קרן ילין-מור

קרן ילין-מור

מצפה כוכבות: הדוקטורנטיות של אוניברסיטת תל-אביב

קרן ילין-מור

1980

תל-אביב

מעורבות מערכות ממוחשבות בקבלת החלטות של שופטים

ארץ לא זרועה. בתואר הראשון למדתי משפטים ומדעי המחשב, וכך נחשפתי לדיון התיאורטי בשאלה האם רובוטים יכולים להחליף את השופטים. לאור החשיבות של הפן האנושי בשפיטה, והמורכבות הרבה, בחרתי לבחון מה תהיה ההשפעה על ההחלטות כאשר שופטים יעזרו במערכות ממוחשבות, ולהציע קריטריונים לעיצוב מערכות כאלה. זהו תחום שכמעט ולא נחקר ויש לו פוטנציאל להתמודד עם קשיים כדוגמת העומס על בתי המשפט, חוסר האחידות בפסיקה או הטיות גזעיות ומגדריות של שופטים. מלגת דן דוד שבה זכיתי מהווה הכרה באפשרויות הטמונות ברעיון של שילוב מערכות ממוחשבות כאלה.

האם מערכות ממוחשבות יכולות להחליף שופטים? כנראה שעוד לא, אבל מהלך לשילוב מערכות ממוחשבות בשפיטה הוא חיוני

אתגר ההורות. הוריי ומשפחתי העניקו חשיבות גבוהה לחינוך בכלל ולחינוך האקדמי בפרט ועודדו אותנו להעמיק בנושאים שמעניינים אותנו. לפני כשנתיים הפכתי לאמא בעצמי וההורות, לצד העבודה והמחקר, היא אתגר גדול. לשמחתי, בן זוגי ומשפחתי – כמו גם הגמישות המסוימת במחקר האקדמי – מאפשרים לי התמודדות קלה יותר עם אתגר זה.

 

וצדק לכל. אני מאמינה שמהלך למחשוב מערכת המשפט הוא חיוני להבטחת הצדק, הנגישות והיעילות – לטובת הציבור הנזקק לו כל כך. אני שואפת לפרסם את המחקר בתקווה שישמש חוקרים אחרים בתחום, ובהמשך להשתלב באקדמיה הישראלית ולהשפיע על עיצובו של עולם המשפט בעידן הטכנולוגי.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>