אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום ה-1 בישראל וה-207 בעולם לשנת 2023 לפי דירוג טיימס

אוניברסיטת תל אביב היא היחידה מבין הישראליות ברשימת 200 המובילות בעולם

24 נובמבר 2022

אוניברסיטת תל אביב דורגה בדירוג טיימס במקום ה-207, מה שמציב אותה באחוזון ה-12.5% של האוניברסיטאות המדורגות, ובאחוזון העליון של כל המוסדות. ברחבי העולם יש למעלה מ-26 אלף מוסדות להשכלה גבוהה, 1779 מתוכם מדורגים בדירוג הטיימס לשנת 2023.

דירוג הטיימס נחשב לאחד הדירוגים הבינלאומיים המובילים. הוא כולל חמישה מרכיבים עיקריים המתחלקים בתוכם לתתי-נושאים: מחקר (30% מהציון הכללי), הוראה (30%), אימפקט ציטוטים (30%), בינלאומיות (7.5%) והכנסה מתעשייה פר חבר סגל (2.5%). המיקום הגבוה ביותר של אוניברסיטת תל אביב הינו במרכיב הציטוטים והמחקר.