הפקולטה למדעי הרוח - ידיעון תשס"ז

מסלולי הלימודים

מעודכן ליום שלישי, 10 ביולי 2007

בשתי המגמות מתקיימים המסלולים הבאים:

מסלול מחקרי, עם עבודת גמר, השם את הדגש על אחד מתחומי ההתמחות בגיאוגרפיה תוך פיתוח יכולת לבצע מחקר עיוני או יישומי במסגרת עבודת גמר לתואר שני.

מסלול עיוני, ללא עבודת גמר, השם את הדגש על הקניית השכלה רחבה ומיומנויות מקצועיות  מגוונות. גם במסלול זה ניתן להתמקד בתחום ידע מסוים.

מסלול ישיר לדוקטורט המיועד לתלמידים מצטיינים העומדים בקריטריונים הנדרשים על-פי תקנות האוניברסיטה.

משך הלימודים ומעבר ממסלול למסלול:  לימודי התואר השני יסתיימו תוך שנתיים בשני המסלולים, עם וללא עבודת גמר. בשלב הקבלה יידרשו התלמידים לבחור באיזה מסלול יילמדו (עם עבודת גמר או ללא עבודת גמר). לאחר שנת לימודים אחת יוכל תלמיד במסלול העיוני להגיש בקשה למעבר למסלול המחקרי (עם עבודת גמר). תנאי המעבר הם: ציונים  ב-12 ש"ס לפחות של לימודי שנה א', בממוצע 90 לפחות. אלה הבוחרים במסלול עם עבודת גמר, יבחרו מדריך ונושא ויגישו את הצעת המחקר לעבודת הגמר עד לכל היותר תחילת השנה השנייה ללימודיהם בחוג. הוועדה לתואר שני תעריך  את הישגי התלמידים הפונים למסלול עם עבודת גמר ויאשרו אותו. תלמיד הלומד במסלול עם עבודת גמר, אשר התקדמותו איננה משביעת רצון, יופנה למסלול ללא עבודת גמר על בסיס החלטת הוועדה לתואר שני .

העברה מהמסלול המחקרי למסלול העיוני:

1.            תלמידים שלא עמדו בדרישות הבאות לאחר שנת לימודים אחת (ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודים) יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני:

                א) חובות שמיעה של 12 ש"ס לפחות, בממוצע 90 ומעלה.

ב) הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר, מאושרת על ידי המנחה ועל ידי וועדת תואר שני של החוג.

2.            לאחר שתי שנות לימודים יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות הבאות:

                א) חובות שמיעה של 24 ש"ס לפחות בממוצע 85 לפחות.

                ב) הגשת עבודה סמינריונית.

 

מסלול לימודי צבירה למ"א: מטרתו לאפשר לתלמידים מסוימים ללמוד בקצב איטי יותר. התלמידים במסלול זה יוכלו לפרוש את הלימודים על פני 4 שנים (ולשלם 50% משכר הלימוד בכל שנה). תלמידים יוכלו להירשם למסלול צבירה למשך שנתיים בלבד (במעמד מיוחד וסימול רישום 7). במהלך שנתיים אלה ישלימו התלמידים לפחות 50% ממכסת השעות לתואר המוגדרת למסלול ללא עבודת גמר (16 ש"ס). לאחר שנתיים במעמד המיוחד, יעברו התלמידים למעמד רגיל (מן המניין) ויידרשו להשלים את לימודיהם לתואר תוך שנתיים נוספות לכל היותר. בנקודת הקבלה למעמד הרגיל, ועל סמך הישגיהם, קצב התקדמותם והערכת מורי החוג , יוחלט לאיזה מסלול ישויכו – עם עבודת גמר או ללא עבודת גמר. 

 

תנאי הקבלה

ציון ממוצע 80 בתואר ראשון ובנוסף ציון 80 לפחות בכל אחת מן העבודות הסמינריוניות.

בעלי תואר במדעים אחרים יחויבו בהשלמות מלימודי התואר הראשון בגיאוגרפיה, על פי החלטת החוג, אותן יש לסיים במהלך שנת הלימודים הראשונה. לימודי השלמה אלה לא יכללו במניין השעות לתואר השני.

הכרה בלימודים קודמים: בהתאם לתקנון האוניברסיטאי, אם החל/ה התלמיד/ה את לימודי התואר השני באוניברסיטה אחרת, רשאי החוג להכיר בלימודים אלה, בכולם או בחלקם, בתנאי שהתלמיד/ה  ת/ילמד לפחות מחצית מתכנית לימודיו/ה באוניברסיטת תל אביב. תלמיד/ה במסלול ללא עבודת גמר חייב/ת ללמוד לפחות שני-שלישים מתכנית לימודיו/ה באוניברסיטת תל אביב.

 

דרישות ונהלים

יועץ לתלמידי התואר השני ילווה את התלמידים במסלול ללא עבודת גמר במשך כל תקופת הלימודים. התלמידים הלומדים במסלול עם עבודת גמר ילוו על ידי המנחה אישי לעבודת הגמר. ועדה לתואר שני המורכבת ממורי החוג, תייעץ ותלווה  את כל התלמידים, בשני המסלולים.

 

שפה זרה שנייה: תלמידים במסלול ללא עבודת גמר פטורים משפה זרה שנייה. תלמידים במסלול עם עבודת גמר חייבים בשפה זרה שנייה בהתאם לנושא עבודת הגמר ושיקולי המנחה האישי שלהם. קיימת האפשרות להמיר את השפה הזרה השנייה לקורסים מתודולוגיים נבחרים בהיקף של 4 ש"ס באישור המנחה האישי והוועדה לתואר שני.

 

שיעורים בחוגים אחרים: ניתן לבחור מתוך היצע שיעורי התואר השני באוניברסיטה בהיקף של  עד 25% ממכסת הלימודים הכוללת, בתיאום ובאישור הועדה לתואר שני. במסלול עם עבודת גמר ניתן לכלול במסגרת מכסת הלימודים קריאה מודרכת בהיקף של עד שני שיעורים לתלמיד (בסה"כ עד 4 ש"ס).

 

סמינריונים: הסמינריון ייבחר מרשימת שיעורי הבחירה, באישור המרצה. עבודת הסמינריון היא אישית. במסלול עם עבודת גמר חובה של סמינריון אחד ובמסלול ללא עבודת גמר 2 סמינריונים.

 

הפסקת לימודים: הפסקת הלימודים לשלוש שנים ויותר תחייב השלמת לימודים בהתאם לתכנית הלימודים שתהיה בתוקף בעת חידוש הלימודים.