מכתב הנשיא לקראת סמסטר ב' 2022

לקהילת האוניברסיטה, חברות וחברי הסגל האקדמי והמנהלי, תלמידות ותלמידים,

אני מקווה שמכתבי זה מוצא אתכם ואת בני משפחותיכם בבריאות טובה. אמת, פחות ופחות מביננו הצליחו לחמוק מנגיף הקורונה, אך גם אם חליתם אני מקווה שעברתם את ימי המחלה בקלות יחסית וכי שבתם מהר לשגרת חייכם.

 

אנחנו חוזרים בימים אלו ממש לפעילות רגילה פחות או יותר, הן מבחינת הוראה ולמידה והן מבחינת מחקר. למעשה, המחקר באוניברסיטה לא שבת לרגע, אדרבא, מאות מעבדות המחקר, ואלפי החוקרים באוניברסיטה עבדו קשה לא פחות מתמיד. ה"מגדלור" שלפניכם הוא עדות נאמנה לכך.

 

אין פירוש הדבר שלא היו תלמידות ותלמידים, חוקרות וחוקרים, חברות וחברי סגל מנהלי, שעברו תקופה קשה בשנתיים האחרונות. עשינו מאמצים מיוחדים לדאוג לכולם, הן בדרך של הגדלת סך המלגות המוצעות לתלמידים עקב קשיים כלכליים, הן בכך שאפשרנו ליותר עובדים מנהליים לעבוד מן הבית, והן בדרך של מתן הקלות שונות להורים מטפלים (בעיקר נשים) מחברי הסגל האקדמי. על נושא אחרון זה שוקדת בימים אלו נציבות השוויון והמגוון באוניברסיטה, בשיתוף עם הנהלת האוניברסיטה, על מנת לעשות עוד יותר.

 

אני ממליץ לכם לעיין במקבץ מעניין זה של מגדלור, הכולל תגליות שונות ופריצות דרך שנעשו על ידי חוקרות וחוקרי האוניברסיטה כמו גם פעילויות שיש להן ערך חברתי מיוחד, ואף מעלה על נס הוקרות מיוחדות בהן זכו חוקרינו. כך למשל, מעבדתו של פרופ' טל דביר מן הפקולטה למדעי החיים גילתה כיצד ניתן לייצר מרקמה אנושית "חלקי חילוף" לעמוד השידרה. החוקרים מעריכים שניתן יהיה ליישם את ההמצאה בתוך שנים אחדות, ולא צריך דמיון רב כדי להבין איזו תקווה אדירה מביאה פריצת דרך זו למיליוני בני אדם בעולם אשר רתוקים לכיסאות גלגלים או למיטות חוליים. השג חשוב נוסף, שאחת ממובילותיו היא פרופ' כרמית כץ מבית הספר לעבודה סוציאלית, הוא גיבוש דו"ח חשוב מעין כמוהו של הוועדה הציבורית ביחס לפגיעה מינית בתקופת הילדות, הכולל המלצות לרשויות המדינה כיצד להיאבק בתופעה נוראה זו של פגיעה מינית בילדים. הדו"ח הוגש לאחרונה לנשיא המדינה ולרעייתו בטקס מיוחד שנערך בבית הנשיא בו השתתפה גם כרמית.

 

בין ההוקרות שבהן זכו חוקרינו לאחרונה, ראויה להדגשה מיוחדת זכייתו של פרופ' עודד ליפשיץ מן החוג לארכיאולוגיה בפרס א.מ.ת. וכן זכייתה של פרופ' נירה ליברמן מבית הספר לפסיכולוגיה בפרס רושטילד. ויש כמובן זוכות וזוכים נוספים, עליהם תוכלו לקרוא במקבץ שלפניכם. בנוסף, השנה הייתה אוניברסיטת תל אביב השיאנית בישראל במספר הזוכים במענקי ERC לצעירים, מענקים יוקרתיים במיוחד הניתנים על ידי האיחוד האירופי לחוקרות וחוקרים בתחילת דרכם. השג זה אינו מקרי: יש לנו גאווה מיוחדת בסגל האקדמי הצעיר שלנו אשר מהווה את חוד החנית של המחקר בארץ ובעולם.

 

אני מאחל לכולכם סמסטר לימודים מוצלח, ומודה לכל עובדי האוניברסיטה, סגל אקדמי ומנהלי כאחד, על מאמציהם המיוחדים אשר מאפשרים שגרת פעילות של הוראה ומחקר בקמפוס. תודה מיוחדת שלוחה לתלמידינו ותלמידותינו, כמו גם לראשות אגודת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטה, על סבלנותם הרבה כלפינו לאורך כל הדרך, ועל שיתוף הפעולה היוצא מן הכלל שלהם עם עובדי האוניברסיטה והנהלתה בתקופה לא קלה זו. עליהם גאוותנו.

 

שלכם,

אריאל פורת

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>