סטודנטים בינלאומיים מכל העולם נרשמו לקורס היוקרתי של אוניברסיטת תל אביב לחיסונים נגד זיהומים ומגפות

הקורס מעורר עניין רב בעקבות הצלחת ישראל בתחום מניעת מגפות

06 יוני 2021

משבר הקורונה העולמי עודד סטודנטים בינלאומיים רבים, בהם רופאים בבתי חולים מובילים בעולם, להירשם לקורס הייחודי של אוניברסיטת תל אביב בנושא חיסונים נגד זיהומים ומגפות. הקורס נלמד בצורה מקוונת וכולל, בין היתר, סטודנטים מגרמניה, ארה"ב, הודו, ארמניה, אוקראינה, מצרים, ניגריה, זמביה ואנגולה. בנוסף, נרשמו לקורס גם ארבעה סטודנטים מהרשות הפלסטינית.

הקורס נערך בהובלת פרופ' דני כהן ופרופ' ח'יתאם מוחסן מבית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר. לצידם ישתתפו בקורס גם מרצים אורחים בעלי שם עולמי, בהם: פרופ' אליזבט מילר מבית הספר להיגיינה ורפואה טרופית בלונדון, פרופ' מירון לוין מאוניברסיטת מרילנד, פרופ' ג'ונתן זנילמן מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ואחרים. מומחים אלו ירצו לצד פרופ' דני כהן, פרופ' ח'יתאם מוחסן ואחרים מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' דני כהן הסביר שישראל ידועה כמובילה בתחום בריאות הציבור ומניעת מגפות, ולכן סטודנטים רבים בעולם בחרו להירשם השנה דווקא לתוכנית ישראלית, כדי לקבל את המידע העדכני ביותר בטיפול ומניעת מגפת הקורונה. "אין ספק שעידן הקורונה העלה את קרנה של בריאות הציבור בעיני סטודנטים ורופאים רבים בעולם שמתעניינים מאוד בחיסונים ורוצים לקבל את המידע הרלוונטי ביותר ממיטב החוקרים בתחום", מדגיש פרופ' כהן. "זה מרגש מאוד שאוניברסיטת תל אביב הפכה למרכז ידע עולמי שמרכז אליו סטודנטים מצוינים מכל העולם".

רווח כפול

לדברי סגנית הנשיא לבינלאומיות, פרופ' מלאת שמיר, "הקורס החשוב שמובילים פרופ' כהן ופרופ' מוחסן מוכיח שמשבר הקורונה מייצר הזדמנויות חדשות ללמידה עם מימד בינלאומי. המעבר להוראה בזום יצר אפשרות לבנות קורסים המשותפים לסטודנטים מתל אביב עם סטודנטים מכל רחבי העולם. זהו רווח כפול: הסטודנטים שלנו נחשפים לתרבויות ודרכי מחשבה מגוונות, ואילו הסטודנטים הבינלאומיים נחשפים לידע ולמומחיות הייחודיים לחוקרים של אוניברסיטת תל אביב".