שלוש מדליות כסף לנבחרת ישראל במתמטיקה לנערות באולימפיאדה האירופית

הנבחרת הישראלית דורגה במקום השישי מבין 44 מדינות

04 יוני 2017
שלוש מדליות כסף לנבחרת ישראל במתמטיקה לנערות באולימפיאדה האירופית

הישג מרשים לנבחרת ישראל למתמטיקה לנערות, שחזרה מהאולימפיאדה האירופית שהתקיימה השנה בציריך, ובאמתחתה שלוש מדליות כסף. הנבחרת, שאת אימוניה מארגנים בית הספר למדעי המתמטיקה ויחידת נוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן באוניברסיטת תל אביב, דורגה במקום השישי מבין 44 מדינות. זוהי השנה השישית שבה נערכת האולימפיאדה האירופית במתמטיקה לנערות, והשנה השנייה בהשתתפות נבחרת ישראל. זהו שיפור משמעותי לנבחרת, שהגיעה בשנה שעברה למקום ה-21.

הנבחרת הורכבה השנה מארבע תלמידות תיכון: מאיה נווה מכיתה י''א (תיכון ליאו בק בחיפה), ירדן מודעי מכיתה י''ב (תיכון אלון ברמת השרון) ושירה בן-דור מכיתה י"א (תיכון ליד"ה בירושלים) שזכו במדליות כסף. דנה זיידמן מכיתה י''ב (תיכון למדעים בלוד) לא צברה מספיק נקודות למדליה, אך תרמה לניקוד הכולל של הנבחרת. בסך הכול, דורגה הנבחרת במקום השישי, אחרי ארה"ב, אוקראינה, רוסיה, הונגריה וסרביה, ולפני נבחרות כמו בריטניה, צרפת, איטליה, יפן וטורקיה.

לעודד תלמידות תיכון להצטיין במתמטיקה

מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי, תלמיד דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב, ואת המתמודדות ליוו דן כרמון ומריה גרינגלז מבית הספר. "האולימפיאדה האירופית במתמטיקה לנערות היא העתק של האולימפיאדה האירופית במתמטיקה לתלמידי תיכון", אומר מאמן הנבחרת, לב רדזיוילובסקי. "יצרו את האולימפיאדה לנערות, כדי לעודד תלמידות תיכון להצטיין במתמטיקה. השנה שלחנו נבחרת מלאה בפעם הראשונה, וכבר דורגנו במקום השישי מתוך 44 מדינות. מדובר בהישג מכובד מאוד".

הנבחרת הישראלית לאולימפיאדה הבינלאומית למתמטיקה נבחרת מתוך המתמודדים באולימפיאדה הארצית למתמטיקה. את התלמידים שזכו לניקוד הגבוה ביותר מזמינים למחנות אימונים בני חמישה ימים, ארבע פעמים בשנה, ומתוכם מסננים את הטובים ביותר שיישלחו לייצג את ישראל בחו"ל. את כל האימונים מארגנים בית הספר למדעי המתמטיקה והיחידה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל אביב, בתמיכת משרד החינוך.