English עברית

בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה
בשיתוף עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית
נשיא כבוד: זובין מהטה

הפקולטה לאמנויות
ע"ש יולנדה ודוד כץ

חדשות בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

 

"מנגנים כאבות אבותיהם"

יום רביעי 03 בפברואר 2010 02:51 מאת: נעם בן זאב


צ'יקובסקי לא התיישן. כמו בני זמנו צ'כוב ודוסטוייבסקי, יצירתו העפילה מעבר לזמנה ומקומה, והיא מגלה לכל מי שמאזין לה משהו חדש על עצמו. כשמתחיל סולו קרן היער בפרק השני של הסימפוניה החמישית, וכשהפרק הולך וגדל ועולה כסערה בפאתוס עד לשיא עצום ואז שוכך, כל החושים אומרים: הנה יצירת מופת. ובמיוחד בביצוע מרהיב כפי שהיה אתמול, בנגינת תזמורת בית הספר למוזיקה בוכמן-מהטה (האקדמיה למוזיקה התל אביבית), שנגניה ניגנו כמלאכים בפרק הזה, ומהטה ניצח עליהם בשלמות, הופך אותם לתזמורת אמיתית - ומצוינת.

ובכל זאת, לכל אורך הקונצרט, שכולו היה צ'יקובסקי, כולל הקונצ'רטו לכינור בנגינה נהדרת של הסולן הפיני הצעיר פטרי איבונן, פשטה תחושה משונה, כאילו מדובר בחלום הזוי או במחזה אבסורד. צ'יקובסקי לא הובא כאן מפרספקטיבה של נגנים שידעו את סטרווינסקי וברטוק, את טקמיצו ופנדרצקי, את לואיס אנדריסן ופייר בולז וברונו מאדרנה וארוו פארת. לא. היה ברור שזהו עולמם של הסטודנטים הצעירים, עולם האסתטיקה והרוחניות של המאה ה-19, כאילו רעידת האדמה הסגנונית והצלילית של המאה ה-20 ניתזה מהם כמלוח טפלון, בלי להותיר רושם.

אל אלוהים, הלוא בעוד כמה שנים יהיו בתזמורת הזאת נגנים שנולדו במאה ה-21. האם ידלגו גם הם אחורנית, בניצוח מהטה, על שתי מאות, וייתקעו בצ'יקובסקי? האם לא ירקעו ברגליים ויתבעו לחיות בהווה? האם גם הפרופסורים שלהם יפנו עורף לחובתם החינוכית ויגדלו אותם מכוסי עיניים ואוזניים לזמנם ולתקופתם לצורך נגינה כאבות אבותיהם?

האירוע היה מרגש. מהטה נאם בקסם כדרכו. יוסף בוכמן, שתרומת המיליונים שלו הצילה את האקדמיה ומימנה לכל המשתתפים את לימודיהם במלואם, חילק מלגות. היכל התרבות היה מלא, והנגינה כאמור היתה נהדרת. הטעם שנותר, לעומת זאת, היה מר, כמו תמיד כשנוכחים במשהו נעדר משמעות.

התזמורת הסימפונית של בית הספר הגבוה למוזיקה בוכמן-מהטה. בתוכנית: צ'יקובסקי. מנצח: זובין מהטה; סולן: פטרי איבונן, כינור

 

תזמורת ביה"ס למוזיקה הופיעה בעצרת האו"ם בניו-יורק
בניצוחו של זובין מהטה

 

 
 

התזמורת הסימפונית של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה הופיעה בקונצרט מיוחד בעצרת האו"ם בניו-יורק בניצוחו של זובין מהטה. הקונצרט התקיים ב-28.1.2008, לרגל יום הבינלאומי לשואה, בנוכחות מזכ"ל האו"ם, ראשי המשלחות הדיפלומטיות של האו"ם, ובחסות שגריר ישראל באו"ם, מר דני גילרמן.

