מעודכן ליום רביעי, 9 ביולי 2008
שימו לב: ידיעון זה בהחלט אינו סופי ואין להסתמך עליו.
סילבוס אינטרטקסטואליות, תקשורת המונים, ולמידה לשנת תשס"ח
(קורס מספר 06805036)
06805036 אינטרטקסטואליות, תקשורת המונים, ולמידה
סמינר
פרופ` זיוה בן פורת
סטודנטים זהו סמינר מחקר –חלק מפרויקט הנכנס לשנתו השניה- שבו תבחן באופן מעשי האפשרות לנצל את טכנולוגית ההיפרטקסט ליצירת צבירים שבהם יופגשו עקבות של טקסטים מרכזיים של תרבות המערב (למשל, טרגדיות שקספיריות שנוכחות בפזמונים, בקריקטורות, במאמרים פוליטיים, בשמות של בלוגרים, וכולי) האחד עם השני ועם הטקסט המקורי וייצוגים שלו בתרבות ה"גבוהה" (קטע מתוך ביצוע של המחזה בעיבודים שונים, למשל). הפגשת הטקסטים תתבסס על היחס הבין-טקסטואלי שהם מקיימים (למשל, ציטוט, רמיזה, פרפרזה או חיקוי).
הסמינר יתמקד באופן בו ניתן להשתמש בצבירים אלה להוראה פורמלית ובלתי פורמלית. בצד התיאורטי נעסוק בשאלות של גלישה חופשית ומכוונת, אפשרות הלמידה מפרגמנטים ובשאלות תיאורטיות ועקרוניות (כמו, למשל, האם ניתן לקרוא לייצוג של קטע מדון קישוט במחזה מוסיקלי ייצוג פרודי או מה יחשב כמקור קנוני ועל סמך מה, או, אפילו, כיצד נבחין בין עקבה לבין אלמנט לשוני עצמאי). בצד המעשי נבחן בפועל למידה באמצעות צבירים בדרגות ארגון שונות. חלק מן העבודה, לאחר ההכנה התיאורטית (6 פגישות מבואיות בנושאי תכנית המחקר, הקנון, תרבות ההמונים, אינטרטקסטואליות והיפרטקסט) ובמקביל לעבודה עם צבירים במעבדת המחשבים ייעשה בבית.
חלק זה הוא מטלת החובה העיקרית של הסמינר. בדיקה של שני צבירים על קבוצות נבדקים, תוך הצבעה על הבעיות התיאורטיות והמתודולוגיות שעלו היא הבסיס לציון בקורס.
תנאי קבלה: עניין בתרבות הפופולרית, בעבודה עם היפרטקסטים ובמחקר של למידה מקוונת.
הכרות טובה עם יצירות המופת של תרבות המערב.
יכולת עבודה במחשב ובאינטרנט.
שהשתתפו בסמינרים קודמים מוזמנים להשתתף. הם יתחילו מיד בעבודה המעשית.תלמידים בעלי עיניין ו/או נסיון בהוראה מוזמנים