לגלות את פסנתרי העתיד: אוניברסיטת תל אביב מארחת תחרות פסנתר בינלאומית חדשה

בתחרות יתחרו מתמודדים מ-15 מדינות על פרסים בשווי של 85 אלף אירו

08 ספטמבר 2019
צילום: אלירון טל אלימלך

ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב מארח תחרות בינלאומית חדשה לפסנתר, המתקיימת ביוזמת ה-European Foundation for Support of Culture - ארגון שבסיסו במוסקבה ובמלטה, המקיים 14 תחרויות פסנתר בינלאומיות ברחבי העולם, שזוכות להצלחה רבה.

התחרות נפתחה היום, ה-8.9.16, ותימשך עד ה-16 לחודש. במהלכה, 40 מתחרים, שנבחרו בקפידה מ-15 מדינות (ישראל, צרפת, סין, איטליה, בריטניה, אינדונזיה, אוקראינה, פולין, ארה"ב, טורקיה, אזרבייג'ן, רוסיה, רומניה, קנדה, קוריאה), יופיעו ברסיטלים ובנגינת קונצ'רטו עם תזמורת, ויתמודדו על פרסים כספיים בהיקף חסר תקדים בתחרויות לפסנתר (פרס ראשון - 50,000 אירו, פרס שני - 25,000 אירו, פרס שלישי - 10,000 אירו).

התחרות מורכבת מארבעה חלקים: בחלק הראשון (11-8 בספטמבר), 40 נגנים ינגנו כל אחד רסיטל בן 30 דקות באולם קלרמונט באוניברסיטת תל אביב. מתוכם ייבחרו 12 נגנים שיעלו לשלב הבא (13-12 בספטמבר), שבו כל אחד מהם ינגן רסיטל בן 60 דקות.

לחצי הגמר (15 בספטמבר) יעלו 6 מתחרים, שינגנו קונצ'רטו לפסנתר, בליווי פסנתר שני. מתוכם יעלו 3 מתחרים לגמר, שיתקיים ב-16 בספטמבר בבית האופרה, המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב. השלושה ינגנו קונצ'רטו לפסנתר בליווי התזמורת הפילהרמונית ירושלים. מבין השלושה ייבחר המנצח, וגם השניים האחרים יזכו בפרסים כספיים.

בשנת 2021 תתקיים במלטה תחרות בין כל הפיינליסטים, שנבחרו בכל 14 התחרויות הבינלאומיות, במסגרתה יוכתרו הזוכים, יוענקו להם פרסים חסרי תקדים בגובה של 200,000 אירו, וכן יוצעו להם חוזים מקצועיים משמעותיים להזנקת הקריירה הבימתית שלהם.

נציגות ישראלית מרשימה וקהל נהדר

לדברי פרופ' תומר לב, ממקימי ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה: "ביה"ס למוזיקה נבחר לארח תחרות זו בזכות אולם "קלרמונט" האינטימי ופסנתרי ה"סטיינוויי" קונצרטנטיים המשובחים שלנו, וגם בזכות הקהל הנהדר המגיע לאירועי המוזיקה שאנו יוזמים. האוניברסיטה הייתה שותפה מלאה לקביעת תכני התחרות, מנגנוני הסינון וצוות השיפוט שכולל גם נציגים מהאוניברסיטה. גאוותנו המיוחדת היא על כך שמתוך 40 המשתתפים - כחמישית הם ישראלים הנמצאים בשלבים שונים של קריירה בארץ ובעולם, מרביתם בוגרינו ותלמידינו, בעבר ובהווה."

התחרות פתוחה לציבור חובבי המוזיקה במחירים נוחים.

לרכישת כרטיסים >