
מסלולי הלימוד
הלימודים לתואר השני נמשכים כרגיל שנתיים. תלמידי התואר השני יכולים לפרוש את לימודיהם על-פני ארבע שנים ולשלם 50% משכר הלימוד בכל שנה ("לימודי צבירה" - ראה להלן*).
הלימודים נערכים בשני מסלולים – מסלול מחקרי ומסלול עיוני. במסלול המחקרי כותבים התלמידים עבודת גמר – חיבור מקצועי, שבו הם מוכיחים את כושרם לערוך מחקר היסטורי המבוסס על מקורות ראשוניים.
עם הרישום יבחרו התלמידים במסלול הלימודים המתאים להם. לפניהם פתוחות שתי אפשרויות: המסלול העיוני, המסלול המחקרי.
* "לימודי צבירה" מיועד לתלמידים אשר יודעים מראש כי לא יוכלו לסיים את לימודי התואר השני, כולל הגשת עבודת הגמר, תוך שנתיים. במסלול זה ניתן ללמוד במשך שנתיים, ב"מעמד מיוחד", ולהשלים לא יותר מ-50% ממכסת השעות לתואר, לאחר מכן יעברו למעמד "מן המנין" לשנתיים נוספות (סה"כ במסלול "לימודי צבירה" + התואר השני משך הלימודים יהיה מקסימום 4 שנים). כדאי להביא בחשבון, שישנן מלגות אשר לא ניתנות לסטודנטים ב"מעמד מיוחד". למסלול "לימודי צבירה" יש להירשם מראש; תלמיד "מן המנין" לא יוכל לעבור למסלול "לימודי צבירה".
במסלול המחקרי יוכלו להמשיך תלמידי התואר השני, אשר סיימו את שלב ההכשרה ובידיהם 3 ציונים לפחות, מתוכם ציון אחד על עבודה סמינריונית, ממוצע ציוניהם 90 ומעלה, והם בעלי פטור בשפה הזרה הדרושה לתחום התמחותם. ההחלטה תתקבל בהתייעצות בין יועצי המגמה לבין התלמיד. כל מגמת לימוד רשאית להוסיף דרישות מיוחדות או להגמיש את הדרישות הכלליות (למשל, להקנות משנה חשיבות לשפה נוספת, הדרושה לתחום המחקר, על-חשבון ממוצע הציונים).
תלמידים מצטיינים המעוניינים בכך יוכלו לעבור למסלול הישיר לדוקטורט. פרטים במזכירות בית-הספר להיסטוריה שבאחריותו האקדמית מתנהלים לימודי התואר השלישי.