תכנית לימודי הקיץ הבינלאומית של ביה"ס לבריאות הציבור

התכנית השנתית נפתחה ב-29 ביולי ומציעה קורסים בתחום האפידמיולוגיה והרפואה המונעת

02 אוגוסט 2012
תכנית לימודי הקיץ הבינלאומית של בית הספר לבריאות הציבור

תכנית לימודי הקיץ הבינלאומית של בית הספר לבריאות הציבור בנושא אפידמיולוגיה ורפואה מונעת נפתחה ב-29 ביולי ותימשך עד ה-10 באוגוסט. התכנית מציעה קורסים אקדמיים מתקדמים המועברים על-ידי מרצים מבית הספר לבריאות הציבור ומהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר לצד מרצים בעלי שם בינלאומי מאוניברסיטת ג'ון הופקינס ומאוניברסיטת הרווארד. זוהי שנתה הראשונה של התכנית, שעתידה להתקיים מדי שנה.

מטרת הקורסים בתכנית להקנות מיומנויות מתקדמות בנושאים שונים בתחום האפידמיולוגיה והרפואה המונעת, בהם מתודולוגיה אפידמיולוגית, פרקים נבחרים באפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות, אפידמיולוגיה סביבתית ואפידמיולוגיה של זיהומים בבתי חולים. משך כל קורס שבוע ומשקלו 2 נקודות קרדיט אקדמי.

אפידמיולוגיה (מיוונית: אפי - על, דמוס - עם) היא תחום מדע הבוחן את תפוצת המחלות באדם ומאפיין אותן במקום ובזמן הופעתן, תוך ניתוח ההבדלים בין קבוצות האוכלוסייה השונות לשם איתור "גורמי הסיכון" והסיבתיות למחלה. היישום של המחקר האפידמיולוגי ניכר בקבלת החלטות על מדיניות בריאות. להבנת הסיבתיות של המחלות והדרכים למנוע אותן ערך מכריע בקביעת מדיניות הבריאות, בתכנון ובהפעלת שירותי בריאות בכל הרמות ובכלל זה אשפוז, שיקום וסיעוד.

האפידמיולוגיה משתלבת בתחומי מחקר רבים ומגוונים, הכוללים חקר מחלות זיהומיות, מחלות כרוניות כולל מחלות לב וכלי דם וסרטן, תזונה, רפואה תעסוקתית, ביולוגיה מולקולרית ואיכות הסביבה. בכל תחום נדרשת מומחיות ומיומנות ספציפית. החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת הפועל במסגרת ביה"ס לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, מקנה לתלמידיו מיומנויות אלה ומכשיר אנשי מקצוע שיכולים להוביל מחקרים אפידמיולוגיים בשילוב עם הרפואה הקלינית.