יום עיון: סופרים והוגים סביב שמבון־סור־ליניון, חסיד אומות העולם

אודיטוריום ע"ש רעיה ויוסף יגלום
ללא תשלום
יום עיון: סופרים והוגים סביב שמבון־סור־ליניון, חסיד אומות העולם

עמותת הידידים הצרפתים והפרנקופונים של אוניברסיטת תל אביב והתכנית לתרבות צרפת מזמינים אתכם:

יום עיון: סופרים והוגים סביב שמבון־סור־ליניון, חסיד אומות העולם

יום העיון מוקדש לשמבון־סור־ליניון, כפר פרוטסטנטי ברובו המונה 3,000 תושבים בחבל Haute-Loire בצרפת, אשר הציל מספר רב של יהודים במהלך מלחמת העולם השנייה.
מפעל הצלה זה זיכה את תושבי הכפר באופן קולקטיבי בתואר “חסידי אומות עולם” שהוענק להם על ידי יד ושם. במהלך המלחמה, ברדיוס של פחות מעשרה קילומטרים סביב הכפר, חיו ופעלו מספר רב של אינטלקטואלים יהודים מהמעלה הראשונה.
הכנס מבקש להציג את האינטלקטואלים הגדולים הללו, שיצירתם הטביעה חותם על ההגות של המאה ה־ 20.

יום העיון מאורגן במסגרת עונת ישראל–צרפת 2018, יתקיים בצרפתית ובעברית וילווה בתרגום סימולטני

הועדה מארגנת : פרופ’ רות עמוסי, פרופ’ דינה פורת, פרופ’ פרנסואה היילבורן, פרופ’ נטלי הייניש

כניסה חופשית, רישום חובה במייל tlvuniversite@gmail.com