אוניברסיטת תל אביב שיאנית מענקי ה-ERC בישראל

שישה מענקים יוקרתיים יוענקו לחוקרות ולחוקרי האוניברסיטה

11 ינואר 2022
מימין לשמאל: ד"ר גילי ביסקר, ד"ר טלי אילוביץ', ד"ר גדעון שגב, ד"ר שי סולומון, ד"ר ניר ביטנסקי וד"ר אריק שפרוט

ארגון ה-ERC האירופאי הכריז אתמול על זוכי מענקי המחקר לשנת 2022, בהם שישה חוקרים וחוקרות מאוניברסיטת תל אביב: מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית – ד"ר גילי ביסקר (מחקר בנושא מערכות מחוץ לשיווי משקל) וד"ר טלי אילוביץ (מחקר בנושא טיפול בסרטן מוח); מביה"ס להנדסת חשמל – ד"ר גדעון שגב (מחקר בנושא משאבות יוניות) וד"ר שי סולומון (מחקר בנושא אלגוריתמים בגרפים דינמיים); מביה"ס למדעי המחשב – ד"ר ניר ביטנסקי (מחקר בנושא קריפטוגרפיה); מביה"ס לנוירוביולוגיה וביוכימיה – ד"ר אריק שפרוט (מחקר בנושא הנדסת תאי T).

מענק ה-ERC (המועצה האירופית למחקר), המחולק מדי שנה על ידי האיחוד האירופי, נחשב לאחד ממענקי המחקר היוקרתיים והחשובים בעולם המדע. ה-ERC נוסד בשנת 2007 כגוף מימון וחסות למחקרים מצטיינים ופורצי דרך מכל רחבי אירופה.

ייעודו של המענק לאפשר לחוקרים צעירים להגשים את מטרות המחקר שלהם כמו גם לקדם שיתופי פעולה פורים ולסייע בשלבים הראשונים של מסחור טכנולוגיות. השנה זכו במענק 397 חוקרים צעירים מ-22 מדינות, בסך כולל של 619 מיליוני אירו (בממוצע 1.5 מיליון אירו לחוקר).

פרופ' דן פאר, סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב למחקר ופיתוח: "אוניברסיטת תל אביב הוכיחה פעם נוספת את עובדת היותה אוניברסיטת המחקר המובילה והמשמעותית ביותר בישראל. אנו גאים מאוד בששת החוקרים הצעירים שזכו במענק החשוב, ואין לי ספק כי הם ישתמשו בו בתבונה על מנת להגשים את יעדי המחקר הנהדרים שהם מציבים לעצמם, לעולם המדע ולחברה האנושית כולה".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>