ידיעון תש"ע

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

החוג ללימודים קלאסיים לשנת תש"ע

מבוא לפילוסופיה יוונית‏ (06181030)

שיעור

ד"ר אריה פינקלברג

הפילוסופיה המערבית מתחילה ביוון העתיקה. היוונים המציאו את המושג "פילוסופיה", הגדירו את מושאיה, תיחמו את תחומיה, יצרו כלים מושגיים של הדיון הפילוסופי. אך היוונים לא רק הניחו יסודות הפילוסופיה אלא גם הביאו אותה לשיאים כאלה שההשפעה המעצבת והמשרה של תורותיהם של הפילוסופים היווניים ניכרת בכל שלבי התפתחותה של הפילוסופיה המערבית.
הקורס מהווה סקירת תולדות הפילוסופיה היוונית החל מהתהוותה (במאה השישית לפנה"ס) ועד שיאה בהגות הפילוסופית של אפלטון ואריסטו (במאה הרביעית לפנה"ס).

Introduction to Ancient Greek Philosophy
Dr. Arie Finkelberg

Western philosophy begins in Ancient Greece: the Greeks invented the term "philosophy," defined the main topics of philosophical discourse and created its conceptual apparatus. But the Greeks not only invented philosophy, - their philosophical achievements continually influenced Western thought and still serve as a source of inspiration. The course is a historical survey of the development of Greek philosophy from its origins in the 6th century BCE to its highest point in the doctrines of Plato and Aristotle.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 12/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 26/03/2010 בשעה 9:00
  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 25/06/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 30/07/2010 בשעה 9:00

עולמה של האישה ברומא העתיקה‏ (06211153)

שיעור

ד"ר רחל פייג וישניא


אישה רומית מי יידע חייך? כל המידע על עולמן של הנשים בעולם הרומי נכתב, נחרז , צויר ופוסל על-ידי גברים. מבעד לצל שמטילות עיניים גבריות על חייהן, ינסה השיעור להאיר את עולמן של נשות רומא העתיקה ולהשמיע את קולן. השיעור יעסוק במעמדן המשפטי של נשים מלידה ועד מוות, יעקוב אחרי ילדותן, נעוריהן נישואיהן, זקנתן ויעסוק גם במעמדן במשפחה כרעיות וכאמהות, במדינה ובדת. כמו כן ידון מעמדן ואורח חייהן של נשים מן המעמדות הנמוכים כמו שפחות וזונות. ידונו גם נושאים הקשורים לרפואת נשים (אמצעי מניעה, לידה הנקה), שאלות של מגדר בעולם העתיק כפי שהן משתקפות דרך עיניהם של החוקרים המודרניים, נשים וחינוך (מדוע זכו נשות רומא בניגוד למקובל בעולם העתיק בחינוך מעולה) ודמותה של האישה בהיסטוריוגרפיה הרומית ובשירה בעיקר המן התקופה האוגוסטאית. בין המקורות הרומיים המתורגמים לעברית שנקרא : ליוויוס (מאז יסוד העיר ספר ראשון) פלוטארכוס )הביוגראפיות של קיקרו, פומפיוס, יוליוס קיסר ואחרים) סאלוסטיוס, הוראטיוס, יובנאליס וזאת בנוסף לביבליוגרפיה מודרנית.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 03/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 19/03/2010 בשעה 9:00

עיר המדינה בעולם הים תיכוני‏ (06211159)

שיעור

פרופ` עירד מלכין

בעולם העתיק התקיימו במקביל שני סוגי ציוויליזציה חברתית ומדינית: זו המוכרת מהמזרח התיכון הקדום, בנוסח "מהודו ועד כוש, מאה עשרים ושבע מדינה", דהיינו אימפריה גדולת מימדים, רבת לשונות ותרבויות, הנשלטת מלמעלה ותושביה "נתינים". לעומת זאת התפתחה בים התיכון ציוויליזציה ימית של ערי-מדינה קטנות יחסית, מעין מודל הפוך למזרח, שאפלטון דימה כ"צפרדעים סביב לשלולית". הן היו הומוגניות יחסית, תושביהן היו "אזרחים" (לא נתינים), הגודל נחשב לרועץ, רצף טריטוריאלי בין ערי-המדינה לבין עצמן לא נחשב כמגדיר זהות, ובכלל—ניתן לאפיין את ערי המדינה כ"רשת" ללא מרכז הפרושה לאורך החופים של הים השחור והתיכון. ברשת זו היו שותפים יוונים, פניקים, אטרוסקים ולטינים, ללא הירארכיה אימפריאלית של ממש. בשיעור נבחן את מאפייניה של עיר-המדינה הים-תיכונית, נעמוד על מושגי הים תיכוניות והזהות היוונית, נדון במרכזי הרשת החשובים (אולימפיה, דלפי), ונדון בקורותיהן של ערי-מדינה חשובות כגון ספרטה, קורינתוס, מילטוס ומסליה (מרסיי) (היווניות), קרתגו (הפניקית), קאירא (האטרוסקית), ורומא (הלטינית).

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 04/07/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 04/08/2010 בשעה 12:30

מבוא לתרבות אגאית קדם-קלאסית‏ (06711047)

שיעור

פרופ` שלמה בונימוביץ

הקורס מציג את תרבויות יוון הקדם-קלאסיות - התרבות המינואית בכרתים והתרבות המיקנית ביוון. זכרן של התרבויות הללו נשתמר במיתולוגיה ובסיפורי האיליאדה והאודיסאה, אך הארכיאולוגיה חשפה את העושר התרבותי הרב שמאחורי האגדות: צמיחת הארמונות המינואיים דמויי הלבירינת בכרתים, החברה המינואית הייחודית וטקסי הדת המורכבים שלה, שליטתו בים של המלך מינוס האגדי, ההתפרצות הגעשית של האי תרה והשפעתה על התרבות המינואית, צמיחת התרבות המיקנית והשתלטותה על הים האגאי, המצודות המיקניות וקברי הפאר של שליטי המצודות, קריסת התרבות המיקנית והירושה התרבותית שהותירו המינואים והמיקנים ליוון הקלאסית.

Introduction to pre-classical Aegean culture

The course introduces the pre-classical cultures of the Aegean - the Minoan and Mycenaean cultures. Memories about these cultures survived in Greek mythology and in Homeric Iliad and Odyssey, yet it is archaeology that discovered the reality behind the myths. In light of archaeological finds from Crete and Greece we shall discuss the emergence of Minoan 'palaces' and unique society, art and religion; the cultural influence of the Minoans on the Aegean region; the Thera volcanic eruption and its impact on Minoan Crete; the emergence of Mycenaean culture and its spread over the Aegean; Mycenaean citadels, chiefly tombs and administration; the collapse of Mycenaean culture.

דרישות קדם: אין

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 17/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 09/06/2010 בשעה 18:00

מבוא לארכיאולוגיה קלאסית ושל ארץ-ישראל בתקופות הקלאסיות‏ (06711071)

שיעור

פרופ` משה פישר

שיעור זה מהווה שילוב בין הארכיאולוגיה הקלאסית של העולם היווני והרומי בכלל וזאת של ארץ-ישראל. מטרת השיעור היא להציג את ההיבטים השונים של הארכיאולוגיה בשילוב עם המטען התרבותי של העולם הקלאסי, היווני והרומי. השיעור מחולק לשלושה חלקים. החלק הראשון (הקצר יותר) יעסוק בהיבטים המקצועיים של הארכיאולוגיה הן כעבודת שדה והן כדיסציפלינה חברתית. תינתן סקירה של התפתחות הארכיאולוגיה בדורות האחרונים בהתייחס לרקע החברתי, הפוליטי והאידיאולוגי. החלק השני (המורחב יותר) של השיעור יעסוק בתחומים השונים של הארכיאולוגיה הקלאסית, דהיינו: ארכיטקטורה, קרמיקה ותחומים אמנותיים (פיסול, ציור, אמנות זעירה). כמו-כן, יוצגו תחומי העזר של הארכיאולוגיה הקלאסית, בעיקר הנומיסמטיקה (חקר המטבעות) והאפיגרפיה (חקר הכתובות). על-סמך המטען המוגש בשיעור תוצג תמונה של חיי היום-יום של העולם הקלאסי. החלק השלישי המוקדש לארץ-ישראל יעסוק בכל הנושאים הללו מההיבט הארץ-ישראלי על-פי הסדר הכרונולגי של התקופות ההלניסטית, הרומית והביזאנטית ויחסה למקורות הכתובים (כגון: תנ"ך, הברית החדשה, כתבי יוסף בן מתתיהו, ספרי המכבים, היסטוריה אוגוסטה, משנה, תלמוד, אבות הכנסייה).נעסוק בעיור, ביצורים, אמנות, קרמיקה, מטבעות, כתובות. העיור של הורדוס המלך: קיסריה, סמריה-סבסטה, אפק-אנטיפטריס; בית-המקדש והעיר ירושלים; מבצרי וארמונות מדבר יהודה; קרמיקה מתקופת הורדוס ובני-ביתו. "ארכיאולוגיה" של שתי המרידות של היהודים נגד הרומאים: שכבת החורבן של תקופת המרד הגדול וחשיבותה הארכיאולוגית. ארץ-ישראל כארץ הקודש לנצרות בתקופה הביזנטית.

Introduction to Classical Archaeology and to Archaeology of the Land of Israel in Classical Times
This introduction is a presentation of archaeological aspects of the Greek and Roman world vis-א-vis their impact on the Land of Israel from the Persian period (5th century BCE) onwards. Its main aim is to present the realia (archaeological reality) in order to help at a better understanding of the ancient civilizations. The course is divided into three parts. The first one is devoted to main aspects of archaeology in general and Classical archaeology in particular, referring to technical background of the archaeological work and its development from the Middle ages up to-day, including cultural, ideological and political aspects. The second part deals with the main aspects of Classical archaeology according to its main fields, namely architecture, pottery and art. Also auxiliary aspects are presented, such as epigraphy and numismatics. The third part of the course is a presentation of the archaeological reality of the Land of Israel during the Classical periods (mainly the Hellenistic, Roman and Byzantine) against the background of the Oriental culture in general and the Jewish culture in particular, as reflected by written sources as well, such as the Bible, the New Testament, Josephus Flavius' writings, Books of Maccabees, Mishna, Talmud, Christian Fathers etc. The course will deal with building techniques, urbanization, fortifications, public and private buildings, cultural material, art etc. Some of the main sites will be presented as case studies, such as Jerusalem, Caesarea, Beth Shean (Scythopolis) etc. "Archaeology" of the struggle between Jews and gentiles will also be presented such as the Maccabean wars, the First and Second Jewish War against the Romans.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 12/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 14/05/2010 בשעה 9:00

רומא וירושלים: סוגיות בארכיאולוגיה של ארץ-ישראל בתקופה הרומית (מאות א`-ג` לספירה)‏ (06712380)

שעור

פרופ` משה פישר

ארץ-ישראל נכנסה למעגל התרבות והשליטה הרומית בימיו של המצביא פומפיוס הגדול, באמצע המאה הא' לפנה"ס אך שולבה בה באופן מעשי רק אחרי שלטונו של המלך הורדוס, בשנת 6 לספירה. תחילה היא כונתה יודיאה (יהודה בלטינית) אך בבוא הזמן שמה הוחלף לסוריה-פלאיסטינה, וכך היא התקיימה עד למאה הד' לספירה. מעמדה ואופייה של ארץ-ישראל השתנו עם ההכרה בנצרות כדת רשמית באימפריה הרומית על-ידי הקיסר קונסטנטינוס הגדול בראשית המאה הד' לספירה והפיכתה של ארץ-ישראל לארץ-קודש לנצרות. זהו גם הגבול הכרונולוגי העליון של השיעור הזה. תולדותיה והארכיאולוגיה של ארץ-ישראל בתקופה הממושכת הזאת מותנות על-ידי אירועים מרחיקי לכת הן לתולדות עם ישראל והן לאלה של שאר העמים. נזכיר רק אחדים מהם: היווצרות הנצרות הקדומה, מרידות היהודים נגד השלטון הרומי (המרד הגדול, הראשון, בין 66-70 לספירה, והמרד השני, מרד בר-כוכבא, בין השנים 132-135 לספירה), התאוששות האוכלוסייה היהודית בארץ-ישראל בימי המשנה, ועוד. כל אלה התרחשו על רקע התבססותו והתחזקותו האזרחית, צבאית, תרבותית ואמנותית של השלטון הרומי האימפריאלי. השיעור הזה בא לבחון היבטים אחדים של הביטויים הארכיאולוגי של התקופה הנ"ל, דהיינו אורבניזם (עיור), יישובים כפריים, מערכת כבישים ואבני-מיל, מבני דת ופלחן, תרבות חומרית (קרמיקה, מתכות, זכוכית, מטבעות), כל אלה בשילובם של מקורות היסטוריים ואפיגראפיים. הדברים הללו יטופלו במסגרת המיקרוקוסמוס של ארץ-ישראל אך בהתייחסות מתמדת למקרוקוסמוס של ושאר הפרובינקיות של האימפריה הרומית. השיעור יתבסס על הידע הבסיסי שנרכש במבוא לארכיאולוגיה קלאסית, שיעורי כלי חרס, ושיעורי בסיס אחרים. התלמידים יתבקשו לקרוא ספרות נלווית, להכין רפראטים ולהרצותם בכיתה ולהגיש עבודות גמר בכתב.


Rome and Jerusalem: Archaeological Aspects of the Land of Israel during the Roman Period (1st to 3rd centuries CE).

The Land of Israel was included in the political and military sphere of the Roman world during the campaigns of the Roman general Pompey in the Near East (the sixties of the second century BCE) putting an end to the independent kingdom of the Hasmoneans. After a long and intensive period of independence under the King Herod the Great (37-4 BCE) the area was again brought under Roman rule which lasted until the beginning of the 4th century and as part of the Byzantine empire until 640 CE (Muslim conquest). In the year 6 CE former Yehuda (Judea) became Iudaea and later, under Hadrian Syria-Palaestina. During that time Christianity emerged from the complicated interaction of Judaism and Hellenism. The upper chronological limit of the course is the officializing of Christianity by the emperor Constantine at the beginning of the 4th century CE. Various events from this time will be analyzed against their archaeological background, such as the Jewish Wars against the Romans, Christian formation, revival of Judaism, struggle and modus vivendi between different groups. The examination of the complex society of different ethnic and religious groups under a Roman umbrella is the main aim of this course. It will be done by presentation of the main archaeological aspects against the background of historical sources. The main fields of interest to be presented in the course are architecture, urbanism, road and communication system, military aspects, religious life, material culture, etc.

דרישות קדם: מבוא לארכיאולוגיה קלאסית ושל א"י בתקופות הקלאסיות

הערות: פתוח לתלמידי שנה ג` ומוסמך בלבד

בחינות

[]

אמנות הלחימה היוונית: מהומרוס ועד התקופה הקלאסית‏ (06712389)

שיעור

ד"ר אלכסנדר פאנטאלקין

בשיעור זה נסקור את המאפיינים העיקריים של הלחימה היוונית החל מ"התקופה ההומרית" וכלה בתקופה הקלאסית. בין הנושאים שיידונו בשיעור: הטקטיקה והאסטרטגיה של הלחימה היוונית; כלי-נשק; "המהפכה ההופליטית"; תופעת שכירי-חרב יווניים ועוד. הדיון יתבסס על ניתוח של הממצא הארכיאולוגי (לרבות איקונוגרפיה יוונית, דהיינו ניתוח סצנות לחימה על כדים יווניים) ועל המקורות הכתובים.

Greek Warfare: from Homer to the Classical Period

In this course we shall deal with the main characteristics of the Greek warfare, starting from the so-called “Homeric period” to the Classical period. Among the topics that will be discussed we shall mention tactics and strategy; weapons; the “hoplite revolution”; the emergence of the Greek mercenaries and more. The discussion will involve in-depth analysis of the archaeological evidence (including the Greek iconography, that is to say we shall review a variety of fighting scenes on the Greek vases) and historical sources.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 10/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 30/04/2010 בשעה 9:00

עיר ומקדש בעולם הקלאסי ובארץ-ישראל בתקופות הקלאסיות‏ (06712418)

שיעור

פרופ` משה פישר

המונוגרפיה הזאת מתכננת להעניק לתלמידי הארכיאולוגיה ולתלמידי הב"א הכללי הצגה ארכיאולוגית ואמנותית של העיר ומבני הפולחן השונים שלה לאורך התקופות היוונית הארכאית היוונית הקלאסית, הרומית והביזאנטית (המאה השמינית לפני הספירה ועד למאה השביעית לספירה). בחלק הראשון ידונו סוגיות של העולם הקלאסי, ואילו החלק השני יוקדש לארץ ישראל באותן התקופות. יושם דגש מיוחד על העיר ירושלים ומבני הפולחן שלה לאורך התקופות הנ"ל. בהסתמך על הממצא הארכיאולוגי ושילובו עם העדויות ההיסטוריות, ידון היחס בין דת ומדינה באותן התקופות.

City and Temple in the Classical World and the Land of Israel in Classical Times

This course, which intended for both students of archaeology and of general BA, will be focused on the archaeological and artistic presentation of the city and its various cult monuments during the Classical periods, namely the Greek and Roman ones. The chronological span of the presentation is the eighth century BCE and the seventh century CE. The first part will deal with the Classical world, while the second part is dedicated to the Land of Israel during those periods. A special concern is given to Jerusalem and its development in terms of city and cult monuments. Based on archaeological and historical evidence, a special concern will be done with the relation between cult and city throughout these periods.

דרישות קדם: השלמת השעור: "מבוא לארכיאולוגיה קלאסית ושל ארץ-ישראל בתקופות הקלאסיות"

הערות:

בחינות

[]

קשרים בין העולם היווני והלבנט במחצית הראשונה של האלף הראשון לפנה"ס ‏ (06712419)

שיעור ותרגיל

ד"ר אלכסנדר פאנטאלקין

במסגרת הקורס נסקור את הקשרים בין העולם היווני והלבנט במחצית הראשונה של האלף הראשון לפנה"ס. הסקירה תתרכז בסממנים אפשריים לנוכחות יוונית באגן המזרחי של הים התיכון החל מהתקופה הפרוטו-גיאומטרית (מאות 10/11 לפנה"ס) וכלה בתחילתה של התקופה הפרסית (שלהי המאה ה-6 –ראשית המאה ה-5 לפנה"ס). מבחינה גיאוגרפית, נדון בממצא יווני אשר נחשף על-פני שטח נרחב, המשתרע מצפון סוריה (אל-מינה ואתרים נוספים), דרך אתרי ארץ-ישראלים (אשקלון, מצד חשביהו ואתרים נוספים), ועד מצרים (נאוקרטיס ואתרים נוספים). בהתבסס הן על הממצא הארכיאולוגי והן על המקורות ההיסטוריים הקיימים, ננסה להבחין בדגמים האפשריים שייתכן ואפיינו את הנוכחות היוונית באגן המזרחי של הים התיכון בפרקי זמן שונים במהלך התקופה הנדונה.

Contacts between the Greek World and the Levant in the First half of the First Millennium BCE

In this course we shall discuss the evidence for Greek contact with the Levant in the first half of the first millennium BCE. We shall concentrate on the possible signs for the presence of Greeks on the eastern shores of the Mediterranean from the so-called Protogeometric period (11th/10th centuries BCE) to the beginning of the so-called Persian period (late 6th/early 5th centuries BCE). From geographical point of view, the area under discussion runs from the northern Syria (Al-Mina and additional sites), through the sites of the Land of Israel (Ashkelon, Mezad Hashavyahu and additional sites), and down to Egypt (Naukratis and additional sites). Based on the archaeological

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 04/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 21/04/2010 בשעה 18:00

לשון יוונית למתחילים ‏ (06721101)

שו"ת

ד"ר רחל צלניק-אברמוביץ

בקורס הזה, שהוא שנתי, ילמדו הסטודנטים את יסודות השפה היוונית העתיקה – תצורה ותחביר, ויתחילו בקריאת קטעים קצרים, מעובדים ומקוריים, ביוונית עתיקה.
הציון הסופי ייקבע בהתאם למילוי חובות התלמידים: נוכחות, הכנה שוטפת של שיעורי הבית, קיום בחנים ובחינות (אחת בסיומו של כל סמסטר).

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 11/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 26/03/2010 בשעה 9:00
  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 04/07/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 05/08/2010 בשעה 9:00

מבוא לספרות היוונית הקלאסית‏ (06721102)

שיעור

מר אייל ניסני

עיון בפרקים נבחרים מהאפוס ההומרי וההסיודי וכן בטרגדיות נבחרות מפרי עטם של שלושת המחזאים הקלאסיים: אייסכילוס, סופוקלס ואויריפידס.
מטרת הקורס: הכרות עם עולמה הספרותי של יוון העתיקה תוך כדי עיון בתכניה, הקשרה ההיסטורי, התרבותי וסיווגה ע"פ סוגיה הספרותיים.

מטלות סוף קורס: בחינה

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 16/02/2010 בשעה 16:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 24/03/2010 בשעה 18:00

לשון רומית למתחילים‏ (06721201)

שו"ת

ד"ר אנדריאה רוטשטיין

למידת הלטינית לא רק מאפשרת קריאת מקורות אשר נכתבו במשך אלפיים שנה, אלא גם מהווה מפתח להבנת השפות והתרבויות של המערב. מטרת הקורס להקנות ידע בסיסי בתורת הצורות והתחביר ברומית קלאסית עם דגש על קריאת טקסטים קצרים בפרוזה קלה, מרביתם בלטינית בלתי-מעובדת.
דרישות הקורס:
- השתתפות פעילה
- הגשת שיעורי בית
- בחנים
- מבחן אמצע סמסטר (בכתב)
- מבחן סופי (בכתב)


Learning Latin enables students to read sources written over two millennia. Latin is also crucial to understanding Western languages and cultures. The aim of this course is to provide students with fundamental knowledge of the morphology and syntax of Classical Latin, with an emphasis on reading short prose passages. Students’ duties:
- Active attendance and participation
- Completion of homework assignments
- Short written tests
- Mid-year written test
- Final written test

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 02/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 05/03/2010 בשעה 9:00
  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 27/06/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 28/07/2010 בשעה 12:30

מבוא לספרות רומית‏ (06721202)

שיעור

מר אברהם ארואטי

מבוא לספרות רומית
מטרת הקורס היא להציג בפני התלמידים את עולמה העשיר והמגוון של הספרות הרומית הקלאסית, וכן את הרקע התרבותי, ההיסטורי והספרותי שממנו צמחה. נדון בסופרים הרומים החשובים – כותבי פרוזה ומשוררים ונקרא (בתרגום) מבחר מגוון של קטעים מיצירותיהם. אגב הקריאה והדיון נעמוד על המאפיינים הספרותיים הניכרים ביצירות וננסה להבין מדוע הן נחשבות ל"קלאסיקה" ומהו מובנו של מונח זה.
בסוף הקורס תתקיים בחינת בית אשר תתמקד בנושאים העקריים שיידונו במהלך הקורס.


Introduction to Roman Literature
This introductory course aims to familiarize students with the development of the various literary genres of (classical) Roman literature. The course traces the historical, cultural and literary background of Roman literature as well as its eminent authors – prose writers and poets. By reading a wide variety of excerpts (in translation) – all of which are classics in their own merit – we will attempt an understanding of what a classic really is and its importance and relevance to our own times.
At the end of the course there will be an exam, covering the major topics learned.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • סמסטר א', מועד א': ב-27/1/10 ב-9:00. החזרה ב- 29/1/10 ב-13:00.
  • סמסטר א', מועד ב': ב-10/3/10 ב-18:00. החזרה ב-12/3/10 ב-13:00.

נפלאות השינה במיתולוגיה היוונית והרומית‏ (06721534)

שיעור

ד"ר רבקה גרשט

השינה (היפנוס ביוונית, סומנוס ברומית) ממלאה תפקיד חשוב במיתולוגיה היוונית והרומית. המיתוסים של דמטר ודמופון, סלנה ואנדמיון, מרס וריאה סילביה, דיוניסוס ואריאדנה, ארוס ופסיכה, הדנאידות, סקילה בת ניסוס, מות סרפדון, הם רק חלק מהמיתוסים בהם לשינה יש חלק. במהלך הסמסטר נבחן את הגרסאות השונות של כל אחד מסיפורים אלה ואת התיאורים החזותיים הרלוונטיים, וננסה להבין את משמעותם.

חובות הקורס: בחינה


Sleep (Hypnos in Greek, Somnus in Latin) plays a part in many Greek and Roman Myths. The stories of Demeter and Demophon, Selene and Endymion, Mars and Rea Silvia, Dionysus and Ariadne, Eros and Psyche, the Danaides, Scylla daughter of Nisus and Sarpedon’s death, are but some of the myths associated with sleep known. We'll become acquainted with the versions of each of these myths as reflected by the written and visual sources, and discuss their meaning.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 19/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 21/04/2010 בשעה 18:00

טקסט ותמונה‏ (06721535)

שיעור

ד"ר רבקה גרשט

מילים רבות יוחדו ליצירות אמנות בספרות היוונית והרומית. יש מבין הטקסטים העוסקים בביקורת האמנות, יש העוסקים בטכניקות ובסגנונות ויש באמנים וביצירותיהם. בשעור זה נתמקד באותם טקסטים המתארים יצירות של אמנים ידועים ושל אמנים עלומי שם (כמו לדוגמה מתוך פאוסניאס, קליסטרטוס ולוקיאנוס), או כאלה שנוצרו בדמיונו של המספר (כמו המגן של אכילס באיליאדה להומרוס, המגן של איניאס באיניאס לוירגיליוס או האימג'ינס של פילוסטרטוס). ננסה לאפיין את מהות התיאורים, לעמוד על משמעותם הסמלית ועל הקשר שלהם למציאות האמנותית.

דרישות הקורס: בחינה.

Text and Image
Various aspects of art - art criticism, styles and techniques, artists and their works of art - are dealt with in Greek and Roman literature. Our study will focus on descriptions of works of art of famous and anonymous artists (such as those offered by Pausanias, Callistratus and Lucian); and on imaginary works of art (like the shield of Achilles in Homer’s Iliad, the shield of Aeneas in Vergil’s Aeneid and the Imagines by Philostratus). We’ll try to characterize the descriptions, to figure out their symbolic meaning and their association with genuine works of art.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 07/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 05/05/2010 בשעה 18:00

לשון יוונית למתקדמים‏ (06722101)

שו"ת

פרופ` מרגלית פינקלברג

מטרת הקורס להרחיב ולחזק את הידע שנרכשו במסגרת הקורס "יוונית למתחילים" להקנות לתלמידים
הרגלי קריאה בשפה היוונית.
הקורס מיועד לתלמידי שנה שנייה של יוונית עתיקה.

Intermediate Greek
The course aims at improving the students' knowledge of ancient Greek by reading original texts in Attic prose.

דרישות קדם: לשון יוונית למתחילים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 11/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 26/03/2010 בשעה 9:00
  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 04/07/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 05/08/2010 בשעה 12:30

קריאה במבחר של היסטוריונים יווניים‏ (06722102)

פרוסמינר

פרופ` בנימין איזק

קריאה במבחר של היסטוריונים יווניים: קסנופון, הרודוטוס, טוקידידס.

דרישות הקורס: השתתפות פעילה + עבודה פרו"ס/רפרט.

A selection of Greek historians will be read: Xenophon, Herodotus, Thucydides.

דרישות קדם: לשון יוונית למתחילים

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

לשון רומית למתקדמים‏ (06722201)

שו"ת

מר אברהם ארואטי

הקורס מהווה המשך טבעי לקורס לטינית למתחילים (שהוא תנאי מוקדם לקורס זה) ובו ישלימו התלמידים את לימודי המורפולוגיה והתחביר הלטיניים. בשלב זה תחל קריאה בטקסטים לא מעובדים: פרקים נבחרים מן הספר הראשון של "מלחמת גאליה" ליוליוס קיסר וכן הביוגרפיה "חיי חניבעל" לקורנליוס נפוס. המטרה העיקרית במהלך הקריאה היא לפתח יכולת ומיומנות בהתמודדות עם טקסט לטיני, הכרת השימוש בקומנטר וספרות עזר וכן פיתוח רגישות להיבטי השפה השונים כפי שהם באים לידי ביטוי ביצירות פרוזה.
הקורס יכלול מטלות שיעורי בית, בחנים וכן בחינה מסכמת בסוף כל אחד מן הסמסטרים.

This course forms a direct sequel to the beginner’s Latin course, the latter being a prerequisite to the former. Here students will complete their studies of Latin syntax and morphology and start reading continuous, unvarnished passages. The course reading will comprise selected chapters from the first book of Caesar’s Bellum Gallicum as well as Cornelius Nepos’ Life of Hannibal. The main aim is to develop an ability to confront Latin prose texts with confidence, proper use of commentaries and reference literature as well as sensitivity to the various nuances of Latin sentence structure and idiom.
The course will include regular homework tasks, quizzes and a comprehensive exam at the end of each semester.

דרישות קדם: לשון רומית למתחילים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 02/02/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 05/03/2010 בשעה 9:00
  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 27/06/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 28/07/2010 בשעה 12:30

מבחר מן השירה הרומית‏ (06722543)

פרוסמינר

ד"ר אנדריאה רוטשטיין

מבחר מן השירה הרומית

הקורס הזה מפגיש את הסטודנטים לראשונה עם התענוגות המורכבים הכרוכים בקריאת שירה רומית בשפת המקור. במשך הסמסטר נקרא מבחר שירים מתקופת הרפובליקה ומתקופת אוגוסטוס (קאטולוס, הורטיוס, וקטעים מוירגיליוס ומהמטמורפוזות של אובידיוס) וכמו כן מקצת שירים בלטינית מאוחרת. נעמוד על היבטים לשוניים וספרותיים, ונלמד את יסודות המשקל הרומי.

דרישות הקורס:
- השתתפות פעילה
- מבחן בכתב בסוף הקורס

A Selection of Latin Poetry

This course introduces students to the complex pleasures involved in reading Latin poetry in the original language. During the term we shall read a selection of poems from Republican and Augustan times (Catullus, Horace, selections from Virgil and Ovid’s Metamorphoses) and a few poems in Late Latin. We shall focus on linguistic and literary aspects, and learn the basics of Latin Metre.

Students’ duties:
- Active attendance and participation
- Final written exam

דרישות קדם: לשון רומית למתחילים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 20/06/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 21/07/2010 בשעה 12:30

חלומות בעולם היווני רומי‏ (06722554)

פרוסמינר

ד"ר עידו יזרעלוביץ

תפיסת המכניזם של החלום מהומרוס עד מאקרוביוס
חלומות בספרות
חלומות ונבואה
חלומות ורפואה
דרישות הקורס: עבודת בית / עבודת פרו"ס

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • סמסטר א', מועד א': ב-7/2/10 ב-9:00. החזרה עד 14/2/10 ב-13:00.
  • סמסטר א', מועד ב': ב-14/4/10 ב-9:00. החזרה עד 21/4/10 ב-13:00.

חייהם ומותם של האטרוסקים בראי האמנות‏ (06722555)

פרוסמינר

ד"ר רבקה גרשט

את עיקר המיידע על האטרוסקים, שחיו על אדמת איטליה למן המאה השמינית עד אשר נטמעו בקרב הרומים ברבע האחרון של האלף הראשון לפנה"ס, שואבים החוקרים מן הממצא האדריכלי והאומנותי. הממצא העשיר כולל קברים רבים, מקדשים ומבני מגורים, כתובות (שהן העדות היחידה על אודות השפה האטרוסקית), ציורי קיר במגוון נושאים וסגנונות, פסלים, תבליטים, כלי חרס, אבן וברונזה, מראות ומרכבות - כולם מעוטרים. במהלך השעורים נתוודע אל אמונותיהם של האטרוסקים ואורחות חייהם בעולם הזה ובחיים שלאחר המוות, נבחן את השפעת תרבות ואמנות יוון והמזרח הקרוב על יצירתם, נתוודע אל החידושים מעוררי העניין והמפתיעים שהנחילו האטרוסקים לתרבות המערבית; ונקדיש דיון מעמיק במעמדה המיוחד של האישה האטרוסקית.

דרישות : הגשת עבודה.

Etruscan Life and Afterlife as Reflected in Art
Dr. Rivka Gersht
Almost everything known about the Etruscans is from works of art and from architecture. The evidence, in addition to the burial tombs, temples and dwellings, includes inscriptions (which are the sole evidence for the Etruscan language), wall paintings in a variety of themes and styles, freestanding statues and statuettes, reliefs, bronze utensils, mirrors and chariots - all richly decorated. From all the above we’ll try to figure out who were the Etruscans, what they believed in, and how they perceived their earthly life and afterlife. We’ll try to trace Greek and Oriental influences on Etruscan Art, and point to some Etruscan innovations, later inherited by the Romans. Women, of course, as being involved in society more than their Greek colleagues, will be dealt with thoroughly.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

אומנות הדיבור ברומא העתיקה: קטעים מנאומים בלטינית‏ (06722556)

פרוסמינר

פרופ` יונתן פרייס


רטוריקה הייתה התשתית של החינוך ורוב האומנויות ברומא העתיקה. בסמינר זה ייקראו במקור הלטיני קטעים מתוך נאומים מפורסמים בהקשרים שונים — בית-דין, אסיפת עם וסנאט, שדה הקרב, בחצר הקיסר — המתייחסים, במישרין ובעקיפין, לאומנות הדיבור.

דרישות : נוכחות והשתתפות בכיתה + מבחן בסוף הקורס.

The Art of Rhetoric in Rome: Speeches in Latin
Rhetoric was the foundation of education and most of the arts in ancient Rome. The students in this seminar will read in the original Lain passages from famous speeches delivered in different contexts: the court, the assembly and the Senate, the battlefield, the emperor’s court. The speeches will be read primarily for their direct or indirect common on rhetoric itself.

דרישות קדם: לשון רומית למתחילים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 11/07/2010 בשעה 12:30
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 11/08/2010 בשעה 12:30

טקיטוס:תמונות של טירניה‏ (06722557)

פרוסמינר

פרופ` יונתן פרייס

טקיטוס: תמונות של טירניה
ההיסטוריון הרומי הגדול קורנליוס טקיטוס חי ואף הצליח תחת שלטון רודן אכזרי (הקיסר דומיטיאנוס). לא בכדי בחר טקיטוס, כאשר הוא פנה לכתוב היסטוריה, את טבעה ומהותה של טירניה כנושא המרכזי למחקריו וכתביו. מה הייתה חווייתו של טקיטוס במשטר רודני, איך הוא תפס את התופעה, למה הוא בחר לכתוב עליה באריכות, ומה רצה למסור לקוראים בני דורו ובעתיד? ננסה לענות על שאלות אלה, תוך כדי קריאה מדויקת ומעמיקה בכתביו של טקיטוס ובני דורו.
דרישות הקורס : השתתפות פעילה + הגשת עבודה פרו"ס/סמינר.

Tacitus: Portraits of Tyranny
The Roman historian Cornelius Tacitus lived and even flourished under the cruel tyranny of Domitian. When he took up history-writing, it was no accident that Tacitus chose the nature and essence of tyranny as the central topic of his research and writing. What was Tacitus’ personal experience under a tyrannical regime? what was his concept of tyranny? why did he choose to write about it so extensively? what did he wish to transmit to his own and to future generations? These questions will be addressed through a thorough reading of Tacitus and his contemporaries.

דרישות קדם: לתלמידי תרבות קלאסית

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

קריאה באפוס היווני‏ (06722558)

פרוסמינר

ד"ר רחל צלניק-אברמוביץ

בפרו"ס יכירו הסטודנטים את השירה האפית היוונית העתיקה ואת המשקל שבו נכתבה. בקורס יקראו הסטודנטים מתוך יצירות אפיות מתקופות שונות: האיליאדה והאודיסאה של הומרוס, תיאוגוניה של הסיודוס, והארגונאוטיקה של אפולוניוס מרודוס.
הציון הסופי ייקבע על-פי מילוי החובות:
נוכחות; הכנה שוטפת של מטלות הקריאה; רפראט ו/או עבודה.

דרישות קדם: לשון יוונית למתחילים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום 15/06/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום 18/07/2010 בשעה 9:00

קריאה במבחר של היסטוריונים רומיים‏ (06723221)

סמינר

פרופ` בנימין איזק

קריאה במבחר של היסטוריונים רומיים: סלוסטיוס, ליוויוס, טאקיטוס, ההסטוריה אוגוסטה, אמיאנוס מרקלינוס.

דרישות הקורס : השתתפות פעילה +עבודה סמינר/רפרט.

A selection of Roman historians will be read: Sallust, Livy, Tacitus, the Historia Augusta and Ammianus

דרישות קדם: לשון רומית למתקדמים

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

קאטולוס 64‏ (06723494)

סמינר

ד"ר אנריאה רוטשטיין

קאטולוס 64

במסגרת הסמינר נקרא בשפת המקור את את שיר 64 מאת קאטולוס. נדון בסוגיות לשוניות וספרותיות, ובשאלות הנוגעות בז'אנר ומבנה. כמו כן נתחקה אחר מקורותיו היווניים של השיר.

דרישות הקורס:

- השתתפות פעילה

- רפרט

- מבחן בכתב עם חומר פתוח – "מבחן יום".

Catullus 64

In this seminar we shall read Catullus 64 in the original Latin. We shall discuss philological and literary issues, and questions of genre and structure. We shall also examine the poem's Greek models.

Students’ duties:

- Active attendance and participation

- Oral presentation (Referat)

- Final exam


דרישות קדם: לשון רומית למתקדמים

הערות:

בחינות

  • סמסטר א', מועד א': דוא"ל ב-2/2/10 ב-9:00. החזרה עד השעה 21:00.
  • סמסטר א', מועד ב': דוא"ל ב-5/3/10 ב-9:00. החזרה עד השעה 21:00.

דת רומית בימי קיקרו: קריאה במסכת `על הנבואה` (De Divinatione)‏ (06723495)

סמינר

ד"ר עידו יזרעלוביץ

קווים לדמותו של קיקרו
מקומה של הדת בחברה הרומית של שלהי הרפובליקה
השפעת העולם/המחשבה היוונית על הדת הרומית
קיקרו כהיסטוריון של הדת הרומית
דת פרטית ודת ציבורית בעולמו של קיקרו
מהי נבואה?
אמונה ופולחן בדת הרומית
דרישות הקורס: עבודה.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

הומרוס והמחזור האפי‏ (06723496)

סמינר

פרופ` מרגלית פינקלברג

אף-על-פי שמלחמת טרויה הנה הנושא המרכזי של ה"איליאדה" וה"אודיסיאה" ההומריים, הן אינם מספרות על ארועים שהובילו לפרוץ המלחמה (כגון חטיפת הלנה) ואף לא על אלה שציינו את סופה (כגון נפילת טרויה). אנו למדים על הארועים הללו משרידים של שירים אפיים קדומים, המכונים "שירי המחזור האפי".
בין הנושאים שיידונו במהלך הסמינר:
מה קדם למה?
יחסי גומלין אפשריים בין הומרוס והמחזור לאפי
הגישה הנאו-אנליטית
קנוניזציה ודה-קנוניזציה
ועוד.
הסמינר מיועד לתלמידי שנה ג' של המגמה לתרבות קלאסית.
הקורס פתוח גם לתלמידי תואר שני.

