חגיגות היובל לבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש

בית הספר יזניק את החגיגות בסדרת אירועים במסגרת פסטיבל הסטודנטיות והסטודנטים של תל אביב

18 ביוני 2022, 14:30
סינמטק תל אביב
ללא תשלום
חגיגות היובל לבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש

בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש חוגג 50 שנות פעילות וכולם.ן מוזמנים.ות להשתתף בשמחה.

יום שבת, 18.6, יוקדש לחגיגות היובל של בית הספר באירועים הבאים:

• מאוצרות הארכיון של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש | 14:30 | סינמטק תל אביב, סינמטק 1

חניכת הארכיון הדיגיטלי של סרטי בית הספר. הארכיון כולל סרטים שנעשו בחוג לקולנוע, מראשיתו בשנות ה-70' ועד להפיכתו לבית ספר. הארכיון הייחודי יאפשר לנוע על ציר הזמן ולהיחשף לצעדים הראשונים של סטודנטים וסטודנטים, שהתפתחו והפכו ליוצרים המרכזיים של הקולנוע והטלוויזיה בישראל. במסגרת הערב החגיגי יושק הארכיון ותתאפשר הצצה  לממשק האתר על ידי עדי קוטנר, מנהלת הארכיון.

לאחר מכן יוקרן סרט הסטודנטים של רני בלייר, "סרט קצר", בכיכובם של דנה מודן, ברי סחרוף ודב נבון: בחור פוגש בחורה אבודה ברחובות ומציע לעזור לה, אלא שביציאה מהרחובות היא פוגשת בחבר שלה, אותו נטשה.

לאחר ההקרנה תתקיים שיחה בהנחיית שמוליק דובדבני עם במאי הסרט רני בלייר, עם השחקנים דב נבון ודנה מודן ועם תאורן הסרט, הבמאי אורי סיוון.

• ערב הוקרה לראובן הקר | 17:00 | סינמטק תל אביב, סינמטק 1

אירוע מיוחד לכבוד המורה ויוצר הקולנוע המוערך, בהשתתפות בוגרות ובוגרי בית הספר.

לפרטים ולהרשמה >

• השקת קרן הסרטים הדוקומנטריים ע"ש דוד גומבין ז"ל | 21:30 | סינמטק תל אביב, סינמטק 4

בית הספר לקולנוע ע"ש סטיב טיש משיק קרן חדשה ורב שנתית לפיצ'ר דוקומנטרי ראשון. באירוע מיוחד, יציגו יוצרים דוקומנטריים בתחילת דרכם את הרעיונות המקוריים שלהם לסרט דוקומנטרי ראשון באורך מלא. הקרן הייחודית ע"ש דוד בנג'מין גומבין מתאפשרת בזכות תרומתם הנדיבה של רעייתו טל ומשפחת שמיר. גומבין נולד בצרפת בשנת 1986 ועלה לבדו לישראל בשנת 2009. דוד, איש תקשורת בנשמתו, סיים בהצלחה תואר ראשון במרכז הבינתחומי בהרצליה ומייד השתלב בתקשורת הישראלית ככתב מגזין בערוץ הבינלאומי i24 ובערוץ כאן11. כעיתונאי רחב אופקים עסק דוד בנושאים רבים. קולנוע דוקומנטרי היה אחד מתחביביו הגדולים, חלומו היה לצלם סרט דוקומנטרי בנושא הקהילה האתיופית. ב-14.9.2019 נהרג דוד, כשהוא בשיא חייו, בתאונת דרכים במהלך השתתפות בקבוצת רכיבה על אופניים. בת זוגו טל והמשפחה בחרו להנציח את זכרו בזיקה לחלום שרצה להגשים ועל שמו קרן דוד גומבין.