מדליית זהב לתלמיד הנבחרת הישראלית באולימפיאדת מדעי המחשב 2013

כל חברי הנבחרת הישראלית, בפרויקט שמופעל באוניברסיטת תל-אביב, זכו במדליות, בהן מדליית זהב לתלמיד דניאל הדס, באולימפיאדת מדעי המחשב 2013

14 יולי 2013
הנבחרת ושני המאמנים שנסעו איתה לאוסטרליה. משמאל לימין: המאמן אורן בקר, תום קלוורי (מדליית כסף), אוהד קליין (מדליית כסף), דניאל הדס (מדליית זהב), רון ריבצ'ין (מדליית ארד) והמאמן יונתן מושיוב

כל תלמידי הנבחרת הישראלית זכו השנה במדליות באולימפיאדת מדעי המחשב 2013, בבריסביין, אוסטרליה. האולימפיאדה, הנקראת IOI, נערכת מדי קיץ, בכל שנה במדינה אחרת בעולם, ומיועדת לתלמידים עד גיל 20. באולימפיאדה השתתפו השנה 78 מדינות. לכל מדינה ארבעה חברי נבחרת, אשר כל אחד מהם מתחרה באופן אישי.

השנה הצליחה הנבחרת הישראלית באופן מיוחד: דניאל הדס מחולון זכה במדליית זהב, תום קלוורי, מרמת השרון, ואוהד קליין מפתח-תקווה זכו כל אחד במדליית כסף, ורון ריבצ'ין מבנימינה זכה במדליית ארד. יחד עם התלמידים נסעו השנה המאמנים אורן בקר ויונתן מושיוב. הנבחרת דורגה במקום ה-8, מתוך 78, בסך-הכל.

האולימפיאדה כוללת שני ימי תחרות, כל אחד בן 5 שעות. בכל יום תחרות מתבקשים התלמידים לפתור 3 בעיות אלגוריתמיות קשות, אשר פתרונן מצריך ידע מתקדם (ברמת תואר שני +) ובעיקר חשיבה יצירתית ויכולות מיוחדת בפתרון בעיות. הפתרונות נכתבים על-ידי התלמידים כתכניות מחשב, אשר נבדקות על-ידי מערכת ממוחשבת מיוחדת.

פרויקט אולימפיאדת מדעי המחשב מופעל משנת 2000 על-ידי אוניברסיטת תל-אביב, בשיתוף האוניברסיטה הפתוחה, ובתמיכת משרד החינוך. ד"ר דוד גינת, מהחוג לחינוך מתמטי, מדעי וטכנולוגי בביה"ס לחינוך, הוא ראש הפרויקט, מאז תחילתו. כמו-כן, הוא חבר בוועדה העליונה של האולימפיאדה הבינלאומית ב-3 שנים האחרונות.

זו הפעם החמישית שתלמיד שלנו זוכה במדליית זהב באולימפיאדה, מאז שנת 2000. בשנים 2000 ו-2005 דורגה ישראל במקום ה-9, ובשנת 2007 במקום ה-10. המדינות בשלושת המקומות הראשונים הן: סין, רוסיה וקוריאה הדרומית. ארה"ב במקום הרביעי ואיראן במקום ה-7.

פרויקט אולימפיאדת מדעי המחשב

פרויקט אולימפיאדת מדעי המחשב מתנהל בארץ לאורך השנה. לאחר החגים נערכות תחרויות איזוריות, בהן משתתפים כ-2000 תלמידים. בחופשת החורף, בין הסמסטרים, נערכת התחרות הארצית, באוניברסיטת תל-אביב, בה משתתפים כ-300 תלמידים. מתוך תלמידים אלה נבחרים כ-30 לשלב מתקדם. שלב זה נערך במעבדות מחשבים של אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה הפתוחה, וכולל ימי מפגש ארוכים כמעט כל שבוע, בהם התלמידים מאומנים ונבחנים. לאחר כשלושה חודשים נבחרים ארבעת התלמידים הטובים ביותר לנבחרת, אשר משתתפת כל שנה באולימפיאדה הבינלאומית.

בנוסף לד"ר גינת, אורן בקר ויונתן מושיוב, משתתפים בפרויקט גם ד"ר אלה צור מן האוניברסיטה הפתוחה, ואנשי הצוות הילה קדמן וחיים אברבוך.