הפקולטה למדעי הרוח - ידיעון תשס"ז

כללי

מעודכן ליום שלישי, 10 ביולי 2007

לימודי התואר השני נועדו לאפשר התמחות בנושאים גיאוגרפיים יישומיים ותיאורטיים, תוך דגש על הכשרה של תלמידים לכיוון מחקרי במסגרת לימודי התואר השלישי.

 

החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם מציע שתי מגמות:

 

א. המגמה הגיאוגרפית שמטרתה להכשיר גיאוגרפים בעלי השכלה מקצועית רחבה בתחומים עיוניים ויישומיים נבחרים. מגמה זו מאפשרת לכל תלמיד לבנות תכנית לימודים אישית בהתאם לתחומי התעניינותו.

 

ב. התכנית ללימודי סביבה וחברה (בשיתוף עם החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בפקולטה למדעי החברה) שמטרתה לאפשר לתלמיד להשתלב בתכנית לימודים מובנית, החותרת ליצור שפה משותפת ואינטרדיסציפלינרית בנושאי הסביבה, תוך התמקדות בהיבטים החברתיים-אנושיים והתכנוניים של בעיות הסביבה. 

 

בכל אחת מהמגמות ניתנת לתלמידים האפשרות להמשיך את הכשרתם בתחומי הידע שבחרו במסגרת התואר הראשון. 

 

תכנית הלימודים לתואר שני היא אינדיבידואלית. עם זאת, החוג מציע אפשרות להתמקד באחד מתחומי הידע הבאים:

 

א. הסביבה הפיזית

ניתן להתמקד באחד משני תחומים או שילוב ביניהם: 1. אקלים וסביבה: קלימטולוגיה סינופטית ורגיונאלית, קלימטולוגיה אורבאנית, קלימטולוגיה יישומית ותכנון תואם אקלים. 2. גיאוהידרולוגיה – משאבי מים וקרקע והקשר שלהם לסביבת האדם. בוגרי תחום זה יכולים להשתלב בעבודה בתחומי תכנון אקלימי, והיבטים אקלימיים-יישומיים.  תחומי שימור מקורות מים, איכות הסביבה וקרקע.

 

ב. גיאו-אינפורמטיקה

תחום זה כולל מגוון קורסים והתמחויות בנושאי GIS, חישה מרחוק וכרטוגרפיה. תחום  זה מכשיר את התלמיד להיות איש מקצוע בתחום ולהגדיל את סיכוייו להיקלט בשוק העבודה עם סיום לימודיו. הביקוש לבוגרי התחום רב וניכר בחברות פרטיות המתמחות ב-GIS וחישה מרחוק וכן במערכות ציבוריות (מוניציפאליות וממשלתיות) וביטחוניות.

 

ג. גיאוגרפיה היסטורית ומדינית

תחום זה מציע לסטודנט אפשרויות העמקה והתנסות מחקרית בנושאים אקטואליים כמו: גבולות , משאבי מים, שלטון ומרחב, תוך מתן דגש על תהליכים היסטוריים מרחביים וניתוח פוליטי מדיני  של נושאים אלו. לימודים ומחקר בתחום זה מתמקדים בנושאים הבאים: גבולות, פוליטיקה של מים, שלטון ומרחב, ומרחב וחברה בדגש רגיונאלי. בוגרי תחום זה יכולים  להשתלב במשרדי ממשלה, במחקר והוראה.

 

ד. עיר, סביבה ותכנון

תחום לימודי עיר, סביבה ותכנון מציע לסטודנט אפשרויות הכשרה והתנסות יישומית ומחקרית בנושאים הבאים: תכנון עירוני, תכנון מרחבי, ניהול סביבתי, האדם במרחב העירוני, יישומי מידע גיאוגרפי בתכנון, קיימות  וזכויות אדם בתכנון. במסגרת הקורסים הנכללים בתחום ידע זה מושם דגש על רכישת מיומנות בשימוש בכלים מחקריים ויישומיים המשמשים לתכנון עיר ואזור ולניהול סביבתי. לימודים ומחקר בתחום זה מכשירים את הסטודנטים להשתלבות בעבודה בתחום התכנון וממשל מקומי.