12 ביוני 2019, 10:00
אודיטוריום ע"ש רעיה ויוסף יגלום
ללא תשלום
סדרת הרצאות בינתחומית: רפואה – מדעי הרוח

הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין והפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר מזמינים אתכם:

סדרת הרצאות בינתחומית: רפואה – מדעי הרוח

מדע הרפואה ומדעי הרוח חולקים עניין משותף – האדם. ההבדל הבסיסי והמהותי הוא באופני החקירה, ואלו מובילים לעיתים למסקנות שונות, ולעיתים לדומות.

בסדרת ההרצאות נבחן כיצד שני התחומים מתמודדים עם סוגיות ובעיות מסויימות, האם המסקנות דומות, וכיצד השוני יכול לתרום לתוצאות מחקר עשירות יותר, יעילות יותר ומדוייקות יותר.

בתכנית:

יום רביעי, 27 במרץ 2019, 9:30-11:30

ברכות: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב

פרופ' קרן אברהם, משנה לדקאן הפקולטה לרפואה

ד"ר חגי בועז (ון ליר) "הכלכלה הפוליטית של האיברים להשתלה"

פרופ' שי יזראלי (מנהל המערך ההמטולוגי-אונקולוגי, מרכז שניידר לרפואת ילדים), "מגזר דין מוות למרפא – ההצלחה והאתגרים בטיפול בלוקמיה וסרטן בילדים.

יום רביעי, 10 באפריל, 2019, 10:00-11:30

ד"ר דניסה קירה (עמיתת מארי קירי ב-BISITE אוניברסיטת סלמנקה, ספרד), "משחקים והאקינג עם המידע הרפואי שלך" (באנגלית).

ד"ר עמרי קורן (בית הפר לרפואה אוניברסיטת בר אילן בצפת), "מיקרוביום: מגוון בגוף שלנו" (באנגלית)

יום שלישי, 7 במאי, 2019, 10:00-11:30

ד"ר אורן אסמן (אוניברסיטת תל אביב), "אתיקה רפואית בעידן הדיגיטלי"

פרופ' חגית חסר-ירון (הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל אביב), "על תפקידם של מהנדסים בעיצוב אתי של מערכות אינטליגנטיות אוטונומיות"