מושב מיוחד לזכרו וברוחו של פרופ׳ רוני אלנבלום ז״ל.

יום ה' | 28.1.21

10:00-9:00 | מושב בוקר: סערה על כוס תה - ד״ר דב חנין ופרופ׳ אלון טל בשיחה על פוליטיקה ומשבר האקלים בישראל.

11:15-10:00 | רצועה ראשונה של מושבים מקבילים:

• רישומי פחם: ייצוגים של משבר האקלים
  • אקלים גלובלי, פוליטיקה לאומית

12:45-11:30 | רצועה שניה של מושבים מקבילים

• גוף ראשון רבים: חוסן ועמידות קולקטיבית
  • חיים בזבל: אשפה בעולם ובשפה

15:15-14:00 | רצועה שלישית של מושבים מקבילים

• שעון חול/שעון מים: מבטים שונים על ניהול משאבים
  • אקלים של ביטחון וצדק: קריאות לשידוד מערכות

16:45-15:30 | רצועה רביעית של מושבים מקבילים

• איך משנים מדיניות בתגובה למשבר?
  • אנלוגיות היסטוריות למשבר האקלים: האם ניתן ללמוד מהעבר?

18:15-17:00 | רצועה חמישית של מושבים מקבילים

• בחירות עירוניות: התמודדות והערכות ברמת העיר
  • מה אפשר לעשות? אקטיביזם (וחינוך?) אל מול משבר האקלים

19:45-18:30 | ההרצאה המרכזית וסיכום הכנס: ?Climate change isn't the problem, so what is