פרופ' טל דביר זכה בפרס טאבוק דה וינצ'י היוקרתי

הפרס הוענק לפרופ' דביר על הישגיו ותרומתו לתחום הרפואה הרגנרטיבית

06 יולי 2023

פרס טאבוק דה וינצ'י לשנת 2023 הוענק לפרופ' טל דביר מאוניברסיטת תל אביב על הישגיו ותרומתו לתחום הרפואה הרגנרטיבית. פרופ' דביר מכהן כראש המרכז לננו-מדע וננו-טכנולוגיה, חבר סגל במרכז סגול לביוטכנולוגיה רגנרטיבית, בית ספר למחקר ביו-רפואי ולחקר הסרטן ע"ש שמוניס בפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' וייז ובמחלקה להנדסה ביו-רפואית.

פרופ' טל דביר הוא חוקר מוערך בתחום הרפואה הרגנרטיבית, אשר פרסם מאמרים רבים בכתבי עת יוקרתיים. מבין הישגיו הבולטים ניתן למנות את מחקרו להדפסת לב אנושי תלת ממדי וכן הנדסת חוט שדרה אנושי תלת ממדי. בנוסף לעבודתו המחקרית פרופ' דביר מכהן כראש המרכז לננו-מדע וננו-טכנולוגיה והוא המייסד של מרכז סגול לביוטכנולוגיה רגנרטיבית.

פרופ' טל דביר: "תחום הרפואה והביוטכנולוגיה הרגנרטיבית תופס תאוצה בשנים האחרונות ואני רואה חשיבות רבה לקידום המחקר בתחומים אלו. אני שמח ונרגש על קבלת הפרס וההערכה למחקרי. "

פרס הטאבוק (Taobuk award) הוא פרס המוענק מדי שנה מאז היווסדו בשנת 2014, בתמיכת הרשות המקומית של סיציליה, איטליה, לדמויות יוצאות דופן בתחומי הספרות, האמנות והמדע על אמות מוסר, יכולות יצירתיות ומומחיות. כחלק מהפרס מתקיים מידי שנה פסטיבל ספרים שבו מוענק הפרס. הפרס השנה ניתן לארבעה חוקרים: פרופ' שיניה יאמאנקה (זוכה פרס נובל לרפואה, 2012, אוניברסיטת קיוטו), פרופ' גרג לאונרד סמנזה (פרס נובל לרפואה, 2019, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס), פרופ' קאמילו ריקורדי (אוניברסיטת מיאמי) ופרופ' טל דביר (אוניברסיטת תל אביב).