ידיעון תשע"א

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

כללי

לימודי התואר השני מכוונים להעמיק את הידע בתחום הארכיאולוגיה של ארץ-ישראל ותרבויות המזרח הקדום ולהקנות ידע ושיטות עבודה שיכשירו תלמידים לקראת מחקר עצמאי ועבודת שדה.

החוג מציע שני תחומי לימוד: (1) הארכיאולוגיה של ארץ-ישראל, תכנית המתמקדת בארכיאולוגיה ובהיסטוריה המקראית של ארץ-ישראל וסביבתה למן התקופות הפרהיסטוריות ועד לשלהי התקופה הקלאסית; (2) תרבויות המזרח הקדום, תכנית המתמקדת בלשונות, בספרות, בדת ובהיסטוריה של מסופוטמיה, של אנטוליה, של הים האגאי ושל מצרים, וכן בארכיאולוגיה לתקופותיה של אזורים אלה.

בנוסף לשני תחומי הלימוד הללו מציע החוג מסלולי לימוד נוספים, בין תחומיים:

א)       תולדות ישראל הקדום

הלימודים במסלול הבין-תחומי 'ישראל הקדום' מכוונים להעמיק את הידע בתחום הארכיאולוגיה וההיסטוריה של תקופת המקרא, ולהקנות שיטות עבודה רלבנטיות שיכשירו תלמידים לקראת מחקר עצמאי במכלול התחומים שעליהם מבוסס חקר ההיסטוריה המקראית: ארכיאולוגיה, מקרא, אפיגרפיה ותרבויות המזרח הקדום.

ב)        ארכיאולוגיה וחומרים ארכיאולוגיים

חקר חומרים הוא, ככל הנראה, התחום המדעי-טכנולוגי הקדום ביותר. תהליך יצירת כלים, השימוש באש לשם יצירת טכנולוגיה מתקדמת של כלי חרס, זכוכית,  מתכת וכדומה, הזיקה בין אנליזת החומר לתובנות המתקבלות כיום באין ספור היבטים של המחקר הארכיאולוגי, כל אלו הופכים את החיבור שבין חקר החומרים לארכיאולוגיה לטבעי ומתבקש. תכנית הלימודים  בארכיאולוגיה וחומרים ארכיאולוגיים מיועדת לתלמידים המעוניינים לשלב מחקר ארכיאולוגי עם שיטות מחקר מתחומי מדעי הטבע והמדעים המדויקים, הנלמדות במסגרת החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום  (בתוספת מספר קורסים מחוגים אחרים). התכנית מקנה תואר "מוסמך בארכיאולוגיה וחומרים ארכיאולוגיים" המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer