ידיעון תשס"ט

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

כללי

החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום עוסק בהוראת הארכיאולוגיה, התרבויות, ההיסטוריה והלשונות של ארץ-ישראל והמזרח הקדום למן התקופות הפרהיסטוריות ועד לשלהי התקופות הקלאסיות. הלימוד בחוג מאפשר היכרות מעמיקה ויסודית עם עולמם המורכב והייחודי של העמים ושל האנשים שאכלסו בעבר את אזורנו ומעניק פרספקטיבה חדשה לעולמנו כיום. החוג מתמקד במגוון רחב של נושאים ובהם ראשית האדם מאז הופעתו במזרח התיכון ועד לצמיחת הציוויליזציות הקדומות של מצרים, של מסופוטמיה, של אנטוליה ושל המרחב האגאי; ראשית ישראל: ארכיאולוגיה, מקרא והיסטוריה תרבותית של ימי המקרא; ארכיאולוגיה דרך עדשת המיקרוסקופ; יוון ורומא בים התיכון ובארץ-ישראל ועוד.

לימודי התואר הראשון מכוונים להקנות לתלמיד ידע בסיסי על הארכיאולוגיה של ארץ- ישראל ושל שאר הלבנט (עבר הירדן, סוריה ולבנון) בתקופות הפרהיסטוריות, על ההיסטוריה והתרבות של תקופת המקרא, על העולם הקלאסי, על שיטות המחקר המדעיות הנקוטות בארכיאולוגיה, וכן היכרות בסיסית עם הלשונות, עם התעודות הכתובות ועם הממצא הארכיאולוגי של מצרים, של מסופוטמיה, של אנטוליה ושל האזור האגאי. בתחום ארץ-ישראל מכוונים הלימודים גם להכשיר את התלמיד לעבודה מעשית בארכיאולוגיה, והתלמידים המעוניינים בכך יכולים לבחור במסלול המקנה מכתב הסמכה נלווה כארכיאולוג חופר המוכר על ידי רשות העתיקות והמוסדות האקדמיים האחרים.

החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום משלב תאוריה ופרקטיקה, עבודת שדה ועבודת מעבדה, ניתוח טקסטים וניתוח ממצאים, חשיבה ארכיאולוגית לצד עשייה ארכיאולוגית. לצד הלימוד בכיתה עוסק החוג בחפירות ארכיאולוגיות באתרים מתקופות שונות ותלמידי החוג ממלאים תפקיד מרכזי במיזמי מחקר אלה. החוג עורך סדרה של סיורים לאתרים ארכיאולוגיים בארץ (ולעתים גם בחו"ל), וכן עבודות שדה נוספות שבהן משתתפים תלמידי החוג.

בחוג שתי מגמות לימוד: (1) הארכיאולוגיה של ארץ-ישראל  וסביבתה; (2) תרבויות המזרח הקדום.

 

עמוד זה מתוחזק על ידי גליה בהט This page is maintained by Galia Bahat הצהרה Disclaimer