נפתח אוסף ד"ר חביב לוי למורשת התרבותית וההיסטורית של יהודי איראן

האוסף המיוחד של ד"ר חביב לוי כולל ברובו ספרים בפרסית וכן פרסומים באנגלית, צרפתית ועברית

21 אוקטובר 2012
ד"ר חביב לוי
לורה מראג', נכדתו של ד"ר חביב לוי, ובעלה דיויד (משמאל) עם פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב

אוסף חדש נפתח בקומת האוספים המיוחדים בספרייה המרכזית  ע"ש סוראסקי (בניין וינר-גרוס, קומה 3) – אוסף ד"ר חביב לוי למורשת התרבותית וההיסטורית של יהודי איראן. כמו כן נפתח אוסף פרופ' פרהאד כאזמי העוסק בתחומי ההיסטוריה, חברה ומדעי המדינה של איראן המודרנית.

דמות בולטת בקרב יהודי איראן

ד"ר חביב לוי (1985-1891), רופא שיניים, היסטוריון ואיש ציבור, נמנה עם הדמויות הבולטות בקרב יהודי איראן בעת החדשה. בנוסף לפעילות ציבורית ענפה לרווחת הקהילה ולמען מדינת ישראל, ידוע ד"ר לוי בעיקר בשל מחקרו החלוצי והמקיף בשלושה כרכים הכתוב בשפה הפרסית: "תאריח'-י יהוד-י איראן" – "תולדות יהודי איראן". אוסף ספריו של ד"ר לוי כולל ברובו ספרים בפרסית וכן פרסומים באנגלית, צרפתית ועברית.

האוסף כולל מילונים, אנציקלופדיות, כתבי עת, ספרות יפה, ספרים בנושא רפואה ומדעים, דת ופוליטיקה ובעיקר ספרי היסטוריה אודות תולדות איראן ומורשתה התרבותית. מרבית ספרים אלו, הכתובים בשפה הפרסית ועוסקים בתולדותיה של איראן החל מן התקופה הטרום אסלאמית ועד לתקופה המודרנית, נדפסו באיראן במחצית הראשונה של המאה העשרים. האוסף כולל גם תרגומים של ספרות יפה וחיבורים היסטוריים משפות אירופאיות לפרסית.

עם פתיחת שנת הלימודים תהיה קומת האוספים המיוחדים בספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי פתוחה לקהל בימים ב' ו-ד', בין השעות 14:00-10:00.