מלגות למשתלמים בתר-דוקטורים החל מסמסטר א' תשע"ו (10/2015)

English version

האוניברסיטה תעניק החל מסמסטר א' תשע"ו (1.10.15) מלגות מצ'ינג למשתלמים בתר דוקטוריים. המלגות מיועדות למדענים הנמצאים בראשית דרכם המקצועית. גובה המלגה הוא כ-68,000 ₪.

המלגות המוצעות הן:

1. כ-10 מלגות מצ'ינג במימון האוניברסיטה - 50% במימון האוניברסיטה ו-50% במימון המנחה. מתוכן כ-5 מלגות מיועדות למשתלמים מצטיינים מאוניברסיטאות מובילות בחו"ל.

2. שתי מלגות מצ'ינג במימון קרן פיקובסקי ולאצ'י - 50% במימון הקרן ו-50% במימון המנחה.

מלגות אלה מיועדות למשתלמים בתר-דוקטורים בתחומים של אלקטרוניקה יישומית, ביוטכנולוגיה ופיסיקה יישומית, אשר מחקריהם הם בעלי פוטנציאל לשימוש בתעשיות עתירות מדע.

ההשתלמות תהיה לתקופה של שנה, בהדרכתו של חוקר בכיר מהסגל האקדמי של אוניברסיטת תל-אביב. המשתלם אינו נחשב עובד האוניברסיטה ויעזוב את קבוצת המחקר לאחר תום ההשתלמות (תיתכן הארכת ההשתלמות לתקופה נוספת במימון המנחה בלבד).

כל חוקר בכיר יוכל להגיש מועמד אחד בלבד.

זכאים להגיש את מועמדותם:

• משתלמים חדשים בלבד שבמועד תחילת ההשתלמות (10/2015) יהיו זכאים לתואר "דוקטור לפילוסופיה" (Ph.D.), או שיוכלו להציג אישור על הגשת עבודת הדוקטור לשיפוט. לא ניתן להגיש מועמדות ללא אישור הגשה לשיפוט.
  • מועמדים אשר לא חלפו יותר מחמש שנים ממועד קבלת התואר "דוקטור לפילוסופיה"
  • משתלמים בתר-דוקטורים באוניברסיטת תל-אביב שהחלו את השתלמותם אחרי ה- 1.4.15

אינם זכאים להגיש מועמדות:

• מקבלי התואר "דוקטור לפילוסופיה" (Ph.D.) באוניברסיטת תל-אביב
  • עובדים באוניברסיטת תל-אביב

מסמכים שיש לצרף:

• אישור המעיד על זכאות ומועד הזכאות לתואר "דוקטור לפילוסופיה", או אישור על מועד הגשת עבודת הדוקטור לשיפוט.
  • מכתב מאת חוקר בכיר מאוניברסיטת תל-אביב המוכן להדריך את המשתלם.
  • מכתב מאת ראש היחידה הקולטת המאשר את ההשתלמות.
  • שלושה מכתבי המלצה (אחד מהם ממנחה עבודת הדוקטור). רצוי שלפחות אחד מהם יהיה מחוקר שאינו שייך לסגל האקדמי של המוסד בו סיים המועמד את לימודי הדוקטורט.
  • תיאור קצר (עמוד או שניים) של תכנית ההשתלמות
  • תולדות חיים ורשימת פרסומים
  • טופס הצגת מועמדות

מועד הגשה וגורם מטפל:

המועמדים יובאו לאישור ועדת המשתלמים הבתר-דוקטורים האוניברסיטאית. את המסמכים יש להגיש למדור תלמידי מחקר במזכירות האקדמית לא יאוחר מ-6.8.15.

פרטים נוספים ניתן למצוא בכתובת: http://www.tau.ac.il/acad-sec/postgo/index.htm

או במדור תלמידי מחקר, המזכירות האקדמית (בניין הסנאט): טלפון: 6408161, פקס: 6416226.