חוקרות וחוקרי אוניברסיטת תל אביב בטופ העולמי

מחקר של סטנפורד קבע: 333 חוקרות וחוקרים מאוניברסיטת תל אביב בין 2% המובילים בתחומיהם בעולם

17 דצמבר 2020
פרופ' יצחק גלבוע מבית הספר לכלכלה מדורג במקום ה-6 בעולם בתחום הכלכלה התיאורטית

מחקר חדש של חוקרים באוניברסיטת סטנפורד היוקרתית בדק מי הם 2% החוקרות והחוקרים המובילים בעולם בתחומים השונים. הרשימה הכוללת מכילה כ-160,000 חוקרות וחוקרים מ-149 מדינות ב-22 ענפים מדעיים ו-176 תת תחומים.

על פי הרשימה, 333 חברי וחברות סגל באוניברסיטת תל אביב מופיעים בין 2% של החוקרים המובילים (מבחינת מאמרים, ציטוטים ואימפקט) בתחומים המדעיים השונים. 155 מהם מופיעים באחוזון הראשון (1%), ו-74 בחצי האחוז העליון (0.5%).

ההישג של תל אביב אפילו מתעצם כאשר בוחנים את ה-TOP 50 בכל תחום: על פי הדירוג של אוניברסיטת סטנפורד, 12 חוקרים של אוניברסיטת תל אביב מופיעים ברשימת 50 החוקרים הטובים בעולם בתחומם.

פרופ' יצחק גלבוע מבית הספר לכלכלה מדורג במקום ה-6 בעולם בקרב חוקרים מתחום הכלכלה התיאורטית, וחברו פרופ' (אמריטוס) דוד שמיידלר מבית הספר למתמטיקה דורג באותו תחום במקום ה-12 העולמי. פרופ' יסכה כהן מנספילד מהפקולטה לרפואה דורגה במקום 12 העולמי בתחום הגריאטריה. שלושה חברי סגל מהפקולטה להנדסה מדורגים גבוה: פרופ' אמיליה פרידמן במקום ה-26 בתחומה, פרופ' אמריטוס גדעון דגן (29) ופרופ' בוריס מלמוד (29).

פרופ' אמריטוס מיכה שריר מבית הספר למדעי המחשב דורג במקום ה-35 ופרופ' אריה לבנת מבית הספר למתמטיקה דורג במקום ה-36. ארבעה חברי סגל מהפקולטה למדעי הרוח מדורגים בקבוצה המכובדת: פרופ' אמריטוס רחל גיורא מהחוג לבלשנות במקום ה-40, פרופ' ישראל פינקלשטיין מהחוג לארכיאולוגיה במקום ה-44, פרופ' אמריטוס בנימין איזק מהחוג ללימודים קלאסיים במקום ה-45 בתחומו, ופרופ' אמריטוס אילנה שוהמי מבית הספר לחינוך דורגה במקום ה-47 בעולם.

סגן הנשיא למחקר, פרופ' דן פאר, המדורג בין 0.4% החוקרים הטובים בעולם בתחום הננוטכולוגיה: "מדובר בגאווה ישראלית אמיתית. אוניברסיטת תל אביב ידועה במצוינות האקדמית ובהיותה אוניברסיטה רב תחומית מובילה, וזה בהחלט כבוד גדול ש-333 חוקרים שלנו מופיעים ברשימת 2% החוקרים הטובים בעולם".

פרופ' דן פאר

סגן הנשיא למחקר, פרופ' דן פאר