עידן הרובוטים: הושקה יוזמת יאנדקס לקידום הבינה המלאכותית

אוניברסיטת תל אביב השיקה את יוזמת יאנדקס, לחיזוק חוקריה בתחום הבינה המלאכותית

19 יולי 2018
עידן הרובוטים: הושקה יוזמת יאנדקס לקידום הבינה המלאכותית
ארקדי וולוז' - מנכ"ל יאנדקס העולמית, עם פרופ' חנוך לוין - ראש בית הספר למדעי המחשב

יוזמת יאנדקס, שהושקה לפני מספר חודשים באוניברסיטת תל אביב, תציע מגוון חסר תקדים של קורסים חדשים במדעי המחשב בנושא למידה חישובית, וכן תתגבר את מערך ההוראה בקורסים הקיימים. מטרת היוזמה – להכשיר את דור העתיד של חוקרי הבינה המלאכותית ומפתחיה בדרך המיטבית.

בנוסף, תשקיע האוניברסיטה ברכישת ציוד מתקדם, במלגות, בפרסים, בהזמנת מרצים-אורחים ובקליטת אנשי סגל חדשים. יאנדקס היא חברת הטכנולוגיה הגדולה ביותר ברוסיה, ואחד ממנועי החיפוש הגדולים בעולם. כמו חברות טכנולוגיה רבות, גם יאנדקס משקיעה משאבים רבים בנסותה להעמיק את יכולות הלמידה בתחום המחשבים.

"התחומים של למידה חישובית ובינה מלאכותית הם, בעצם, ניסיון לבנות מחשבים שיוכלו להפגין יכולות אנושיות של חשיבה ועיבוד מידע", אומר פרופ' אמיר גלוברזון מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק, העומד בראש היוזמה החדשה. "להצלחה שלנו יהיו השלכות דרמטיות על הטכנולוגיות של העתיד, ולכן גם על העתיד בכלל. מבחינה מחקרית, מדובר בשאלה מרתקת ועמוקה, ולשמחתי יש באוניברסיטת תל אביב קבוצה חזקה מאוד של חוקרים בתחום, אותה יש בכוונתנו לחזק ולהרחיב באמצעות יוזמת יאנדקס".