אוניברסיטת תל אביב

הפקולטה למדעי הרוח

בית הספר למדעי התרבות ע"ש שירלי ולזלי פורטר

Tel Aviv University / Faculty of Humanities

The Shirley and Leslie Porter School of Cultural Studies

שאלות ותשובות

בנושא הפוסט-דוקטוראט

הבהרה

"שאלות ותשובות" אלה הן לקט המבוסס על שאלות נפוצות. בכל מקרה של ספק, מחייבים תקנוני האוניברסיטה והנחיות הועדה לתלמידי המחקר של בית הספר למדעי התרבות. במסמך זה, השימוש בלשון זכר מתייחס גם ללשון נקבה, ולהפך.

 

אוניברסיטת תל-אביב אינה מציעה בדרך כלל מילגות פוסט-דוקטוראט לתלמידים שקיבלו את תואר הדוקטוראט בה. לא מקובל לקיים מחקר פוסט-דוקטורט באותה אוניברסיטה – ובודאי לא באותו בית ספר – שבהם למד מבקש המילגה את לימודי התואר השלישי. כדאי אפוא להתעניין באוניברסיטאות אחרות.

 

סיימתי את עבודת הדוקטור שכתבתי בהנחית מנחה מבית הספר למדעי התרבות והגשתי אותה לאישורו של המנחה. האם אני יכולה להגיש עכשיו בקשה למילגת פוסט-דוקטוראט באוניברסיטה?

בית הספר למדעי התרבות אינו מעניק מלגות פוסט-דוקטורט, ולכן אין פרוצדורה של פניה למועמדות אצלנו. מלגאי פוסט-דוקטורט משויכים לביה"ס מפעם לפעם בהתאם לשיוך של החוקרים שאיתם הם עובדים, אך השגת המלגה ותנאי העבודה בה הם בידי התלמידים וחברי-הסגל המוכנים להיות מנחים לפוסט-הדוקטוראט.

סיימתי את עבודת הדוקטור והיא עכשיו בשיפוט / עבודת הדוקטור שלי אושרה. אני מעוניינת להגיש עכשיו בקשה למילגת פוסט-דוקטוראט בבית-הספר למדעי התרבות. מהי הפרוצדורה לכך?

 

יש גופים אקדמיים (כגון מכונים, פקולטאות) המוציאים קול קורא למלגות פוסט-דוקטורט; יש קרנות המציעות מלגות כאלה – כל אלה על בסיס תחרותי. לפעמים יש אפשרות שחוקר מסוים שיש לו תקציב מחקר יממן מלגה כזאת (או בשיתוף עם גוף נוסף).

 

כמו כן, מומלץ מדי פעם לבדוק את אתר אוניברסיטת תל-אביב, שבו מופיעות הודעות על מילגות פוסט-דוקטוראט, וכן את אתר מדור תלמידי המחקר.

 

בעיקרו של דבר, כמו לגבי הדוקטוראט עצמו, מה שחשוב הוא למצוא חוקר שישמש מנחה למחקר הפוסט-דוקטוראט.

איך אוכל למצוא מילגה למחקר פוסט-דוקטוראט?