100 תחנות בזמן - רגעים בהיסטוריה הלהט"בית של ישראל

הספרייה למדעי החברה, לחינוך ולניהול ע"ש ברנדר-מוס
ללא תשלום
100 תחנות בזמן - רגעים בהיסטוריה הלהט"בית של ישראל

תערוכה חדשה של ארכיון הגאווה הישראלי בשיתוף אוניברסיטת תל אביב והאגודה למען הלהט"ב בישראל, מושקת בימים אלו בספרייה למדעי החברה, לחינוך ולניהול ע"ש ברנסדר-מוס.

התערוכה, 100 תחנות בזמן - רגעים בהיסטוריה הלהט"בית של ישראל, עוקבת אחר נקודות ציון בהיסטוריה הגאה של ישראל ואחר עשייתן, מאבקיהן ונוכחותן של דמויות מפתח בקהילת הלהט"ב בציבוריות הישראלית, מזוויות שונות, במהלך 50 השנים האחרונות. היא נועדה להנגיש ידע ולעודד מגוון חברתי באוניברסיטת תל אביב, והוקמה בעידוד נציבות השיוויון והמגדר של האוניברסיטה, בראשות פרופ' נטע זיו.

השקת התערוכה תתקיים ביום שני | 6.6 | 17:30, במעמד פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת תל אביב ורן שלהבי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב בישראל.

בתערוכה מוצגים חומרים ארכיוניים - כתבות עיתונות, מסמכים ועוד, שהחלו להיאסף בארכיון המתהווה, בתמיכתם המקצועית של צוותי הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי והספרייה למדעי החברה, לחינוך ולניהול ע"ש ברנדר-מוס, ובליווי של ועדת היגוי אקדמית שמורכבת כולה מנשות ואנשי מחקר מובילים בתחומם באוניברסיטת תל אביב.

התערוכה פתוחה לקהל הרחב עד סוף חודש יוני 2022.