 

תכנית הקונצרט כללה: "אטיוד לתזמורת מיתרים" מאת המלחין היהודי-צ'כי פאבל האס, שפעל ויצר בגטו טרזין וניספה באושוויץ; את "תהילים" של פאול בן-חיים, שנכתבה במהלך מלחמת-העולם השנייה; את "כל נדרי" של מקס ברוך לצ'לו ותזמורת (עם הסולן הלל צרי, חבר סגל ביה"ס למוזיקה), וכן את הסימפוניה החמישית של בטהובן ("הגורל").

 

התזמורת ניגנה את תכנית הסיור בארץ בתאריכים 18.1.2008 וה-24.1.2008, במסגרת קונצרטי המנויים שלה בסדרה "מסע סימפוני", המתקיימת באולם "קלרמונט" בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב. על הקונצרטים בארץ ניצח ראש תכנית ההכשרה התזמורתית בביה"ס, זאב דורמן.

 

 

 

 

 

 

הכנר הבינלאומי הנודע ליאונידס קבאקוס בכיתת אמן
בביה"ס למוזיקה

 

 
 

הכנר הבינלאומי הנודע ליאונידס קבאקוס נתן כיתת אמן לכנרים בביה"ס למוזיקה ביום ד', 24.10.07 בשעה 18:00.

 

קבאקוס הגיע לארץ כסולן עם התזמורת הפילהרמונית בניצוחו של מהטה וניגן עימם את הקונצ'רטו לכינור של ברטוק, הקונצ'רטו של מנדלסון, ציגאן של ראוול והבאנז של סן-סאנס.

 

קבאקוס הופיע עם כל התזמורות הגדולות בעולם, הקליט לחברות "סוני קלאסיקל" ו"אי.סי.אם", וזכה בפרסים ראשונים בתחרות סיבליוס, תחרות פגניני, תחרות נאומברג, תחרות אינדיאנפוליס ורבות אחרות.

 

 

 

 

 

 

זמרי המגמה הווקאלית וסדנת האופרה של ביה"ס למוזיקה
על בימת היכל התרבות

 

 
 

לאחר שהתזמורת הסימפונית של ביה"ס למוזיקה הפכה לאורחת קבועה על בימת היכל התרבות, מצטרפים אליה גם זמרי המגמה הווקאלית וסדנת האופרה של ביה"ס.

 

שיתוף פעולה ראשון בתחום הווקאלי והאופראי התקיים בחודש יולי האחרון, בהפקה עטורת השבחים של האופרה "החטיפה מן ההרמון", שהועלתה ע"י התזמורת הפילהרמונית לסיום עונת הקונצרטים החולפת (2007-2006). ארבעה זמרים מן המגמה וסדנת האופרה השתתפו בקבוצה של תפקידי סולו משניים בהפקה זו, בניצוחו של זובין מהטה, וזכו להצלחה רבה. אחת מהן, הסופראן דניאלה לוגאסי, אף הוזמנה להשתתף בהפקת "אאידה" של ורדי בעונה הקרובה (ינואר 2008).

 

לאור הצלחת שיתוף הפעולה ראשון זה, הוזמנו זמרי המגמה לקחת חלק גם בקונצרט פתיחת העונה הנוכחית (אוקטובר 2008). שישה מתוכם הופיעו בתפקידי הסולו הווקאליים של ה"פנטסיה הכוראלית" של בטהובן, לצידו של הפסנתרן-הסולן ביצירה, רודולף בוכבינדר, ובניצוחו של מהטה.

 

הקונצרטים התקיימו החל מה-8 באוקטובר בהיכל התרבות תל-אביב ובאודיטוריום חיפה.

 

 

 

 

 

 

תזמורת ביה"ס למוזיקה עם מישה מאייסקי ויוליאן רכלין
ב"טונהאלה" בציריך

 

 
 

התזמורת הסימפונית של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה תופיע בקונצרט מיוחד לרגל חגיגות השישים למדינת ישראל באולם הקונצרטים החשוב ביותר בשווייץ, אולם ה"טונהאלה" בציריך. הקונצרט יתקיים ב-13 במאי 2008.

 

הסולנים בקונצרט מיוחד זה יהיו מצמרת הסולנים הבינלאומית: הצ'לן מישה מאייסקי והכנר יוליאן רכלין. המנצח יהיה ראש תכנית ההכשרה התזמורתית בביה"ס, זאב דורמן.

 

תכנית הקונצרט תכלול את הקונצ'רטו הכפול לכינור, צ'לו ותזמורת מאת ברהמס, והסימפוניה הראשונה ("הטיטאן") מאת מאהלר.

 

הקונצרט מאורגן ע"י ידידי אוניברסיטת תל-אביב בשוייץ, ולאחריו ייערך נשף התרמה מיוחד עבור ביה"ס למוזיקה.

 

התזמורת תנגן את תכנית הסיור בארץ בתאריכים 1-2.5.2008, במסגרת קונצרטי המנויים שלה בסדרה "מסע סימפוני", המתקיימת באולם "קלרמונט" בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב. הסולנים בארץ יהיו סטודנטים מצטיינים של ביה"ס, אשר ייבחרו בתחרות מיוחדת לנגינת הקונצ'רטו הכפול של ברהמס.

 

 

 

 

 

 

שני כנרים מצטיינים מביה"ס למוזיקה בהופעת סולו עם הפילהרמונית

 

 
 

שניים מן הכנרים המצטיינים בביה"ס למוזיקה, ניצן ברתנא ואלירון צייגר, הופיעו כסולנים עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית. השניים, בני 18 בלבד, החלו את לימודיהם בביה"ס למוזיקה עוד בהיותם בני 15 ו-16 בלבד, בכיתתו של פרופ' יאיר קלס.

 

בקונצרט, שהתקיים בהיכל התרבות ב-10 באוקטובר 2007, ניגנו השניים פרקים מתוך הקונצ'רטי לכינור של צ'ייקובסקי וסיבליוס תחת שרביטו של זובין מהטה. 

 

 

 

 

 

 

תזמורת ביה"ס למוזיקה עם הפילהרמונית בקונצרט מיוחד
לרגל חגיגות 60 למדינה

 

 
 

התזמורת הסימפונית של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה והתזמורת הפילהרמונית הישראלית יופיעו בקונצרט מיוחד לרגל חגיגות השישים למדינת ישראל בהיכל התרבות בתל-אביב.

 

הקונצרט יתקיים ב-18 במאי 2008  בניצוחו של זובין מהטה, והוא יפתח סדרת מופעים חגיגית, בניצוחם צמרת המנצחים הבינלאומית, שעורכת הפילהרמונית לכבוד חגיגות השישים.

 

במרכז הקונצרט תעמוד הסימפוניה הראשונה ("הטיטאן") מאת גוסטב מאהלר.

 

 

 

 

 

פרסים ומענקים יוקרתיים לחברי סגל ביה"ס למוזיקה

 

 
 

כאות הוקרה לפועלם רב השנים בתחום המוזיקה, קיבלו שלושה מחברי הסגל של ביה"ס למוזיקה פרסים ומענקים יוקרתיים מטעם משרד התרבות, אקו"ם והאוניברסיטה הפתוחה.

 

- הפרופ' אריה ורדי קיבל תואר "עמית כבוד" של האוניברסיטה הפתוחה;

 

- הפרופ' עוזי ויזל קיבל את פרס שר התרבות ע"ש פראנק פלג על מפעל חיים בתחום המוזיקה;

 

- דן יוהאס קיבל את פרס אקו"ם על מפעל חיים בתחום הקומפוזיציה.

 

 

 

 

פרסים בינלאומיים לסטודנטים בביה"ס למוזיקה

 

 
 

בחודשים האחרונים זכו כמה מן הסטודנטים של ביה"ס למוזיקה בפרסים בינלאומיים בתחרויות יוקרתיות בחו"ל.

 

הפסנתרן ירון קולברג, תלמידו של פרופ' אריה ורדי, זכה בפרס שני בתחרות הבינלאומית לפסנתר  בקליבלנד, ארה"ב. התחרות הינה אחת החשובות והיוקרתיות בעולם כיום, ומעניקה פרסים כספיים גדולים והזדמנויות מקצועיות משמעותיות לקידום האמנים הצעירים שזכו מטעמה.

 

הכנרת הדר רימון, תלמידתה של אירינה סבטלובה, זכתה בפרס השלישי בתחרות הבינלאומית לכנרים של נובוסיבירסק, רוסיה. הדר משתלמת במקביל גם אצל המורה הבינלאומי הנודע לכינור, פרופ' זאכר ברון, וזאת במסגרת עבודתו כפרופסור אורח בביה"ס למוזיקה.

 

הפסנתרן ויקטור סטניסלבסקי, גם הוא תלמידו של פרופ' אריה ורדי, זכה בפרס השני בתחרות הבינלאומית לפסנתר ע"ש אטורה פוצולי באיטליה.  באותה התחרות הוענק לו גם בפרס הביצוע המצטיין של יצירת החובה של התחרות.

 

הפסנתרן ישי שאער, תלמידו של פרופ' תומר לב, זכה בפרס שלישי בתחרות הבינלאומית לפסנתר "סילביו בניילי" באיטליה.

 

הפסנתרנים אסף קליינמן (תלמידו של פרופ' עמנואל קרסובסקי) וטל סמנון (תלמידו של פרופ' אריה ורדי) זכו בפרס הראשון והשני (בהתאמה) בתחרות "ליונס" ישראל. במהלך שלב הגמר ניגנו המתחרים קונצ'רטי לפסנתר מאת בטהובן בליווי התזמורת הקאמרית הישראלית.

 

הפסנתרן אוהד בן ארי זכה בפרס הראשון בתחרות הבינלאומית למוזיקה קאמרית של טרייסטה (איטליה), יחד עם השלישייה בה הוא חבר - "טריו מונדריאן". באותה התחרות הוענקו לחברי שלישייה שני פרסים נוספים: "פרס ברהמס" ו"פרס המוזיקאים הצעירים".

 

 

 

 

פרס ראש הממשלה ליצירה לגלעד הוכמן

 

 
 

גלעד הוכמן, סטודנט לתואר שני במגמה לקומפוזיציה, זכה בפרס ראש הממשלה ליצירה לשנת תשס"ז. הפרס מוענק מדי שנה לקבוצת יוצרים בולטים בתחום הקומפוזיציה ומעניק להם מלגת התפנות בשווי של משכורת שנתית מלאה. מטרת הפרס הינה לפנות את הזוכים מכל עיסוקיהם האחרים, כדי שיוכלו להקדיש עצמם לכתיבה ולקידום פרויקטים אמנותיים פרי-עטם.

 

 

קרא חדשות קודמות 

 

ברוכים הבאים  
לוח הארועים  
מידע כללי  
לימודים  
סגל ההוראה  
הרשמה וקבלה  
מידע לתלמידים  
ספריה  
קונצרטים  
פרסומים  
מלגות  
תחרויות  
קישורים  
יצירת קשר  
 

דף הבית          חדשות          לוח הארועים          יצירת קשר          מפת האתר
בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה   ׀   אוניברסיטת תל-אביב   ׀   תל אביב מיקוד 69978
טל': 03-6408415   ׀   פקס: 03-6409174   ׀   דוא"ל:
music1@post.tau.ac.il
האתר נבנה ועוצב ע"י אורי בן יוסף