הצטיינות בפעילות חברתית משמעותית

אוניברסיטת תל אביב זכתה בפרס המל"ג למוסד אקדמי מצטיין בתחום מעורבות האקדמיה בקהילה

02 מאי 2018

ועדת ההיגוי של הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) למעורבות האקדמיה בקהילה בחרה להעניק השנה את פרס המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ע"ש שוש בלינסקי שינפלד לאוניברסיטת תל אביב, על הצטיינותה בתחום המעורבות בקהילה. הפרס, על סך 50,000 ש"ח שנועדו לפעילות חברתית, יוענק בטקס מצטייני הוות"ת שייערך ב-7 במאי."אוניברסיטת תל אביב הצטיינה בפעילות חברתית משמעותית בשנה"ל תשע"ז", כתבה ועדת הוות"ת לנשיא אוניברסיטת

תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר, ולרקטור פרופ' ירון עוז, "הוועדה מברכת על החלטת האוניברסיטה כי עד לסוף החומש הקרוב כל סטודנט לתואר ראשון יחויב בקורס משלב עשייה כתנאי לקבלת התואר. הפעילות החברתית הענפה, בצירוף החלטה זו של האוניברסיטה, הופכת אתכם למוסד מעורב ומוביל בכל הקשור לעיצוב דמות הבוגר".

פוטנציאל עצום להשפעה

בנוסף לכך, מעניקה הוות"ת בכל שנה גם עשרה פרסים לסטודנטים מצטיינים אשר הפגינו מעורבות חברתית יוצאת דופן. השנה החליטה ועדת ההיגוי להעניק פרסים לשלושה סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב: תמוז אלקיים ביטון ועדן פסח, שיקבלו פרס משותף בסך 10,000 שקלים בזכות פעילותם החינוכית במסגרת הקורס "דרך ומימוש", בהובלת פרופ' גליה פת שמיר; ואופיר פרוינד, שיקבל פרס בגובה 10,000 ש"ח בזכות פעילותו בקורס משלב עשייה חברתית "לשנות עולם", בהובלתה של פרופ' חברה אורחת רותי מרגלית.

"אוניברסיטת תל אביב מקדמת פעילות ענפה למען החברה בישראל", אומרת רחלי ורשבסקי, מנהלת היחידה למעורבות חברתית בדקאנט הסטודנטים. "הקמת מתחברים פלוס, והטמעת המעורבות החברתית בתוך תכניות הלימודים, הציבה אותנו בעמדת הובלה ביחס למוסדות האקדמיים האחרים: גם ברמת היקף הפעילות וגם מבחינת מגוון ערוצי ההשפעה החברתית, המבוססים על ידע ומומחיות בתחומים השונים. לאוניברסיטת תל אביב יש פוטנציאל עצום להשפעה, וזו זכות לעבוד באופן יומיומי עם סטודנטים רבים כל כך ועם אנשי סגל, שנרתמים לקחת חלק ולהוביל יוזמות חברתיות.