אוניברסיטת תל אביב /הפקולטה למדעי הרוח

Tel Aviv University / Faculty of Humanities

The Shirley and Leslie Porter School of Cultural Studies

הנחיות להגשת תוכנית המחקר

במסמך זה, השימוש בלשון זכר מתייחס גם ללשון נקבה, ולהפך.

הגשת התוכנית

שיפוט התוכנית

דוגמא לדף השער של תוכנית המחקר

הנחיות לעריכת תולדות החיים

הנחיות לעריכת רשימת הפרסומים

הגשת התוכנית

התלמיד יגיש את תוכנית המחקר לוועדה היחידתית בעותק אלקטרוני (בתקליטור או בתקליטון) ועוד ב-10 עותקים מודפסים, בהיקף שלא יעלה על 3700–2500 מילים (כ-15–10 עמודים) לרבות המקורות, בגודל אות 12 פוינט וברווח של שורה וחצי.

עבודת הדוקטור תיכתב בשפה העברית. המבקש לכתוב את העבודה בשפה אחרת יגיש בקשה לועדה היחידתית לתלמידי המחקר. גם אם יקבל התלמיד אישור לכתוב את העבודה בשפה אחרת, את תוכנית המחקר יש להגיש גם בעברית.

לתוכנית המחקר יצורף תקציר באורך 1–2 עמודים בעותק אלקטרוני. כמו כן, יצורפו תולדות חיים ורשימת פרסומים ב-10 עותקים ובעותק אלקטרוני (בתקליטור או בתקליטון; ר' הנחיות לכתיבת קורות חיים ורשימת פרסומים, להלן).

על המנחה או המנחים לצרף לתוכנית:

[א] מכתב ובו הם מאשרים בחתימתם את התוכנית.

[ב] רשימה מפורטת של לפחות שישה קוראים אפשריים לתוכנית המחקר, שלפחות שלושה מהם אינם נמנים עם סגל אוניברסיטת תל-אביב, תוך הסבר על שייכותו של כל אחד מהם לנושא, ובצירוף כתובותיהם המדויקות (כתובות דואר ודואל, ומספר טלפון).

ללא פרטים אלה לא תתקבל הגשת התוכנית.

התוכנית תכיל התייחסות מפורשת ומפורטת לעניינים הבאים:

1. נושא המחקר

2. המסגרת המושגית של המחקר

3. היפותזות העבודה העיקריות ותרומתו המשוערת של המחקר לאור מחקרים קודמים שנעשו בתחום זה

4. מיבנה העבודה

5. תוכנית עבודה ולוח זמנים משוער

6. רשימה ביבליוגרפית וחומר מקורות (רק פרסומים שקיימת אליהם התייחסות בתוכנית המחקר); הרשימה תותקן בהתאם למקובל בכתבי עת מדעיים; ותכיל:

[א] מקורות

[ב] ספרות משנית

לתוכנית יש להוסיף עמוד שער ועליו כותרת העבודה המוצעת, בעברית ובשפה לועזית. הכותרת תופיע פעם נוספת, בעברית ובשפה לועזית, בעמוד הראשון של תוכנית המחקר.

על התלמיד לוודא, כי בתיקו שבמזכירות בית הספר נמצאים האישורים על לימודי ההשלמה והשפות הזרות שנדרשו ממנו.

דוגמא לדף השער של תוכנית המחקר:

אוניברסיטת תל-אביב

בית-הספר למדעי-התרבות

הצעה לתוכנית מחקר לקראת התואר "דוקטור לפילוסופיה"

נושא העבודה

(בעברית)

(בלועזית)

מוגשת על ידי:

ת.ז.

דואל:

העבודה נכתבה בשפה העברית/אחרת

תאריך הגשת תוכנית המחקר:

מס' המלים בהצעה זו:

הנחיות לעריכת תולדות החיים

א. בראש תולדות החיים יופיעו שם תלמיד המחקר ותאריך חיבור המסמך.

ב. תולדות החיים יוגשו בשפה העברית.

ג. את תולדות החיים יש להגיש ב-10 עותקים מודפסים ובגירסה אלקטרונית (בתקליטור או בתקליטון).

ד. יש לכלול במסמך את הסעיפים הבאים:

1. פרטים אישיים (שם, ת.ז., כתובת, מס' טלפון, דואל)

2. תאריך ומקום הלידה

3. תאריך העליה והארץ שממנה עלה התלמיד

4. שמות בתי הספר בציון תאריך ההתחלה והסיום

5. שמות המוסדות להשכלה גבוהה שבהם למד בציון מקצועות הלימוד, התארים ותאריכי ההתחלה והסיום. יש לציין את נושא העבודה לתואר "מוסמך" ואת שם המדריך

6. מקומות העבודה בציון התפקיד ותקופת העבודה

7. פירוט קורסים והשתלמויות

8. השתתפות בכנסים מדעיים ופעילות מדעית ומקצועית אחרת

הנחיות לעריכת רשימת הפרסומים

א.      בראש רשימת הפרסומים יופיעו שם תלמיד/ת המחקר והתאריך.

ב.       יש להגיש את רשימת הפרסומים בשפה העברית, פרט לעבודות מדעיות שפורסמו בכתבי-עת לועזיים שיובאו בשפת הפרסום.

ג.        הרשימה תכלול את הסעיפים הבאים:

יש לציין את הפרטים הבאים: שמות המחברים לפי סדר הופעתם, שם הספר, ההוצאה, מספר הכרך (אם יש), מספר העמודים הכולל ושנת ההופעה

.1. ספרים

יש לציין את הפרטים הבאים: שמות המחברים לפי סדר הופעתם, שם הספר, שם הפרק, ההוצאה, מספרי העמודים (מעמוד עד עמוד), שנת ההופעה

2. פרקים בספרים ובקבצים מדעיים

יש לציין את הפרטים הבאים: שמות המחברים לפי סדר הופעתם, שם המאמר, כתב-העת או הקובץ, מספר הכרך, מספרי העמודים (מעמוד עד עמוד), שנת ההוצאה לאור.

3. מאמרים בכתבי-עת או בקבצים מדעיים

יש לציין את הפרטים הבאים: שמות העורכים לפי סדר הופעתם שם הספר או הקובץ, שם ההוצאה, מספר העמודים הכולל, שנת ההוצאה

4. עריכה

שמות המחברים לפי סדר הופעתם, שם המאמר, שם כתב-העת