דרישות : הגשת עבודה
שעות קבלה :בתאום מראש

Homer and the Epic Cycle (seminar)
Although both the "Iliad" and the "Odyssey" deal with the Trojan War, they do not tell us about the events that caused the war (such as the Rape of Helen) nor of those that brought it to an end (such as the Sack of Troy). We learn about these events from fragments of other epic poems, conventionally called 'the poems of the Epic Cycle'.
The issues to be discussed in the course of the seminar are as follows:
What comes first?
Possible interrelations between Homer and the Epic Cycle
Neoanalytic approach
Canonization and de-canonization,
and others.

דרישות קדם: לתלמידי מ.א. ו-ב.א.

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

אריסטופנס, "העננים" ‏ (06723497)

סמינר

פרופ` מרגלית פינקלברג

אריסטופנס, "העננים" (‬סמינר‮)
הקורס מיועד לתלמידי שנה ג' של המגמה ליוונית ‮. ‬מטרתו לערוך היכרות עם אחת יצירות המופת של אריסטופנס, גדול כותבי קומדיה_‮ ‬של אתונה הקלאסית‮, ולהקנות ידע ומיומנות בתחביר‮, ‬הניבים וצורות המשקל המיוחדים לדרמה האטית‮.‬
הקורס פתוח גם לתלמידי תואר שני.
דרישות : הגשת עבודה
שעות קבלה: בתאום מראש

Aristophanes "Clouds" (seminar)
A third-year Greek seminar (poetry). The seminar will introduce the students to one of the most celebrated comedies of Aristophanes. It also purports to improve their knowledge of syntax, dialect, and metre of the 5th century BCE Attic drama.
(Also for MA students.)

דרישות קדם: לשון יוונית למתקדמים

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

"גזירה" ובחירה חופשית בהיסוריוגרפיה היוונית‏ (06723498)

סמינר

ד"ר רחל צלניק-אברמוביץ

מטרת הסמינר היא להכיר את כתביהם של כמה מההיסטוריונים היוונים, שכתבו בתקופות שונות ובסגנונות שונים, תוך התמקדות בשאלה: כיצד הסבירו היסטוריונים אלה את הסיבות לאירועים שתיארו: האם כתוצאה של גזירת האלים או הגורל, או כתוצאה של בחירה חופשית של האדם? ההיסטוריונים שמכתביהם נקרא הם הרודוטוס, תוקידידס ופוליביוס.
דרישות: בחינה ועבודה/רפרט.

דרישות קדם: לשון יוונית למתקדמים

הערות:

בחינות

  • מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום 11/02/2010 בשעה 9:00
  • מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום 26/03/2010 בשעה 9:00

אימפריאליזם רומי‏ (06724455)

סמינר מחקר

פרופ' בנימין איזק

אידיאולוגיה , שיטות הכיבוש,קבוצות אתניות,התנגדות,אינטגרציה.
דרישות הקורס: השתתפות פעילה+עבודה סמינר/פרו"ס

Roman Imperialism
Ideology, instruments of Empire, local identities, resistance and acculturation

דרישות קדם: מיועד לתלמידי תואר שני

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

חיי יום-יום : מבוא להיסטוריה חברתית לתקופת בית שני‏ (06772069)

תרגיל

ד"ר יובל רוטמן

הקורס מציע הקדמה כללית להיסטוריה חברתית לתקופת בית שני תוך התמקדות בחיי יום-יום של קהילות יהודיות במזרח הקרוב. קריאה בתעודות אישיות וציבוריות תאפשר ניתוח המבנה החברתי והכלכלי של הבית, המשפחה, הקהילה, והיכרות עם המסמכים השונים (מכתבים פרטיים, מסמכים משפטיים אישיים, חוקים, תקנות וצווים) העומדים לרשות ההיסטוריונים של התקופה תוך לימוד מתודולוגיה הנדרשת להבנתם. דגש מיוחד יושם על המפגש בין המישור הפרטי לציבורי בחיי יום-יום של קהילות יהודיות בפלשתינה ובמצרים בתקופת בית שני, ארגון החיים הכלכליים, המגעים עם מוסדות השלטון, ניהול ודת. ניתוח מקורות היסטוריים לתקופה יעשה במקביל לדיון בשאלות כלליות במבוא להיסטוריה חברתית וחשיבותה.



Everyday life from the Second Temple Period: Introduction to Social History.

The course offers an introduction to social history of the Second Temple period by looking at the everyday life of Jewish communities in the Near East. An analysis of private and public documents in class will introduce the students to the different types of historical documents (private letters, personal legal documents, laws, regulation, edicts, etc.) as well as archaeological evidence available from the period, and will provide the methodology required to interpret them. Special attention will be given to the relationship between the private and the public spheres of everyday life in Jewish communities in Palestine and Egypt, and to general questions in social history.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • סמסטר ב', מועד א': ב-8/6/10 .ב-9:00. החזרה עד 29/6/10 ב-13:00.
  • סמסטר ב', מועד ב': אין מועד ב'.

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer