ידיעון תשע"א

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

עבודת הגמר וציון הגמר

  1. תיאור אופי עבודת הגמר
  2. הנחיית עבודת הגמר
  3. בחינת הגמר
  4. מעבר למסלול ישיר לדוקטורט
  5. הרכב ציון הגמר

1. תיאור אופי עבודת הגמר

עבודת הגמר תהיה מחקר תיאורטי אמפירי, איכותני או כמותני, ותשען על בסיס מתודולוגי ותיאורטי מוצהר ומנוסח. היקפה יעמוד על 100-60 עמודים בהתאם לנוסח המקובל בפקולטה שבה נלמדת הדיסציפלינה הנוספת, וכך גם אם העבודה תהיה רובה ככולה בתחום לימודי נשים ומגדר כדיסציפלינה לעצמה. התכנית תעודד את עיגון העבודה בדיסציפלינה מסוימת ותתמוך באופן פעיל בעבודות, שתהיינה בעיקרן עבודה תיאורטית/פילוסופית בתחומים הנלמדים בתכנית וכן בעבודות בעלות היבט יישומי. מטרת העבודה להוכיח יכולת מחקר (כולל איסוף חומר, ניתוחו והצגתו באופן ביקורתי), יכולת ניתוח אינטגרטיבי של חומרים (למשל, עבודה המבוססת על תיאוריות אחדות או ייצור קורפוס ו/או מושא מחקר אינטגרטיבי),שימוש הדדי בתיאוריות ובחומרי המחקר ויכולת ליישם את הידע התיאורטי לתחומים מעשיים. על העבודה להוכיח שליטה בספרות הרלבנטית ומיומנות בכתיבה מדעית.

2. הנחיית עבודת הגמר

עד תום הסמסטר השני ללימודים יש לאתר מנחה ולקבוע יחדיו את נושא העבודה. הנושא, תיאור שלבי המחקר וביבליוגרפיה ראשונית יוגשו בחתימת המנחה לאישור ועדת ההוראה של התכנית.

העבודה תונחה על ידי איש סגל בכיר בדרגת מרצה ומעלה מאוניברסיטת תל-אביב, הקשור לתכנית ללימודי נשים ומגדר ובכפוף להוראות האוניברסיטה. עבודה רב-תחומית או עבודה המעוגנת בדיסציפלינה, שהמורים הקשורים בתכנית אינם מתמחים בה, תונחה על ידי איש סגל נוסף מהדיסציפלינה האמורה.

לאחר תום הכתיבה תוגש העבודה בחתימת המנחה ובצירוף הצעות לשופטים נוספים ליועצת התכנית לתואר שני. כן יועברו ציון וחוות דעת. היועצת תוכל להתייעץ (לפי שיקול דעתה) עם ועדת ההוראה ו/או עם ראש התכנית, ותעביר את העבודה לשיפוט נוסף אחד, לחבר סגל של אוניברסיטת תל אביב, הקשור לתכנית, המלמד והחוקר באחד התחומים של לימודי נשים ומגדר ונגזרותיהם, או המתמחה בדיסציפלינה הרלבנטית, בכפוף להוראות האוניברסיטה.

הציון הסופי של העבודה יהיה ממוצע שני הציונים: ציון המנחה וציון הקורא–שופט הנוסף (או שלושת הציונים, במקרה של שני מנחים שיתנו ציונים שונים; במקרה זה ייקבע "ציון המנחה" כממוצע בין ציוניהם).

זמן הבדיקה וזמן השיפוט ייקבעו בכפוף להנחיות האוניברסיטה.

3. בחינת הגמר

בחינת הגמר בכתב  (לתלמידי המסלול העיוני) תכלול שתי שאלות, שתחוברנה על ידי מורים שונים. הנושא יתואם בין הנבחן או הנבחנת ובין מורי התכנית באישור ועדת התואר השני. לכל שאלה תחובר רשימה ביבליוגרפית מתאימה.

4. מעבר למסלול ישיר לדוקטורט

אם תסתמן אפשרות שמדובר בהצטיינות יתירה ניתן יהיה לשקול מעבר למסלול ישיר לדוקטורט בתיאום עם דרישות הוועדות היחידתיות הקיימות לתלמידי מחקר בפקולטות השותפות לתכנית (לפי הוועדה היחידתית שאליה ישתייכו הנושא והמנחה לתואר השלישי). המעבר למסלול ישיר לדוקטורט ייעשה בכפוף לתנאי המעבר של היחידה הדיסציפלינארית, שבמסגרתה תכתב עבודת הדוקטור, ובלבד שהתלמיד סיים 16 ש"ס מן הלימודים המתקדמים בתכנית ללימודי נשים ומגדר, מתוכן 4 ש"ס קורסי חובה בתיאוריות מתקדמות ובמתודולוגיות (ראו להלן) ועוד 4 ש"ס לפחות מלימודי התואר השני בלימודי מגדר ו-4 ש"ס לפחות מלימודי התואר השני בדיסציפלינה (ראו להלן), וכן נכתבה עבודה סמינריונית. עם המעבר ל"מסלול ישיר" יחולו על התלמיד כללי היחידה הדיסציפלינארית או כללי לימודי הדוקטורט של לימודי מגדר.

5. הרכב ציון הגמר

ציון הגמר ישוקלל באופן הבא:

במסלול המחקרי (עם עבודת גמר):
ציוני הקורסים: 30%
ציון הסמינריון: 20%
ציון העבודה: 50%

במסלול העיוני (עם בחינת גמר): 
ציוני הקורסים: 60%                                     
ציוני שני הסמינריונים: 30%
ציון הבחינה: 10%

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer