חוגגים את סיום הקורס הראשון לאנשי המגזר הבדואי ברהט למתן כלים לניהול הליכי גישור ולמניעת אלימות

עושים היסטוריה - קורס ראשון להכשרת מגשרים בקהילה הבדואית הוכתר כהצלחה

05 בספטמבר 2018, 13:45
קמפוס אוניברסיטת תל אביב
ללא תשלום

מפגש במסגרת קורס להכשרת מגשרים למגזר הבדואי ברהט

אירוע היסטורי התרחש במסגרת שיתוף פעולה בין אגף הרווחה בעיריית רהט, שהוכרזה כעיר ללא אלימות, והמרכז האוניברסיטאי לגישור ויישוב סכסוכים ע"ש אוונס באוניברסיטת תל אביב. קורס ראשון מסוגו להכשרת מגשרים נערך בעיר, במהלכו קיבלו אנשי ונשות המגזר הבדואי ברהט כלים חיוניים לניהול הליך הגישור ומניעת אלימות.

בקורס לקחו חלק 24 משתתפים מהאוכלוסייה הבדואית מאזור רהט, מהם חמש נשים, בעלי עיסוקים שונים: אנשי מקצוע בתחום הטיפול, מחנכים, אנשי עסקים מובילים, פעילים של בית דין השרעי ועובדי מחלקות שונות בעיריית רהט (כולל משנה לראש העיר וראש עירייה לשעבר).

הקורס התקיים במתנ"ס רהט, ואורגן על ידי מחלקת הרווחה של העיר. מטרתו הייתה לחדד ולחדש שיטות וכלים לניהול סכסוכים וקונפליקטים, בניסיון להטמיע אותם בקרב האוכלוסייה הבדואית באזור. זאת על מנת לסייע בידם לפתור סכסוכים בדרכי גישור והסכמה, במקום להגיע לכותלי בתי משפט, ולשים סוף לתופעות של ירי בחתונות ובאירועי נהיגה פרועה.

לדברי פרופ' אפרים יער, ראש המרכז האוניברסיטאי לגישור וליישוב סכסוכים, "מדובר באירוע היסטורי שמהווה אבן דרך לבאות. בעקבות הצלחת הקורס הניסיוני הראשון אנו מתכוונים להפעיל קורס נוסף, הפעם בקרב אוכלוסיית הפזורה הבדואית בצפון הארץ, ובראשו יעמוד אחד מבוגרי התכנית שהסתיימה זה עתה".

אירוע סיום הקורס יתקיים ביום ד', בבניין נפתלי. להלן לוח הזמנים:

13:45-14:00 התכנסות (כיבוד קל, שתיה חמה וקרה)

14:00-15:45 פתרון ויישוב סכסוכים בחברה הבדואית, סואעד חאלד

15:45-16:05 הפסקה

16:05-17:50 בית הדין השרעי, מוחמד זבדה

17:50-18:00 הפסקה

18:00-18:30 טקס סיום, דברי ברכה וחלוקת תעודות

מברכים

פרופ' איתי סנד, ראש בי"ס למדיניות ולחברה, הפקולטה למדעי החברה

פרופ' אפרים יער, ראש המרכז האוניברסיטאי לגישור ע"ש אוונס

רן פלג, מנהל מרכז הגישור ע"ש אוונס

סעיד אלעוברה, מנהל רווחה, עיריית רהט

מוחמד אלקרינאוי, משנה לראש עיריית רהט

אברהים עתאיקה, בשם המשתתפים

זיאדנה חליל , מנהל עיר ללא אלימות

עו"ד עטווה

* תהיה הסעה ממתנ"ס רהט לאוניברסיטה ובחזרה.